Sereď otočila zápas v Žiline v druhom polčase

(Zdroj: mskzilina.sk, Autor: mšk žilina)
Marek Svátek|18. sep 2017 o 00:00

Autor: Martin Kollár

MŠK Žilina B - ŠKF Sereď 3:4 (3:1)

Góly: 26. a 30. Bichakhchyan, 10. Boženík - 22. Bilas, 47. Laura, 49. Morong, 73. Djiby Ba
ŽK: 39. Hučko, 42. Sluka, 81. Majdan - 62. Djiby Ba
Rozhodoval: Sedlár, 261 divákov

Zostava MŠK: Mandous - Majdan, Šušolík, Hučko, Sluka - Michlík (85. Dybala), Klec (C), Bichakhchyan - Holúbek (62. Herrera), Boženík, Gerebenits (55. Majštinik)

Zostava Sereď: Ružinský - Mečiar, Bilas, Laura (83. Bartoš), Michalík, Milunović (46. Mészáros), Loduha, Pankarićan, Morong (90. Vesić), Djiby Ba, Ventúra

Na súboj 8. kola tréner Jaroslav Kentoš zvolil už tradičnú zostavu, na výpomoc prišiel na ľavé krídlo po zranení Jakub Holúbek.

Gólovou šancou otvorili zápas hostia, keď v 4. minúte na zemi ležiaci Aleš Mandous na viackrát vychytal hosťujúceho Milunovića. Šošoni už následne prebrali iniciatívu, najskôr sa zastreľoval Holúbek a v 10. minúte sme už viedli. Predtým vybojoval strelou rohový kop Michal Klec. Z neho na prednej tyčke najvyššie vyskočil Róbert Boženík a presnou hlavičkou pod brvno nás poslal rovnako ako pred týždňom do vedenia - 1:0. Brvno hralo s hosťami v 18. minúte, to keď sa do lopty oprel Roland Gerebenits a zvnútra šestnástky opečiatkoval hornú konštrukciu. Udreli tak hostia, ktorí po rýchlom protiútoku v 22. minúte vyrovnali zásluhou presnej strely Bilasa. Gólové hody pokračovali, o ďalšie štyri minúty si loptu výborne prebral Vahan Bichakhchyan, z uhla sa natlačil pred Ružinského a pomedzi jeho nohy nás znova poslal do jednogólového náskoku - 2:1. Po polhodine hry znova ukázal svoje "arménske" umenie Bichakhchyan, ktorý v rohu šestnástky vyzvŕtal obrancu súpera a dokonale mu vyšla aj technická strela - 3:1. Nenudil sa ani Mandous v našej svätyni, pri strele Bilasa i Moronga musel byť v pohotovosti. Hostia mali ideálnu možnosť vrátenia sa do zápasu v 40. minúte po priamom kope zo 17 metrov, no Loduhov pokus skončil na rukaviciach Mandousa. Prvý polčas ukončila strela Gerebenitsa, ktorú vytlačil končekmi prstov Ružinský.

Druhý polčas začali aktivitou hostia, na rozdiel od prvého polčasu však boli aj góloví. Najskôr v 47. minúte zblízka znížil Laura a o dve minúty ušiel Morong a popod Mandousa vyrovnal. Začínalo sa tak odznova a ďalšia rana pre mladých šošonov prišla v 51. minúte, keď v strede ihriska surovým zákrokom na oblasť hlavy a krku zlikvidoval súperov hráč Gerebenitsa, no na prekvapenie všetkých sa nepískal ani faul. Pre mladého útočníka museli prísť nosidlá a Roland putoval do nemocnice. Ďalší priebeh poznačilo nepríjemné zranenie, ktoré akoby vykoľajilo našich chalanov. V 73. minúte nastal zmätok pred Mandousom, ktorý potrestal Djiby Ba a prvýkrát poslal hostí do vedenia. Aspoň remízu mohol zabezpečiť žltozeleným kapitán Mišo Klec, no v dobrej pozícii mieril iba do stredu brány. Rezerva tak doma pustila prvé body v sezóne a v tabuľke klesla na 2. miesto.

(Zdroj: mskzilina.sk, Autor: mšk žilina)

Roland Gerebenits nemá po prvotných vyšetreniach v nemocnici nič zlomené ani prasknuté. Avšak, má silne narazenú krčnú chrbticu a ľahší otras mozgu. Napriek tomu ostáva Gere v nemocnici na pozorovaní, kde ešte prebehnú ďalšie vyšetrenia.

HLASY PO ZÁPASE:

Tibor Goljan, asistent trénera MŠK Žilina B: "Boli to dva rozdielne polčasy, zápas sa divákom musel páčiť. V prvom polčase sme podali dobrý výkon, dodržovali sme našu hru a zaslúžene viedli. Vstup po zmene strán nám totálne nevyšiel, súperovi vrchní hráči mali svoju kvalitu, no aj z našej strany prišlo k podceneniu, čím sme umožnili Seredi vyrovnať. Nevedeli sme sa z toho spamätať, otriasť. Celkovo to druhé dejstvo nebolo také, aké sme si ho predstavovali. Od súpera došlo k viacerým faulom, po ktorých sme sa nevedeli dostať do tempa. Po odchode Rolanda sme boli vykoľajení, verím, že to nebude nič vážne. Všetci mu želáme skorý návrat. Dnes nás futbal doslova "vykúpal", sú aj takéto zápasy, viedli sme o dva góly a nezvládli sme to, z tohto sa musíme poučiť."

Vahan Bichakhchyan, stredopoliar a strelec dvoch gólov MŠK Žilina B: "V prvom polčase sme začali zápas dobre, mali sme viacero svetlých momentov, kontrolovali hru a strelili tri góly. Hrali sme podľa našich predstáv a do kabíny sme odchádzali spokojní. S nástupom do druhého polčasu prišla pravdepodobne strata koncentrácie, ktorá nás v konečnom dôsledku stála víťazstvo. Nič sa však nedeje, nemôžeme vyhrávať každý zápas. Moje dva góly síce potešia, no keď neznamenajú výhru, neznamenajú nič."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Sereď otočila zápas v Žiline v druhom polčase