ŠOKOVANÁ SEREĎ

(Autor: Milan Lônčík)
Marek Svátek|27. máj 2018 o 19:00

Víťaz súťaže zažil na Spiši čosi nevídané.

Všetko raz začína a aj končí! Platí to aj o súťažnom ročníku 2017/2018 druhej najvyššej futbalovej ligy na Slovensku. Nie je však koniec ako koniec. Koniec môže byť veselý alebo smutný, dôstojný alebo škandalózny, priateľský alebo nevraživý.

A o tom to práve je! Keď vznikala Asociácia klubov II. Futbalovej ligy, za hlavné poslanie si dala „reštartovať“ vzťahy medzi jej členmi, klubmi pôsobiacimi v II. Lige. Či sa to podarilo dlhodobo to ukáže čas, ale v končiacom ročníku určite áno!

Veď dôkazom vyššie uvedeného je Šok, ktorý zažili hráči ŠKF Sereď v Spišskej Novej Vsi. Šok bol o to väčší, že ak by líder súťaže na Spiši zvíťazil, domáci by sa ocitli v reálnej hrozbe boja o záchranu. Dôkazom uvedených slov je citácia zo Spravodaja ŠKF Sereď, vydaného pri príležitosti posledného stretnutia na domácej pôde, t.j. stretnutia 30. kola II. Ligy :

„Vedúce družstvo druholigového pelotónu bolo na štadióne Novesu Spišská Nová Ves miestnym hlásateľom privítané a odprezentované spôsobom, s akým sa tím ŠKF ešte nikde nestretol. Klobúk dolu s akou úctou a rešpektom boli Sereďania na Spiši privítaní. Bola v tom človečina, hoci prišiel súper, išlo sa súťažiť, samozrejme každý chce vyhrať, no futbal sa nesmie stať vojnou na trávniku, ani v hľadisku. On má iné poslanie. Nesmieme pripustiť, aby sa futbalové štadióny stali bojovými arénami, priestormi pre kadejakých pobudov a kšeftárov, pre ktorých je futbalový zápas len zámienkou pre svoje koristnícke chute, či na prezentáciu svojej „nízkosti“. Futbalové štadióny a hru všetkých hier, musíme chrániť ako milovanú manželku! K tomu musíme prispieť všetci, ak sa považujeme za kultúrnych ľudí, lepšie povedané – za ľudí vôbec...!?“

Asi k citovaným slovám netreba veľa dodávať, ale určite vyjadrujú podstatu toho, prečo by sme mali nielen hrať, ale aj mať radi futbal.

Klobúk dole nielen pred funkcionármi Spišskej Novej Vsi, na čele s p. Patrikom Brezovajom, pred hráčmi a činovníkmi seredského futbalu, ktorí na jar neprehrali ani jedno stretnutie, suverénne ovládli druhú ligu a spôsobili na Slovensku pozitívny Šok, ale aj pred všetkými družstvami druholigového pelotónu, ktoré dôstojne dohrali súťaž – bez škandálov, incidentov alebo nevraživosti!

Milan Lônčík, výkonný riaditeľ AK II. FL

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»ŠOKOVANÁ SEREĎ