Pohľad kabíny Lokomotívy pred zápasom v Novom Meste

(Zdroj: fclokomotiva.sk, Autor: FCLK)
Marek Svátek|1. sep 2017 o 00:00

Autor: Tomáš Zagiba, Budeme v Novom Meste pokračovať vo víťaznom ťažení?

Po povinnom domácom víťazstve nad nováčikom z Komárna sa pozornosť fanúšikov košickej Lokomotívy obracia na sobotňajší duel 6. kola druhej ligy proti Novému Mestu. Zápas na pôde súpera je na programe 2. septembra od 17.00 h.

Do duelu vstúpime ako favorit. Do tejto úlohy nás stavia aktuálna forma, tabuľkové postavenie i kvalita kádra na papieri. Nové Mesto si udržalo druholigovú príslušnosť len vďaka ukončeniu činnosti košického FC VSS, keďže práve AFC na poslednú chvíľu nahradilo "žlto-modrých" v súťaži. V žiadnom prípade to ale neznamená, že by sme si mohli dovoliť súpera podceniť.

"Každý zápas je špecifický, každý s každým môže v druhej lige vyhrať. Neustále to opakujem. Našou úlohou je dobre sa pripraviť a získať tri body," znie jasná ambícia z úst trénera Alberta Rusnáka.

Hráčska kabína to cíti rovnako. "Momentálne sa nám darí, sme na víťaznej vlne. Boli by sme neradi, ak by sa to zmenilo. Dúfam, že v sobotu vyhráme. Bude to ďalší ťažký zápas, no urobíme maximum pre zisk troch bodov,"nechal sa počuť hrdina minulotýždňového stretnutia proti Komárnu Boris Gáll a kapitán Patrik Zajac následne dodal: "Do každého zápasu ideme s tým, že ho chceme vyhrať. Hoci budeme hrať vonku, našim cieľom je zisk troch bodov. Verím, že sa nám to podarí. Budeme hrať na víťazstvo, nie na remízu."

Potvrdiť dobrú formu

Štatistiky sú na našej strane. Už len pohľad na tabuľku hovorí jasnou rečou. Loky aktuálne patrí priebežná tretia priečka, pričom na konte má 12 bodov, rovnako ako prvá Žilina B a druhá Skalica. Rozdiel je iba v skóre, ktoré majú modro-bieli 9:4. Nové Mesto má o rovnú polovicu bodov menej, teda 6. V tabuľke okupuje deviatu pozíciu, so skóre 5:12. Po Komárne, ktoré doposiaľ inkasovalo 22 gólov, má druhú najhoršiu defenzívu v celej lige. Môže za to ale predovšetkým fakt, že zverenci trénera Dušana Kramlíka v nedeľu prehrali v Seredi vysoko 0:7.

Aj to svedčí o tom, že aktuálne je v lepšej forme Lokomotíva. Nové Mesto okrem prehry so Sereďou podľahlo aj Skalici a Žiline B. Nedarilo sa mu ani v Slovnaft Cup-e, kde prekvapujúco prehralo na pôde Námestova 1:4. Naopak, Loky z doterajších šiestich duelov päť vyhrala, z toho jeden v Slovnaft Cup-e nad Šarišským Michaľanmi. Stále platí, že posledným premožiteľom nášho tímu v tejto sezóne bol v druhom ligovom kole Poprad.

Novodobá história si vzájomný zápas Nového Mesta s Lokomotívou nepamätá. Verme, že v sobotu sa začne písať nová etapa medzi týmito dvoma klubmi víťazstvom Loky. Nezabudnite, duel je na programe 2. septembra od 17.00 h. Držte chalanom palce.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Pohľad kabíny Lokomotívy pred zápasom v Novom Meste