SLOVENSKO A: ALBERT RUSNÁK CESTOVAL DO BANGKOKU DVADSAŤ HODÍN

(Zdroj: SITA, Autor: SITA)
Peter Cuninka|20. mar 2018 o 19:15

BANGKOK (SFZ/mr) – Jediný, kto sa nehlásil trénerovi slovenských "sokolov" na zraze v Senci, bol Albert Rusnák. Ten do Bangkoku, kde sa naša reprezentácia predstaví na Kráľovskom pohári, letel zo zámoria, kde hráva za Real Salt Lake City. Koľko mu trvala cesta a na čo sa v Thajsku najviac teší, porozprával pre futbalsfz.sk

"Ja som sa veru nacestoval viac ako chalani, bola to veru dlhá cesta. Najskôr som mal vnútroštátny let v Amerike, potom do Soulu a odtiaľ už do Bangkoku. Na druhej strane som tu bol o deň skôr, trochu som zregeneroval a aj prvý tréning bol ľahký, tak sa do toho pomaly dostávam," opisoval svoju cestu Bobo, ako mu všetci v mužstve hovoria. Zatiaľ čo zo Slovenska išlo mužstvo desať hodín, Albert až dvadsať. "Prvý let mal dve hodiny, druhý dvanásť a posledný päť, prakticky mi to trvalo celý deň, ale nie som zatiaľ veľmi unavený. Svoje určite robí ten časový posun, ešte som poriadne nespal, ale na časové posuny som zvyknutý, keďže už rok cestujem z USA."

Albert sa na Thajsko tešil, veď v tejto krajine ešte nebol. "Zatiaľ sa mi tu páči, je tu dosť teplo, horšie sa dýcha (úsmev), ale je tu krásne prostredie a veľmi milí ľudia. Myslím si, že je to jedna z tých lepších destinácií na svete."

V poslednom zápase pred odchodom na Kráľovský pohár dal Albert Rusnák gól, jeho tím vyhral a tak sa mu dobre cestovalo. Navyše sa už veľmi tešil na spoluhráčov z národného tímu, keďže spolu neboli už dlho. "Tešil som sa na chalanov veľmi, veď sme spolu dlho neboli. Navyše ja som mal aj dlhšiu prestávku v zime a tak som rád, že som bol v nominácii. Ja mám rád reprezentačné zrazy, lebo aj to je dôležité a nielen byť stále v klube. Je to fajn raz za čas z klubu vypadnúť, stretnúť sa so spoluhráčmi z repre a pokecať si s nimi a nielen o futbale. Mám tu kamarátov, s ktorými som futbalovo vyrastal, tak je to také fajn ich vidieť."

Zverencov trénera Jána Kozáka čaká úvodný súboj na turnaji proti Spojeným arabským emirátom. Mal už s nimi Albert nejakú skúsenosť? "Keď som bol v akadémii v Manchestri City, tak sme chodili do Emirátov a tam sme hrávali proti ich mužstvám. Sú to šikovní futbalisti, možno trochu menšieho vzrastu ako sme my, ale v dnešnej dobre už vie hrať futbal každý. Nemyslím si, že to bude ľahký zápas," zamyslel sa Albert. Ten je zatiaľ spokojný s podmienkami, ktoré im vytvoril v Thajsku organizátor turnaja. "Máme za sebou prvý tréning. Ihrisko bolo super a asi v lepšom stave ako aj v Amerike či krajinách, kde stále sneží. Zatiaľ je všetko super."

Napriek tomu, že Thajsko je lákadlom pre turistov, Bobo sa najviac teší na niečo úplne iné ako na samotnú krajinu. "Možno si mnohí povedia, že by som sa mal tešiť na prehliadku mesta, teda ak nám na ňu vyjde čas, ale ja sa už neviem dočkať zápasov," usmieval sa Albert Rusnák.

Aj on patril do úspešnej reprezentácie do 21 rokov, ktorá sa vlani prebojovala na ME a tak sa dalo čakať, že bude figurovať medzi desiatkou najlepších v ankete Futbalista roka aj jeho meno. Napokon mu patrila desiata priečka. "Bol som príjemne prekvapený, keď som sa dozvedel, že som v desiatke a rovnako som bol rád, že v TOP trojke boli Škrinka (Milan Škriniar) a Stano (Stanislav Lobotka). Myslím si, že sú tam zaslúžene. Mala by to byť motivácia pre mladších slovenských futbalistov, keď vidia, že aj v mladom veku sa títo dvaja dostali tak vysoko. Je to určite pozitívna vec," uzavrel Albert Rusnák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»SLOVENSKO A: ALBERT RUSNÁK CESTOVAL DO BANGKOKU DVADSAŤ HODÍN