Pred zápasom žiadosť o ruku a odpoveď: ÁNO

(Zdroj: vsfz.futbalnet.sk, Autor: VsFZ)
Peter Cuninka|28. okt 2017 o 15:15

VsFZ - René Vodilka v derby vychytal nulu, tiež zachraňoval aj psíka.

Ak sa futbalové stretnutie skončí bezgólovým výsledkom, nie stále ponúkne zaujímavosti, ktoré sa oplatí, ba je žiaduce spomenúť. V derby Medzilaborce – Radvaň nad Laborcom (4. liga, skupina Sever) tomu tak bolo a hneď v niekoľkých prípadoch.

(Zdroj: vsfz.futbalnet.sk, Autor: VsFZ)

Ešte skôr, ako rozhodca Želizňák fúkol do píšťalky na úvod stretnutia, udialo sa niečo netradičné. René Vodilka, brankár MŠK Spartak Medzilaborce, požiadal svoju priateľku Vlaďku o ruku. Búrlivý potlesk zhruba štyroch stoviek prítomných „svedkov“ asistoval pri odpovedi ÁNO. Takto reagovala už čerstvá snúbenica.

"Chodíme spolu už niekoľko rokov, raz mi to tak spontánne napadlo a začal som premýšľať, že by to bolo milé prepojenie životnej i športovej cesty z môjho pohľadu, pre Vlaďku samozrejme prekvapenie. Reálne som začal uvažovať o takomto spôsobe požiadania o ruku asi týždeň pred zápasom, veľmi mi pomohli s realizáciou tréner Viťo Lukačik a hlásateľ Vladimír Cepko. Obom za pomoc ďakujem. Vlaďka bola prekvapená, objavili sa aj slzy – reagovala „áno“, takže som bol šťastný aj ja," opísal predzápasové chvíle René Vodilka.

(Zdroj: vsfz.futbalnet.sk, Autor: VsFZ)

Emócie to boli určite značné, dokázali ste sa sústrediť na dianie v derby? "Áno, keď som sa vrátil na trávnik, dostala sa mi do mysle opäť futbalová koncentrácia," vrátil sa na športovú tému brankár, ktorý vychytal nulu – prvú medzilaborskú v aktuálnej sezóne. "Konečne som rád za čisté konto, prvýkrát v súťažnom ročníku. Mal som aj trochu slabšie zápasy, preto ma teší, že práve v tomto prestížnom dueli mi čisté konto ostalo. Snáď to bude pre mňa na záver jesene odrazový mostík. Oba tímy hrali snaživo, bojovnosť nechýbala, s blížiacim sa záverom sme snáď mali k trom bodom bližšie my, ale bez gólu sa vyhrať nedá," poznamenal 23-ročný brankár.

Ďalšou zaujímavosťou derby bol psík, ktorý sa objavil v domácej šestnástke a práve René Vodilka ho na trávniku "zachraňoval", dokonca dvakrát. "Bola to úsmevná situácia, vbehol na ihrisko, až do mojej šestnástky, práve, keď som mal v moci loptu – malý, zatúlaný psík. Odniesol som ho mimo hraciu plochu, no vrátil sa späť ku mne. Keď som ho vzal druhýkrát, už sa oň postarala usporiadateľská služba," pousmial sa brankára Spartaka.

Na derby Medzilaborce – Radvaň nad Laborcom (0:0), hrané 22. októbra 2017, asi hneď tak nezabudne. "Pamätný zápas na celý život," dodal René Vodilka stručne. So snúbenicou Vlaďkou ich čaká ďalší "životný" dátum: 20. januára 2018 je naplánovaná ich spoločná svadba.

Čerstvým snúbencom želáme veľa šťastia!

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Pred zápasom žiadosť o ruku a odpoveď: ÁNO