Rakúska výzva s podtónom japonského majiteľa

(Zdroj: Facebook/MPE Sports, Autor: MPE Sports)
Peter Cuninka|21. feb 2018 o 20:05

VsFZ/Šéfredaktor - Róbert Dický z Lokomotívy Košice do rakúskeho SV Horn.

Na štarte roku 2018 bol Róbert Dický súčasťou futbalovej ankety, v ktorej sme sa pýtali hlavne otázky týkajúce sa vianočno-silvestrovskej tematiky. Neobišli sme však ani klubovú anabázu, v tomto prípade smerovala k FC Lokomotíva Košice. Obranca zo sninskej liahne mal za sebou poldruha roka a svoj vtedajší stav nazval ako "spokojnosť - vzhľadom na situáciu v slovenskom športe." Prešiel však mesiac a jeho aktuálne futbalové kroky nabrali rakúsky smer - SV Horn.

Klub sa stal v nedávnej minulosti známy najmä značnému japonskému prepojeniu (spolumajiteľ futbalista Keisuke Honda). V uplynulej sezóne účinkoval v 1. lige (druhá najvyššia súťaž v Rakúsku), v aktuálnom súťažnom ročníku je po jesennej časti lídrom Regionálnej ligy Východ (tretia najvyššia súťaž). Ako sa zrealizoval angažmán? - "V priebehu januára ma kontaktoval futbalový agent Martin Jurkovič zo spoločnosti MPE Sports GesbR, že klub SV Horn má požiadavku na mladého vysokého ľaváka v pozícii obrancu – stopéra. Stretli sme sa, odoslal som do Rakúska svoje zápasové videá a tréner ma pozval na skúšku. Bola trojdňová, v rámci tréningovej záťaže som sa ukázal aj v prípravnom stretnutí. Reakcia trénera na moje výkony bola kladná, ostávalo sa už iba dohodnúť na podmienkach profesionálnej zmluvy. Stalo sa, podali sme si ruky, podpísal som profesionálnu zmluvu na jeden a pol roka," začal debatu Róbert Dický.

Svojho prípadného nového futbalového zamestnávateľa si sninský futbalista tiež "preklepol". Aké sú prvé dojmy? - "SV Horn je v rakúskych futbalových pomeroch známy klub. Pred rokom vypadli z druhej ligy, momentálne sú na prvom mieste s jasnou ambíciou postupu a opätovného návratu do druholigovej úrovne. Všetko funguje na profesionálnej úrovni, podmienky, klubové zabezpečenie, keď to poviem stručne - so Slovenskom sa to porovnať nedá. Jasné, tento krok vnímam ako futbalový posun vpred, okúsim profesionálny futbal v zahraničí, mám možnosť sa ukázať, verím, že tento angažmán ma v mojej futbalovej kariére posunie ďalej," podotkol 22-ročný futbalista.

Určite za zmienku stojí aj meno trénera - Carsten Jancker. Bývalý nemecký futbalista, ktorý svoj vrchol kariéry zažil v slávnom veľkoklube FC Bayern Mníchov, v Bundeslige odohral za "Bavorov" 143 stretnutí, strelil v nich 48 gólov. Momentálne už pôsobí v klube slovenský futbalista Matúš Paukner.

(Zdroj: Facebook/SV Horn, Autor: SV Horn)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Rakúska výzva s podtónom japonského majiteľa