Pocta trénerovi - Stanislav Griga

Ján Letko|30. apr 2018 o 00:00

Stanislav Griga je nielen legendárnym trénerom. Je aj legendárnym strelcom, útočníkom a reprezentantom. Člen klubu ligových stovkárov potil dresy slávnych pražských klubov v ich najlepších časoch. Takmer desať rokov hral za Spartu a Duklu čoby útočník, v československej lige mu spočítali 123 gólov v 246 zápasoch.

Stanislav Griga bol oporou aj v reprezentácii. Tridsaťštyri štartov a osem gólov je toho vizitkou. Traduje sa o ňom, že je dodnes jediným Slovákom, ktorý dal gól Realu Madrid aj Barcelone. Zahral si na MS 1990 v Taliansku.

Päť titulov majstra Československa, víťaz nášho aj Holandského pohára, bol najlepším strelcom slovenskej aj československej ligy. Na trofeje potrebuje asi miestnosť veľkú ako garáž.

Griga trénoval slovenskú reprezentáciu mladíkov do 20 aj 21 rokov a spolu s Michalom Hippom aj seniorské Áčko medzi Vladimírom Weissom a Jánom Kozákom. K tomu stál na lavičke deviatich klubov v Česku a na Slovensku, medzi nimi prestížne značky: Žilina, Trenčín, Slovan, Liberec aj Sparta Praha.

Aktuálne sa zapojil do žilinského tímu, kde je špecializovaným trénerom útočníkov. Renomé, skúsenosti aj trénerský background má ako málokto, aj preto je pre MŠK vzácnou posilou.

Stanislav Griga je stále mladý kouč, ktorý má čo ponúknuť. Aj tak ho ale musíme považovať za futbalovú legendu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Pocta trénerovi - Stanislav Griga