SLOVNAFT CUP: SEMIFINÁLE V RÉŽII FORTUNALIGISTOV

Peter Cuninka|15. mar 2018 o 09:10

BRATISLAVA (SFZ/brs) - Žiadne prekvapenie sa vo štvrťfinále Slovnaft Cupu nekonalo. Medzi štyroch najlepších v pohári postúpili Spartak Trnava, MFK Ružomberok, MŠK Žilina a Slovan Bratislava. O zložení dvojíc rozhodne dnešný žreb, ktorý začína od 10:30 hod.

Slovanisti vo štvrťfinále Slovnaft Cupu hostili druholigový Liptovský Mikuláš. Hráči z hlavného mesta Slovenska boli v dueli jednoznačným favoritom, ale na ihrisku to vyzeralo úplne inak a zvíťazili až po nervydrásajúcom závere 4:3. V prvom polčase sa ujali vedenia zásluhou Andriča hostia. V druhom polčase to bolo ako na hojdačke. Na strane Slovana sa dva razy trafil Vittek a raz Savičevič, na strane druholigistu sa tešili z gólu Očenáš a Kotora. Keď už niektorí hrači mysleli na jedenástkový rozstrel, Liptovskému Mikulášu zasadil rozhodujúce KO v nadstavenom čase Andraž Šporar. Belasí tak môžu pomýšľať na ôsmy triumf v tejto pohárovej súťaži. "Čo ma teší, možno iba postup a v druhom polčase morálka a mentalita mužstva. Prvý polčas bol z našej strany profesorský, to nemalo s futbalom nič spoločné. V zápase sme robili hrubé individuálne chyby od brankára cez obrancov. Niektorí hráči sa cítia urazení, podráždení, že nedostávajú priestor v ligových zápasoch. Ten priestor teraz dostali v pohárovom zápase, možno proti papierovo slabšiemu súperovi, ale neukázali požadovanú kvalitu, ktorú od nich požadujeme," povedal tréner Slovana Martin Ševela.
Hráčov napriek prehre pochválil lodivod Tatrana Jozef Kukulský: "Chcel by som svojim hráčom poďakovať za nasadenie a poctivú 90-minútovú robotu. Hrali sme s favoritom nielen zápasu s nami, ale celého Slovnaft Cupu, myslím, že sme herne nesklamali. Dali sme tri góly, čo sa hocikomu na Slovane nepodarí."

Slovan Bratislava - MFK Tatran Liptovský Mikuláš 4:3 (0:1)
Góly: 55. Savičevič, 68., 83. Vittek, 90.+ Šporar - 33. Andrič, 80. Očenáš, 87. Kotora
Slovan: Greif – Čikoš, Laczkó, Božikov, Chouchoumis - Nono (28. Savičevič), De Kamps (46. Šporar) - Čavrič, Van Haaren (86. Droppa), Hološko - Vittek
Liptovský Mikuláš: Šavol - Ondrek, Očenáš, Kucharčík, Janec - Čery (68. Papaj), Poremba, Lišivka, Kotora - D. Andrič (77. Bellás), Halgoš (86. Staš)

ŽILINA PREKVAPENIE NEDOPUSTILA

Po takmer troch rokoch opäť zavítali Žilinčania v Slovnaft Cupe do Borčíc. V ročníku 2015/16 vyhrali u vtedajšieho druholigistu a terajšieho treťoligistu 3:0. V stredu aktuálny majster Slovenska opäť nedopustil žiadne prekvapenie a tešil sa z triumfu a postupu do semifinále po výsledku 2:0. Oba presné zásahy zaznamenal reprezentant do 21 rokov Juraj Chvátal. "Snažili sme sa prispôsobiť dôležitosti tohto súboja. Podstatné je, že sme postúpili a že sú aj hráči zdravotne po zápase OK. Zvládli sme to solídne, hoci na tomto teréne bolo znemožnené hrať pekne. Poistka v podobe druhého gólu prišla, hoci mohla aj skôr," vyhlásil po záverečnom hvizde kouč Žiliny Adrián Guľa.
Borčice ukázali aj proti majstrovi, že ich doterajšia cesta Slovnaft Cupom, keď vyradili Šamorín, Lokomotívu Košice či Michalovce, nebola náhodná. "Favorit potvrdil úlohu. My sme ho chceli potrápiť ešte viac. Do 80. minúty to ešte bolo na vážkach. Posledných 15 minút sme to otvorili a inkasovali. Chceli sme hrať trpezlivo a čakať na chybu súpera," povedal tréner Iskry Alexander Homér.

FK Iskra Borčice (III. liga) - MŠK Žilina 0:2 (0:1)
Góly: 26. a 81. Chvátal
Iskra Borčice: Bobot - Ľ. Hanzel, Chynoradský (74. Valient), Mravec, Petruš - Siva - Slávik (87. Vadovský), Gamboš, Boris, Le Giang - Púpala (83. Čiernik)
MŠK Žilina: Mandous - Chvátal, Kaša, Králik, Holúbek - Mráz (86. Boženík), Pečovský, Škvarka - Polievka (83. Bičachčjan), Balaj, Mihalík (83. Kubík)

EGHO ODSTRELIL DAC

Štvrťfinálový ťahák Slovnaft Cupu bol na programe v utorok. V ňom futbalisti Spartaka Trnava vyradili po výhre 2:0 hráčov DAC Dunajská Streda. Trnavčania o výhre rozhodli až v záverečnej pasáži zápasu, keď sa dvakrát presadil Egho. Ten prišiel na ihrisko v 75. min a už o štyri minúty neskôr naklonil mysky váh na domácu stranu. Rozhodujúci zásah zasadil rodák z Viedne v 89. min. "Odohrali sme veľmi dobrý zápas, ktorý nebol ľahký a ani som nečakal, že taký bude. DAC je náročný súper a myslím si, že sme vyhrali zaslúžene. Od začiatku do konca sme dominovali," povedal po zápase tréner Spartaka Nestor El Maestro.
Sklamanie po prehre sršalo zo šéfa lavičky DAC Marca Rossiho: "Bol to zápas, ktorý sa mohol skončiť remízou a mohli rozhodnúť až jedenástky, keďže sme inkasovali až v závere. Rozhodli dve chyby, aké by sa na takejto úrovni nemali stávať. Prehrali sme, vypadli a som sklamaný."

Spartak Trnava - DAC 1904 Dunajská Streda 2:0 (0:0)
Góly: 79. a 89. Egho
Spartak Trnava: Vantruba – Kadlec, Tóth, Godál (40. Hladík), Čivič – Sloboda, Greššák – Čanturišvili, Pekár (64. Vlasko), Ofosu - Yilmaz (75. Egho)
DAC 1904 Dunajská Streda: Macej – Živkovič (82. Mervó), Šatka, Huk, Záhumenský – Simon, Ljubičič - Černák (60. Divkovič), Kalmár (68. Herc), Davis – Pačinda

ŠESTÁK SKLAMANÝ PO RUŽOMBERKU

Úlohu favorita si v utorok splnili aj Ružomberčania, ktorí sa z postupu medzi štvorku najlepších radovali po výhre 2:0 v Poprade. Pre hráčov spod Čebraťa to bola prvá výhra po zimnej prestávke. Jedným zo zlomových momentov duelu sa odohral v 32. min, keď brankár Malec nezachytil Hricovu malú domov a lopta skončila v sieti. Konečný ortieľ stretnutia určil v 80. min Peter Maslo. "V tejto fáze Slovenského pohára už nebude žiadny ľahký súper. Poprad hrá síce druhú ligu, ale má svoju kvalitu. Očakávali sme náročný zápas, čo sa aj potvrdilo. Mali sme v ňom jediný cieľ a tým bol postup. Sme radi, že sme ho splnili a už sa tešíme na semifinále," zhodnotil zápas tréner hostí Norbert Hrnčár.
Vypadnutie, ku ktorému pomohol aj nešťastný gól Popradčanov, ťažko predýchaval niekdajší reprezentačný zakončovateľ Stanislav Šesták. "Zápas sme si chceli užiť. Je to sklamanie, že sme vypadli takýmto gólom. Bolo by to iné, keby sme prehrali 0:3 a Ružomberok by bol o triedu lepší, bolo by to iné," poznamenal Stanislav Šesták.

FK Poprad (II. liga) - MFK Ružomberok 0:2 (0:1)
Góly: 32. Hric (vl.), 80. P. Maslo
FK Poprad: Malec - Maťaš, Hric, Palša, Kica - Kukoľ, Kopúnek (81. Gallovič), Zošák, Horodník (62. Šašinka) - Horváth (81. Holiš), Šesták
MFK Ružomberok: Macík - P. Maslo, J. Maslo, Jonec, Pikk – Qose, Ľupták, Gerec, Gál-Andrezly (75. Takáč) – Daniel (88. Menich), Kostadinov (65. Gešnábel)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»SLOVNAFT CUP: SEMIFINÁLE V RÉŽII FORTUNALIGISTOV