Richard Slezák: "Je ťažké, keď sa domov opäť vraciame bez bodu."

(Zdroj: fkinterbratislava.sk, Autor: fkib)
Peter Cuninka|28. aug 2017 o 21:05

Autor: Matej Kraus

Prvých 40 minút ako zo sna. Vedenie 2:0 a herná dominancia na trávniku súpera. Všetko sa však zlomilo v 41. minúte, keď po nešťastnej strele, ktorá sa dvakrát obtrela o tyč, súper najskôr znížil na 2:1 a po lacnej strate v strede poľa bolo rýchlo 2:2. Čerešničkou na torte bol desať minút pred koncom gól Liptovského Mikuláša na 3:2, ktorý padol po spornom rozhodnutí arbitra.

Asistent trénera Richard Slezák by zápas rozdelil na dve časti. Prvá časť je tá do 40. minúty zápasu, kedy Inter súpera držal na dištanc a viedol 2:0. „Myslím si, že sme v prvom polčase jasne dominovali a herný plán, ktorý sme si pred zápasom dali sme aj dodržiavali, z čoho vyplynulo aj naše vedenie 2:0. Samomzrejme, že tam boli aj chyby, za ktoré sčasti mohlo počasie, ktoré nás počas zápasu zastihlo. Stále sme však mali dvojgólové vedenie, boli sme koncentrovaní a súpera sme absolútne do ničoho nepúšťali,” potom však nastal zlom, „Po 40. minúte nastali tri-štyri hluché minúty, v ktorých sme stratili koncentráciu a súperovi sme dovolili ľahko vyrovnať na 2:2. Opäť nás to stálo zápas a body z ihriska súpera.”

V druhom polčase sa oba tímy trápili a aj asistent trénera Interu si myslí, že jeho úroveň by len ťažko zniesla kritériá 2. ligy. „Druhý polčas už absolútne nespĺňal kvalitu 2. ligy a bolo to z oboch strán veľmi slabé. Dospelo to k tomu, že desať minút pred koncom sme po veľmi zaujímavom rozhodnutí arbitra dostali tretí rozhodujúci gól a prišli sme tak aspoň o jeden bod." Práve rozhodujúci gól domácich bol sporný, keďže mu predchádzal kontakt obrancu Tótha s domácim útočníkom.

Znepokojujúca začína byť bilancia Interu na ihrisku súpera. Tri zápasy vonku a tri prehry. Hlavne prehry v Liptovskom Mikuláši a v Košiciach, kde súperi rozhodli gólmi až v poslednej desaťminútovke sú pre „žltočiernych“ veľmi ťažkými stratami a realizačný tím začína uvažovať nad zmenami v zostave, „Je to veľmi tažko stráviteľné, keď sa zasa vraciame domov bez bodu. Je to už tretí zápas vonku, v ktorom sme nebodovali a budeme s tým musieť niečo urobiť. Budeme asi musieť siahnuť do zostavy, pretože niektorí hráči opakovane robia tie isté chyby.”

Ďalším súperom Interistov bude FK Pohronie. Zápas je na programe v sobotu o 17:00 na štadióne v Stupave.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Richard Slezák: "Je ťažké, keď sa domov opäť vraciame bez bodu."