Šamorín prehral piatykrát v rade, doma nestačil na Žilinu B

(Zdroj: stksamorin.sk, Autor: Tibor Öry)
Peter Cuninka|3. sep 2017 o 17:50

Autor: J. Mihálik

V 6. kole druhej ligy podľahol ŠTK Šamorín na vlastnom ihrisku MŠK Žilina B 2:3.

ŠTK Šamorín – MŠK Žilina B 2:3 (2:0)

Góly: 35. Šmehyl (11 m), 41. Igor Juliao – 53. Michlík, 58. Boženík, 63. Martinček

ŽK: 46. Šmehyl, 68. Csaba Horváth, 88. Igor Juliao – 32. Sluka, 34. Majštinik, 86. Gerebenits

Rozhodoval: Patrik Kmec

Divákov: 565

ŠTK Šamorín: Hajdúch – Marić-Bjekić, Csaba Horváth (K), Štrbák, Fuják (70. Vávra) – Šmehyl (61. Leonel Adrian Auban), Mateus Nascimento, Igor Juliao, Fernando Neto, J. Pančík (70. Breno Lucinda), Mezovský. Tréner: Mika Lönnström

MŠK Žilina B: Holec – Vallo (75. Herrera), Šušolík, Ďuratný (K), Sluka – Michlík, Klec, Majštinik (46. Boženík) – Martinček (88. Petrák), Gerebenits, Jánošík. Tréner: Jaroslav Kentoš

(Zdroj: stksamorin.sk, Autor: Tibor Öry)

Hneď po pár sekundách vystrašil súperovho brankára svojim pokusom Mezovský. Ani z následného rohu a závaru pred bránou sa naši hráči nepresadili. ŠTK pokračovalo v aktivite a šance si vypracovali Fernando Neto i Mezovský. Po štvrťhodine vyslal nebezpečnú strelu Pančík, brankára hostí však opäť zachránil. Neujala sa ani hlavička Horvátha z desiatich metrov po rohu, Šmehylov priamy kop minul bránu o centimetre. Šmehyl sa predsa len dočkal, keď po zákroku na Štrbáka zahrával pokutový kop a nedal brankárovi šancu. Druhý gól Šamorína prišiel po výbornom pase od Fernanda Neta na Igora Juliaa, ktorý v plnej rýchlosti ľavačkou umiestnil loptu na bližšiu žrď. Do kabín sa išlo za stavu 2:0 pre domácich.

Na začiatku druhého polčasu sa takmer do streleckej listiny zapísal Fernando Neto po šťastnom teči. Na druhej strane však zahrozil súper, skvele zasiahol Hajdúch. O minútu však už dokázali znížiť, keď peknú strelu vyslal Michlík. O päť minút bolo vyrovnané, keď unikol stridajúci Boženík. Desaťminútovku ako zo zlého sna skompletizoval v 63. minúte Martinček. Šamorínčania sa snažili otriasť z troch gólov, ďalej pokračovali v aktívnej hre smerom dopredu, no ich snaha gól nepriniesla. A tak v piatom zápase po sebe prišla prehra.

(Zdroj: stksamorin.sk, Autor: Tibor Öry)

Hlasy po zápase:

Mika Lönnström (tréner ŠTK Šamorín): "Zápas sme mali rozohratý výborne. Strelili sme dva góly, mali sme dokonca šance na pridanie ďalších. Do druhého polčasu sme nastúpili rovnako odhodlane. Nechceli sme nič meniť, pretože sme v prvom polčase mali hru pod kontrolou. Prišli však individuálne chyby a súper sa dostal na koňa. V závere sme sa snažili vyrovnať, no nepodarilo sa nám to. Prvý polčas bol v našej réžii, druhý v súperovej, preto by asi remíza svedčala zápasu viac."

Tibor Goljan (asistent trénera MŠK Žilina B): "V Šamoríne sa hral zápas dvoch rozdielnych polčasov, v ktorom najskôr dominovali domáci, no my sme to nezabalili a nakoniec sa tešíme z troch bodov. Na začiatku nám nevychádzali kombinácie, chceli sme hrať futbal, no domáci nás agresivitou predčili. Nevzdali sme sa, počas prestávky sme odbúrali zbytočný tlak. Vôbec sme sa nesústredili na aktuálny výsledok, dali sme hlavy hore a vyšlo to. Na chalanoch cítiť sebadôveru, pri takýchto zápasoch rastú. Sme o to radšej, že dnes sa o to zaslúžili takmer kompletne odchovanci našej akadémie."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Šamorín prehral piatykrát v rade, doma nestačil na Žilinu B