Rusnák: Chlapci sú pri zemi, chceme stále vyhrávať

(Zdroj: fclokomotiva.sk, Autor: FCLK)
Peter Cuninka|3. okt 2017 o 21:00

Autor: Tomáš Zagiba

Po krásnej deväťzápasovej šnúre bez prehry utrpeli futbalisti košickej Lokomotívy dve porážky za sebou. Uprostred týždňa vypadli v Borčiciach zo Slovnaft Cupu, v nedeľu v lige nestačili na rozbehnutú Sereď. Tréner Albert Rusnák ale z toho tragédiu nerobí. Práve naopak, už v najbližších dvoch domácich dueloch sa chce spolu s tímom vrátiť na víťaznú vlnu.

(Zdroj: fclokomotiva.sk, Autor: FCLK)

Vráťme sa ešte k zápasu v Seredi. Napriek tomu, že sme polčas vyhrali 1:0, napokon sme nezískali ani bod. Ako to hodnotíte?
Albert Rusnák: "Zápas sme mali naozaj dobre rozbehnutý. V prvom polčase sme sa snažili eliminovať silu súpera, keďže sme hrali proti doposiaľ najlepšej ofenzíve druhej ligy. Sila v útoku súpera bola naozaj veľká. Podarilo sa nám veľmi dobre eliminovať súpera, nevypracoval si žiadnu gólovú príležitosť. Boli tam akurát nejaké štandardné situácie, na ktoré sme chlapcov pripravovali. Naopak, my sme sa ujali vedenia po krásnom góle Cicmana spoza šestnástky. V prestávke sme chlapcov nabádali k ešte väčšej aktivite, no opak bol pravdou. Do druhého polčasu sme nastúpili ako vymenení, chalani nedokázali podržať loptu na súperovej polovici, mali sme tam zbytočné straty lôpt, súper mal nespočetné množstvo štandardiek. Práve po nich dvakrát gólovo udrel. Za ten druhý polčas sme si asi nezaslúžili ani ten bod. Akoby sa u našich chlapcov vytratila koncentrácia, resp. to presvedčenie, že v Seredi môžeme vyhrať. Domáci mali väčšiu túžbu, agresivitu, išli za víťazstvom a právom boli odmenení dvoma gólmi."

Skončila sa šnúra bez prehry, čo vám ukázala?
"Myslím si, že na tomto mužstvo treba stále pracovať, stále je čo vylepšovať. Typologicky ešte stále hľadáme ďalšie alternatívy do kádra, aby sme sa posilnili. Pracujeme tiež na mentálnej stránke mužstva, nielen na tej hernej. Vo futbale je možné všetko, pozrite sa, aj Poprad prehral v Trebišove. To, že sme teraz utrpeli dve prehry po sebe nič neznamená. Stále chceme vyhrávať, makať na sebe a zlepšovať sa. Chalani zostávajú pri zemi, nelietajú v oblakoch. Verím, že po dvoch prehrách príde do tretice víťazstvo."

Budete môcť už v piatok proti rezerve Podbrezovej počítať s africkým útočníkom Joelom Tatom Nsahom?
"Verím, že sa k nám v dohľadnej dobe pripojí. Je však otázne, v akom stave príde. Síce trénuje individuálne, no až tréningy nám ukážu, ako na tom v skutočnosti je. Podľa toho sa zariadime."

Oživiť ofenzívu by mohla aj posledná letná posila. Kedy uvidíme Lukáša Tótha na ihrisku?
"Lukáš už týždeň trénuje, no po tej dlhej pauze je to stále krátky čas na to, aby bol v pohode. Chýba mu zápasová prax. Možno ešte pôjde hrať za B-tím, prípadne bude sedieť na lavičke v "áčku". Verím, že už bude fit. Nič nechceme uponáhľať, stále je to mladý chlapec. Nemá zmysel hodiť ho do vody. Jeho rekonvalescencia bola trošku dlhšia ako sme predpokladali, treba s ním pracovať citlivo. Keď bude pripravený, my to privítame a pošleme ho na ihrisko."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Rusnák: Chlapci sú pri zemi, chceme stále vyhrávať