Prezimuje Lokomotíva na prvom mieste?

(Zdroj: fclokomotiva.sk, Autor: FCLK)
Peter Cuninka|16. nov 2017 o 17:05

Autor: Tomáš Zagiba

Parádne vyvrcholenie úspešnej jesene. Posledný súťažný zápas v kalendárnom roku 2017 odohrajú futbalisti Lokomotívy Košice proti Popradu. Šláger 17. kola druhej ligy je na programe na štátny sviatok - v piatok 17. novembra od 13.00 h v Družstevnej pri Hornáde.

Súboj dvoch popredných celkov a veľkých kandidátov na prvenstvo v celoštátnej druhej lige sľubuje kvalitný futbalový zážitok. Zápasy Lokomotívy Košice s Popradom bývajú zakaždým vybičované a dramatické. Platiť by to malo aj tentoraz.

(Zdroj: fclokomotiva.sk, Autor: FCLK)

"Veríme, že príde čo najviac ľudí. Futbal hráme práve pre nich. Bolo by pekné, keby sa nám podarilo na posledný zápas jesene zaplniť štadión v Družstevnej. Ľudí chceme potešiť peknou hrou, víťazstvom a prvým miestom po jesennej časti," nechal sa počuť František Pavúk, ktorý by ako stopér mal zvádzať tvrdé súboje s bývalým reprezentačným útočníkom Stanislavom Šestákom: "Uvidíme, kde, resp. či vôbec nastúpim, to nechávam na trénerovi. Samozrejme, Šesták má za sebou bohatú kariéru. Ale na to sa nepozerám, budem ho vnímať ako každého iného útočníka. Mojou úlohou je koncentrovať sa na svoj výkon a hrať bez chýb. Poprad nie je len o Šestákovi, majú jeden z najlepších tímov v súťaži, dobre vyskladané mužstvo. Chceme im ale odplatiť prehru z posledného vzájomného duelu."

Ostatný vzájomný zápas sa hral 5. augusta, Lokomotíva v ňom podľahla súperovi spod Tatier 0:2. Ešte vyšším rozdielom (1:4) sme v Poprade prehrali 19. marca tohto roka. Minulý rok sa zrodili dve remízy 1:1, jedna v Družstevnej, druhá v popradskom NTC. Naposledy sme Podtatrancov zdolali ešte 15. septembra 2015, na domácej pôde sme zvíťazili 2:0.

Aktuálne postavenie oboch tímov mierne favorizuje Lokomotívu. Lokomotíva stále okupuje prvú priečku v tabuľke, na konte má 33 bodov. Navyše, doma ešte nenašla premožiteľa, keď sedem duelov vyhrala a len jeden remizovala. Poprad je s 28 bodmi na piatom mieste, vonku je však veľmi nepríjemným súperom. V deviatich dueloch na ihriskách súperov nazbieral 13 bodov, čo je najviac spomedzi všetkých tímov. Zaujímavý je pohľad na skóre, ktoré majú oba tímy identické - 27:13.

Lokomotíva túži uzavrieť jeseň víťazne, zverencom trénerského dua Rusnák - Džubara sa nepodarilo získať tri body v posledných troch dueloch, v ktorých remizovali s Pohroním a so Spišskou Novou Vsou a smolne podľahli Zvolenu. Poprad síce naposledy doma zdolal Sereď, no predtým taktiež trikrát po sebe nevyhral, vonku naposledy vybuchol, keď v Šamoríne prehral 0:3.

Zápas jesene púta veľkú pozornosť. Lokomotíva netají ambíciu prezimovať na čele tabuľky. Ak Poprad zdolá, prvenstvo minimálne do marca budúceho roka jej nik nevezme. V náročnom zápase ale budú potrebovať aj podporu fanúšikov. Šláger 17. kola druhej ligy je na programe v piatok 17. novembra o 13.00 hod.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Prezimuje Lokomotíva na prvom mieste?