Predmier oslávil sto rokov futbalu

(Zdroj: nasazilina.sme.sk, Autor: Gončár)
Peter Cuninka|9. júl 2017 o 10:50

Veľkú slávnosť mali v poslednú júnovú sobotu v obci Predmier, zdroj: nasazilina.sme.sk/Gončár

Futbalový klub FK Predmier oslavoval v poslednú júnovú sobotu storočnicu futbalu. Nechýbali vzácni hostia a futbalisti MŠK Žilina rôznych vekových kategórií, ktorí si zmerali sily s miestnym FK. Počas celého dňa vládla v Predmieri výborná nálada, ľudia sa zabávali a patrične oslávili veľkého storočného jubilanta. „Stojí za to poďakovať všetkým generáciám, ktoré sa tu starali a starajú o mládežnícke kategórie a mužský futbal. Majú za sebou sto rokov a verím, že ďalších minimálne sto rokov budú napredovať,“ zablahoželal jubilujúcemu klubu predseda Oblastného futbalového zväzu Žilina Igor Krško.

(Zdroj: nasazilina.sme.sk, Autor: Gončár)

„Ak robíte niečo z presvedčenia, že svojej komunite pomáhate s mládežou a ešte máte šancu byť pri niečom takom ako je oslava 100-ročnej tradície v obci, je to zaväzujúce. A je to aj malá zámienka, aby ste zveľadili materiálno-technické zabezpečenie klubu. Podarilo sa nám v spolupráci s obcou zlepšiť podmienky pre futbalistov,“ povedal Maroš Hvizdák, tajomník FK a na margo osláv podotkol: „Akciu sme postavili v troch rovinách. Dali sme príležitosť rodinám stráviť príjemnú sobotu, nechať zaspomínať starších hráčov Predmiera a ukázať sa súčasnej generácii futbalistov. Krásne sa zachovali hráči MŠK Žilina, ktorí im robili partnerov v jednotlivých zápasoch. Sme radi z veľkej účasti ľudí, ktorí prijali pozvanie a potešili nás aj ostatní návštevníci.“

(Zdroj: nasazilina.sme.sk, Autor: Gončár)

Na prípravách sa podieľalo aj niekoľko dobrovoľníkov. „Držali vysokú úroveň a pracovali na prípravách aj počas akcie. Za to im patrí veľká vďaka. Potešili nás aj ocenenia od zástupcov jednotlivých futbalových zväzov. Tým sme mali možnosť ukázať, že bojovnosť má byť na ihrisku a mimo neho zasa priateľská atmosféra. Vo všetkých smeroch sa nám podarilo naplniť ciele. Ostáva nám len poďakovať našim manželkám. Prajeme si, aby mali pre našu vášeň pochopenie ako doteraz. Chceme pokračovať v takej dlhej tradícii a nosiť hrdo v srdciach to, čo založili naši dedovia,“ dodal Maroš Hvizdák.

(Zdroj: nasazilina.sme.sk, Autor: Gončár)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Predmier oslávil sto rokov futbalu