Tréner po prvej tretine dohováral hráčom. Proti Česku nastúpili s veľkým rešpektom

Tréner Slovenska Craig Ramsay na striedačke v prípravnom zápase pred MS 2024 v hokeji Slovensko - Česko.
Fotogaléria (40)
Tréner Slovenska Craig Ramsay na striedačke v prípravnom zápase pred MS 2024 v hokeji Slovensko - Česko. (Autor: TASR)
Nikola Baďová|26. apr 2024 o 20:27

Najlepší hráč zápasu bol Matúš Sukeľ.

TRENČÍN. V Trenčíne bolo vidieť, že Slovákov pred svetovým šampionátom hokej láka. Na prípravný zápas s Českom prišlo 6150 fanúšikov.

Miesta si našli nielen na státie v zadných radoch, ale aj na schodoch. 

Slovenskí hokejisti však zimný štadión rozradostili iba dvakrát. V prípravnom zápase s Českom prehrali 2:4

„Vieme, že kvalita súperov sa bude z týždňa na týždeň zvyšovať. Vedeli sme, s akým tímom Česi prišli a že nás nečaká nič ľahké,“ povedal pre novinárov asistent trénera Peter Frühauf. 

Zaskočení domáci

O zápase rozhodla už prvá tretina, keď Česi zaskočili zverencov Craiga Ramsayho. Slovákov prestrieľali 3:19 a strelili tri góly. 

„Česi nás zaskočili v úvode zápasu. Prehrávali nás v osobných súbojoch, boli dôraznejší pred bránou. Samovi (Hlavajovi, pozn.) sme veľmi nepomohli. 

Tréner nám hovoril o prvej tretine, že by sa to už nemalo opakovať. Nastúpili sme s príliš veľkým rešpektom,“ priznal obranca Mário Grman. 

Fotogaléria zo zápasu Slovensko - Česko, príprava na MS v hokeji 2024 (Trenčín)

„Zápas sme si prehrali v prvej tretine v pasáži, kedy sme dostali tri rýchle góly. Mali sme nejaké šance, ale Česi ich mali viac.

Brankár nás výborne podržal. Nemôže sa nám však stávať, že dostaneme dva góly z priestoru pred bránkou. Musíme sa v tom zlepšiť,“ doplnil kapitán tímu Matúš Sukeľ. 

Hru zmenili

Do druhej tretiny vstúpili slovenskí hokejisti lepšie. K dispozícii mali štyri presilové hry, ale využiť dokázali iba jednu po Sukeľovej prekvapivej prihrávke spoza bránky, ktorá našla dobre postaveného Kudrnu. 

„Trošku nás šokovalo, koľko veľa súbojov sme v úvode zápasu prehrali a ako efektívne Česi hrali. Chalanom slúži ku cti, že sme ich dokázali zastaviť našim gólom v presilovej hre,“ reagoval asistent trénera. 

„Vieme, že nástup nebol taký, aký sme chceli. Celú prvú tretinu sme sa hľadali. Niečo sme si potom povedali v šatni a ďalších štyridsať minút bolo lepších. Viac sme jazdili a viac si verili. Od toho sa musíme odraziť do ďalšieho zápasu. 

Mali sme nejaké dobré príležitosti a niekoľko presilových hier, ktoré sa nám nepodarilo využiť. Mohlo to vyzerať inak,“ povedal strelec prvého gólu. 

VIDEO: Hodnotenie Andreja Kudrnu

„Obraz hry sa potom zmenil. Boli sme odvážnejší, vyhrali sme viac súbojov a dlhšie sa udržali na puku v útočnom pásme,“ uviedol Frühauf. 

Ožili i domáci fanúšikovia, ktorých zo sedadiel dvíhala nejedna zo šancí zverencov Craiga Ramsayho. Po zlepšenom výkone v prostrednej časti hry však dokázali skórovať iba raz. 

„Polovicu druhej tretiny sme hrali presilové hry a nevyužili sme to. O tom je však aj príprava, aby sme si to nacvičili na šampionát, aby to fungovalo,“ podotkol Grman. 

V závere si slovenskí hráči vyskúšali hru bez brankára, v ktorej však inkasovali gól. Skóre ešte skorigoval Samuel Takáč na konečných 2:4. 

Chcú tri body

Zverencov Craiga Ramsayho čaká v sobotu ten istý súper. Podľa Frühaufa k veľkým zmenám v zostave nedôjde, iba na brankárskom poste. 

„Potrebujeme dodať chlapcom odvahu. Ak im ju dodáme a vyjdú zo svojej komfortnej zóny, tak síl nájdu viac. Podobné zápasy budeme hrať aj na majstrovstvách sveta. Je to veľký test. 

Verím, že ak budeme hrať ako tím a veci si zjednodušovať, tak vieme byť aj proti silnému súperovi úspešní. Musíme popracovať na zvýšení efektivity. Na šampionáte tak veľa gólových príležitostí nebude. 

VIDEO: Hodnotenie Petra Frühaufa

V tíme máme veľa kvality a každý má šancu sa dostať do záverečnej nominácie. Nemyslím si, že je medzi chalanmi nervozita,“ priznal Frühauf. 

„Zajtra k zápasu pristúpime lepšie už od začiatku. Verím, že zoberieme tri body my,“ pritakal Grman. 

Druhé stretnutie proti Česku sa uskutoční v sobotu 27. apríla o 14:00. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»Tréner po prvej tretine dohováral hráčom. Proti Česku nastúpili s veľkým rešpektom