ŠKF Sereď zaknihovala prvé víťazstvo v novom ročníku

(Zdroj: fb slavoj trebišov, Autor: Slavoj Trebišov)
Peter Cuninka|14. aug 2017 o 14:05

autor: Igor Lehocký

Hralo sa 3. kolo 2. futbalovej ligy a v nedeľu, 13.8.2017 o 17.00 hod. sa v Seredi predstavil nováčik 2. ligy, ktorému sa podaril postup z 3. ligy v minulej sezóne, Slavoj Trebišov. Východniari v predchádzajúcich dvoch kolách bodovali naplno iba v domácom zápase s rezervou Žiliny, prehrali v Šamoríne, ale napriek tomu boli na tom o čosi lepšie ako domáca Sereď, ktorej sa nepodarilo v predchádzajúcich kolách získať žiadne body ani doma, ani s ďalším nováčikom 2. ligy Interom Bratislava napriek tomu, že po stránke hernej Sereďania minimálne v zápase na Interi boli lepší, ale opätovne sa potýkajú, tak ako v minulej sezóne s problémom, ktorý stojí vo futbale na prvej priečke – premieňanie vyložených šancí. V nedeľňajšom zápase sa očakávalo, či domáca ŠKF po pohárovom zápase na Kysuciach a víťazstve 0:4 naštartuje strelecké schopnosti aj v súťaži.

(Zdroj: fb slavoj trebišov, Autor: Slavoj Trebišov)

V 8. minute domácej ŠKF Sereď vyšla veľmi pekná kombinačná akcia keď na polovici súpera Bilas dlhou kolmicou v strede poľa našiel A. Moronga na hrote, ten za obranu do uličky na pravej strane poslal Pankaričana, ktorý už v šestnástke hostí spätnou našiel na strede nabiehajúceho Moronga, ale tomu lopta na 10m nesadla a prvá veľká šanca zostala nepremenená. Úvodné minuty patrili domácim, v podstate sa hralo iba na polovici hostí, ktorí v poctivej defenzíve i so šťastím nápor domácich zvládali. V 14. minute pred stredovou čiarou ešte na svojej polovici stratil loptu Ventúra a do brejku stredom pola vyrazil hosťujúci Kolesár, na hranici šestnástky do rozhodenej obrany domácich poslal doľava loptu na nabiehajúceho Ruskovského, ktorý zo 14m krížnou strelou parádne obalil loptu k ľavej šibenici, ale našťastie pre domácich trafil iba brvno prekonaného Ružinského v bráne ŠKF. Herná aktivita domácich pokračovala a v 18. minute vľavo pred šestnástkou hostí po narážačke s Mészárosom zo 17m krížom nebezpečne vystrelil Bilas, ale lopta iba tesne míňala ľavú žrď. V 19. minúte po rohu domácich Morong z 10m hlavou zdvihol divákov zo sedadiel, ale hostia pred bránkovou čiarou pri ľavej žrdi loptu odpálili. V 25. minúte to už domácim vyšlo, v rýchlom brejku na pravom krídle si vymenili loptu Bilas s Laurom, spätná už zvnútra šestnástky hostí našla Moronga na strede a ten z 10m tentokrát poslal loptu pod veko nad padajúcim Giertlom v bráne hostí – 1:0 po veľmi peknej akcii. V 26. minúte v podstate z protiútoku po inkasovanom góle hostia rozvinuli akciu po pravom krídle, center doľava našiel neobsadeného hráča a Ružinský vynikajúcim zákrokom proti strele z 12m pri pravej žrdi zachraňoval pre domácich čisté konto a pokryl aj strelecký pokus Kolesára z 22m, ktorý po zemi smeroval k ľavej žrdi. V 37. minúte zbytočnú žltú za zahodenie lopty po odpískaní videl z domácich Morong a v závere prvého polčasu ešte Sereďania v tlaku na bránu dvakrát zahrozili. V 43. minúte Morong presnou loptou za obranu hostí v šestnástke našiel nabiehajúceho Bilasa, ale ten prvý dotyk a spracovanie v šanci nezvládol a následne v 45. minúte po rohu domácich Ventúrova delovka z 13m z pravej strany krížom presvišťala tesne okolo pravej žrde. V prvom polčase boli domáci jasne aktívnejší, hostia z defenzívneho bloku párkrát nebezpečne vyrazili do kontier a trikrát boli blízko strelenia gólu, brvno, vynikajúci Ružinský a nepresné finálne prihrávky v šestnástke domácich boli dôvody, pre ktoré východniari neskórovali. Na druhej strane jedna vyložená šanca a niekoľko streleckých pokusov, ktoré tesne míňali bránu hostí mohli znamenať vyšší rozdiel v polčasovom skóre.

(Zdroj: fb slavoj trebišov, Autor: Slavoj Trebišov)

V 53. minúte opäť zbytočnú žltú za protesty voči hlavnému rozhodcovi videl domáci Ventúra a v 55. minúte mohli domáci gólovo odskočiť. Bilas veľmi dobre poslal po zemi stredom pola loptu za obranu hostí pre nabiehajúceho Moronga, ale ten sám proti Giertlovi zo 14m bránu netrafil a strela míňala ľavú žrď. V 58. minúte asi po štvrtom nedovolenom zákroku nakoniec žltú videl aj hosťujúci Bellás. Druhé dejstvo už neprinášalo takú hernú prevahu domácich, ako v prvom polčase, napriek tomu v 63. minúte v čistej šanci Sereďania opäť neuspeli, keď najprv Morong nikým neatakovaný z 15m trafil iba Giertla, Bilasov pokus zo 16m už hostia zblokovali a o pár sekúnd nato Ventúra z 23m po zemi parádne natiahol Giertla k ľavej žrdi, pri ktorej s námahou vytlačil loptu na roh. V 66. minúte žltú za slovné ataky hlavného rozhodcu videl z hostí Ruskovský a v 69. minúte striedali domáci aj hostia. Bilasa vymenil Bartoš a u hostí Bellása Lopez Da Silva Junior, s ktorým hostia hru spresnili a získavali územnú prevahu. V 70. minúte dva fauly po sebe znamenali žlté pre domáceho Mészárosa z hostí pre Lukáča a na trávniku to začalo vyzerať tak, že domácim dochádzajú sily. Morong po pravej strane bol permanentne v akcii v náznakoch rozvíjajúcej sa akcie, ale v okolí šestnástky hostí už toho mal plné zuby a k centrom do vnútra šestnástky ho hostia už nepustili. V 76. minúte opäť dvojité striedania, v ŠKF Lauru vymenil Jankto a z hostí Patkanóciho Maník. Východniari sa neustále tlačili k šestnástke domácich najmä po krídlach a záver zápasu si hľadisko muselo takpovediac odtrpieť, pretože niektoré lopty a akcie cez Juniora boli nepríjemné, našťastie v zakončení domáci vo vnútri svojej šestnástky hráčov súpera dobre pokrývali a niekoľko hlavičiek Slavoja bolo slabých a nepresných. V 81. minúte Bartoš poslal dlhý pas pre Moronga na pravom krídle, ale z 15m zakončenie už bolo nedôrazné, síl naviac už nebolo, preto Moronga za potlesku divákov v 84. minúte vystriedal Bosý. Posledné minuty zápasu už jasne ukazovali, že domáci si záver zápasu postrážia, snažili sa kontrolovať hru, už sa nikam neponáhľali a súpera do ničoho vážneho nepustili.

(Zdroj: fb slavoj trebišov, Autor: Slavoj Trebišov)

Zápas malo sledovať niečo cez 500 divákov, ktorí dnes v komornej atmosfére hráčom na ihrisku svojimi hlasivkami nepomohli a v druhom polčase možno v obavách sledovali, či tesné vedenie nakoniec domácim vydrží. Prvý polčas patril herne domácim, aj keď kontry hostí boli nebezpečnejšie a šťastie s Ružinským držali domácich. Tri gólovky domácich spolu v prvom i druhom polčase mohli všetko poriešiť, namiesto toho, ale hostia najmä v druhom polčase v závere mali herne navrch a asi nikto by nevsadil na 3 body pre domácich. Škoda nepremenených šancí ŠKF, možno o to cennejšie je konečné tesné víťazstvo a odlepenie sa z dna priebežnej tabuľky.

(Zdroj: fb slavoj trebišov, Autor: Slavoj Trebišov)

ŠKF Sereď – Slavoj Trebišov 1:0 (1:0)

Gól: 25. A. Morong

ŽK: 37. A. Morong, 53. Ventúra, 70. Á. Mészáros, - 58. Bellás, 66. Ruskovský, 70. D. Lukáč.

Strely na bránu: 7:4

Strely mimo bránu: 7:3

Strely zblokované: 3:2

Rohy: 6:2

Fauly: 12:17

Ofsajdy: 1:1

Rozhodoval: Marek Mastiš

ŠKF Sereď: Ružinský – Mečiar (K), Á. Mészáros, R. Bilas (69. R. Bartoš), Ľ. Laura (76. N. Jankto), Loduha, Pankaričan, A. Morong (84. D. Bosý), Ľ. Michalík, Ventúra, Djiby Ba. Tréner: Marián Šarmír.

Slavoj Trebišov: Giertl – Bellás (69. Lopez Da Silva Junior), Kražel, M. Bednár, P. Kolesár, Kolbas (K), M. Kolesár, Patkanóci (76. Maník), P. Ruskovský, Vajs, D. Lukáč. Tréner: Vladimír Rusnák.

zdroj foto: Slavoj Trebišov

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»ŠKF Sereď zaknihovala prvé víťazstvo v novom ročníku