Slávnosť v Bábe – invázia Loky, TUKO U11 potešil

(Zdroj: obfz.sk, Autor: obfz nitra)
Peter Cuninka|24. jún 2017 o 08:55

NITRA (ObFZ Nitra/MARTIN KILIAN ml.)

Romanko Polák predvčerom oslavoval jedenásť a lietal po ihrisku, no Lokomotíva priniesla takých Polákov štyroch a „tukovcov“ vytrestala v koncovke.

V Bábe je futbal viac než kostol. Mládež tu robia poctivo, majú benjamínkov no i kopu prípravkárov, trendžo Miro Raček už poslal do sveta talenty Sama Töröka a Peťu Garajovú. 861-ročná obec v stredu hostila prestížný prípravák. Všade čistučko, bársčo pod zub, špuntom v kopačkách v Bábe nič nechýbalo.

(Zdroj: obfz.sk, Autor: obfz nitra)

„Tukovcov“ čaká odmena za odmakaný rok vo svojich kluboch, 6-dňový superturnaj v Kaposvári už horí, tréneri Ján Núdzny a Roman Hromádka sa tešia ešte viac, v príprave je to proti súperom z ligového súdka ťažké, aj Lokomotíva Trnava hýrila pohybom a kvalitou.

(Zdroj: obfz.sk, Autor: obfz nitra)

Hovorí sa, že futbal je o hlave a asi je to pravda. Výberoví chlapci z troch okresov sa zabudli v šatni, v 13. minúte bolo 0:3. Loky nás zapressovala, chyby sme kopili už v rozohrávke. Modrých zo spánku vytrhol šarkan Roman Polák, Bában hral doma s chuťou, no zabil tri tutovky, Marko Mareček k tomu pridal tyčku a koučom šlo hlavy odtrhnúť. Po obrátke sme nastúpili ešte odvážnejšie, Marečkovu pecku dorazil Paukner 2:0. Samko Fabulec a odvážni sme boli naďalej, no v dvoch šanciach sme totálne zakliali a z brejkov nás Trnavčatá potrestali na krutých 2:8. I tak však prevažujú pozitíva – Polák hrá na svoj vek až prekvapujúco skúsene, klame telom a dobre kryje loptu, na ťahúňa sa formuje aj odvážny Marko Mareček z Nových Sadov. „Rysuje sa dobré mužstvo, v Maďarsku budeme siahať na úspech. V príprave síce vysoko prehrávame, ale chlapcom zápasy proti futbalovým akadémiám, ktoré robia rýchlejšie s loptou ako my, veľa dávajú. Proti Lokomotíve sme zaspali úvod, no potom boli aj fázy, keď sme hrali vynikajúco a dostali sme sa do kombinácie. Každopádne – v našej oblasti je na čom stavať!“ hovoril Núdzny s tradične širokým úsmevom. S jeho náprotivkom Milanom Sekerom sa poznajú, no sedem rokov sa nevideli. „O výsledok nešlo, decká sazabavili. Chlapci z Výberu ObFZ Nitra sa mi páčili, boli behaví, rýchli, technickí a čo je super, chceli hrať futbal,“ tešil sa Sekera, tréner prípravky Lokomotívy Trnava.

(Zdroj: obfz.sk, Autor: obfz nitra)

V Bábe bolo parkovisko plné ako na piatoligové áčko, na útulnej tribúnke sa tiesnili húfy zvedavých rodičov, z Trnavy prišiel 25-členný fanklub. „Loky, loky!“ bolo počuť, vidno, že tradičná značka dýcha futbalom aspoň pri mládeži, Lokomotíva ukázala Bábu hlavne šikovného Lukáška Benedikoviča s lepidlom na kopačkách. Trnavčania hrali doteraz len turnajovo, od leta ich čaká druhá liga.

(Zdroj: obfz.sk, Autor: obfz nitra)

Futbal bol len prvý polčas, druhý prišiel po ňom. Bábska duša Ivan Vajzer sa hecol, cez Sýpku u Ludvíka vybavil obložené misy, decká s rodičmi sa išli zadrhnúť, chutila tiež kofola a dobré víno, debatovalo sa aj hodinu a pol po zápase. Šunky a šaláty pripútali rodičov k stolíkom, chalanov poznáte, sedieť na mieste ich nebaví, rozbehli sa na ihrisko a Výber si proti Loky zahral ešte raz...

(Zdroj: obfz.sk, Autor: obfz nitra)

Do Kaposváru sa ide o 8 dní, v skupine majú naši prípravkári Maďarov, Bielorusov a Rumunov, viac info už čoskoro na obfz.sk. Pome Nitra!

FAKTY
Výber ObFZ Nitra TUKO U11 – Lokomotíva Trnava U11 2:8 (0:4).
Góly:
31. Fabulec, 54. Brath – 5., 13. a 51. S. Adámek, 6. Magula, 7. a 55. Benedikovič, 43. L. Knapík, 45. M. Jobek. Pred 104 divákmi rozhodoval Rastislav Ölvecký.
TUKO U11: Tomáš Pavlík – Samuel Fabulec, Patrik Pavlík, Samuel Nduka, Lukáš Lanák (Chrenová), Filip Sýkora (ČFK Nitra), Dávid Kováč, Jakub Kováčik (Veľké Zálužie), Roman Polák, Patrik Huba (Báb), Marko Mareček (Nové Sady), Benjamín Šabík (Nevidzany), Samuel Fekets (Vinodol), Filip Brath (Čeľadice).

(Zdroj: obfz.sk, Autor: obfz nitra)

Výber ObFZ Nitra TUKO U11 – úplne hore: asistent trénera Roman Hromádka, predseda ObFZ Nitra Štefan Korman, tajomník ŠK Báb Ivan Vajzer. V hornom rade zľava: hlavný tréner Ján Núdzny, Patrik Pavlík (Chrenová), Marko Mareček (Nové Sady), Jakub Kováčik (Veľké Zálužie), Dávid Kováč (Veľké Zálužie), Samuel Fekets (Vinodol), Samuel Nduka (Chrenová), Roman Polák (Báb). V dolnom rade zľava: Lukáš Lanák (Chrenová), Filip Sýkora (ČFK Nitra), Samuel Fabulec (Chrenová), Filip Brath (Čeľadice), Benjamín Šabík (Nevidzany), Patrik Huba (Báb). Na zemi Tomáš Pavlík (Chrenová).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Slávnosť v Bábe – invázia Loky, TUKO U11 potešil