SLOVENSKO A – MAZÁŇ PO PRESTUPE DO CELTY: JE TO ŠPECIÁLNY MOMENT V MOJEJ KARIÉRE

(Zdroj: futbalsfz.sk, Autor: SFZ)
Peter Cuninka|6. jan 2018 o 21:40

BRATISLAVA (SFZ/mr) – Výborná správa. Počet Slovákov v najvyššej španielskej lige sa rozrástol. K Stanislavovi Lobotkovi pribudol pred pár hodinami ďalší náš reprezentant Róbert Mazáň. Róbert bude navyše obliekať rovnaký dres ako spomínaný Lobotka, teda aj on sa stal hráčom Celty Vigo, hoci sa hovorilo, že by mal prestúpiť do Benficy Lisabon. Svoje prvé dojmy slovenský obranca priblížil pre futbalsfz.sk

Róbert má už za sebou aj prvý tréning v drese Celty a je veľmi spokojný. "Všetko sa to zbehlo celkom rýchlo. O Benfice som vedel skôr ako o Celte. Potom mi však telefonoval môj manažér Braňo Jašurek a povedal mi, že má o mňa záujem aj Vigo a že uvidíme ako to celé dopadne. Napokon sme sa rozhodli pre Španielsko," priblížil situáciu okolo prestupu Róbert Mazáň. Toho potom spolu aj s jeho manažérom pozvalo vedenie klubu z La Ligy na zápas Španielskeho pohára Celta – Barcelona (1:1). "Veľmi ma toto pozvanie potešilo. Som veľmi šťastný, že ten prestup vyšiel, prežívam krásne pocity. Je to špeciálny moment v mojej kariére a preto by som sa rád poďakoval hlavne Žiline a trénerom, pretože bez nich by som to nedokázal. Zažil som aj zlé chvíle pri ťažkom zranení a oni aj moja rodina stáli pri mne. A keď už ďakujem, nesmiem zabudnúť môjho agenta a Fairsport, ktorí tento prestup zrealizovali," spokojne pridal Mazi, ako mu hovoria spoluhráči v reprezentácii, ale aj v dnes už bývalom klube v Žiline.

(Zdroj: rccelta.es, Autor: Celta Vigo)

Róbert futbalovo vyrastal spolu so Stanislavom Lobotkom v Trenčíne. Chodili spolu do školy a spolu hrávali aj v prvom tíme AS, potom aj v reprezentácii do 21 rokov, ale aj v áčku a teraz sa ich cesty stretajú opäť v Španielsku. "Veru, so Stanom sme zažili toho veľa, je to super príbeh a preto sa veľmi teším, že sme znova spolu v jednej z najlepších líg na svete. Vždy sme boli v kontakte, no v posledných dňoch veľmi často, keďže Stano sa intenzívne zaujímal, kedy už prídem (smiech)."

Slovenský futbalista je rád, že bude mať pri sebe kamaráta, pretože začiatky bývajú náročné, čo si veľmi dobre uvedomuje. "So Stanom budeme tráviť veľa času spolu, ale nebývam u neho. Mám hotel a časom budem mať svoj byt. Už mám za sebou aj prvý tréning, bol dokonca predzápasový na hlavnom štadióne, keďže Celta zajtra (v nedeľu 7. januára) privíta Real Madrid a mal som skvelý pocit. Už som sa rozprával aj s trénerom. Privítal ma, povedal mi, že sa musím čo najskôr naučiť aspoň základné španielske frázy, aby som rozumel, čo bude odo mňa na ihrisku chcieť," spokojne uzavrel Róbert, ktorý sa Vigu upísal do roku 2022 a bude nosiť dres s číslom 15. Podľa neoficiálnych informácií zaplatil španielsky klub za nášho obrancu čiastku viac ako milión eur.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»SLOVENSKO A – MAZÁŇ PO PRESTUPE DO CELTY: JE TO ŠPECIÁLNY MOMENT V MOJEJ KARIÉRE