Spasiteľ Šesták rozhodol v poslednej minúte

(Zdroj: fkpoprad.sk, Autor: fk poprad)
Peter Cuninka|11. nov 2017 o 21:30

Autor: Richard Hudeček/FK Poprad oficiálna stránka

Presne takéto, ťažko vybojované, víťazstvo potrebovali futbalisti druholigového FK Poprad. V 90. minúte im ho zabezpečil nestarnúci kanonier Stanislav Šesták. Ako sme si už v tejto sezóne zvykli, hrajúci asistent trénera ho zaznamenal svojou najsilnejšou zbraňou – hlavou.

Bielo-modrí si išli za vytúženým triumfom nad pred zápasom druhým tímom tabuľky ŠKF Sereď od úvodného až do posledného hvizdu rozhodcu a oplatilo sa. V poslednej minúte vybojoval Duje Medak štandardnú situáciu, ktorú výborne zrealizoval Vladimír Kukoľ a spasiteľ Stanislav Šesták opäť raz úradoval – 1:0.

"Sme radi za tri body, bol to ťažký zápas, ukopali sme to. Bol ťažký terén, nedalo sa kombinovať, preto sme lopty nakopávali. Máme „šestyho“, ktorý vždy vie, kde má stáť a v 90. minúte rozhodol. Takéto utrápené víťazstvá sú najkrajšie, keď dáte gól na konci. Sereď hrala dobre, majú dobré mužstvo. Svedomito sme sa na nich pripravili a zaslúžene sme vyhrali. Od začiatku až do konca sme išli za víťazstvom," uviedol pre klubovú stránku stredopoliar FK Poprad Dávid Gallovič.

(Zdroj: fkpoprad.sk, Autor: fk poprad)

HRALI AGRESÍVNE, TVRDO

Popradčania sa už potrebovali chytiť a konečne zabodovať naplno. Séria troch duelov bez víťazstva totiž nebola práve najlepšou vizitkou mužstva s vysokými ambíciami.

"Je to krásne víťazstvo, neviem ako to "Šesty" robí. Sám neviem, či si on nájde loptu alebo lopta jeho. Faktom je, že nám opäť vyhral zápas. Potrebovali sme to zlomiť, lebo nie je dobré mať negatívnu šnúru a my sme už tri zápasy nevyhrali. Teší ma, že sme to zvládli s tak ťažkým súperom, ktorý je pred nami v tabuľke," povedal brankár FK Poprad Ján Malec. Ako priznal, počas zápasu mu bola poriadna zima. Najviac sa zapotil pri strele Rudolfa Bilasa, ktorú ale videl a zneškodnil. "Tréneri nás výborne namotivovali. Oba polčasy sme hrali agresívne, tvrdo, celý zápas sme išli za víťazstvom," zdôraznil Malec.

(Zdroj: fkpoprad.sk, Autor: fk poprad)

UKÁZALI BOJOVNÚ TVÁR

Domácich zdobila počas celého zápasu bojovnosť a zdravá agresivita, ktorá napokon slávila úspech. Gólová príležitosť Šestáka v prvom polčase a tutovka Palšu v druhom ešte nepriniesli zmenu skóre, no zaslúženého ovocia sa Podtatranci predsa len dočkali v samom závere.

"Sme veľmi šťastní, že sme dali ten vytúžený gól. Bol to bojovný zápas, chceli sme a konečne sme ukázali veľmi bojovnú tvár. Išli sme do každého súboja, keď ideme vonku, nikto nás nešetrí a my sme dnes nechceli súpera šetriť. Dali sme žrď, dvakrát nám to obrancovia vykopávali z prázdnej brány. Na šance sme určite vyhrali spravodlivo, hoci až gólom z 90. minúty," hodnotil hrajúci asistent trénera FK Poprad Stanislav Šesták.

Hostia odchádzali spod Tatier pochopiteľne sklamaní. Cenný bod už mali takmer v hrsti, no ten im napokon uletel.

"Očakávali sme ťažký zápas, Poprad potreboval body. Toto všetko, čo vzniklo na konci, ide na vrub istého pána, ktorého nebudem menovať. Nie je to prvýkrát, čo nám pískal. V prvom polčase bola hra medzi šestnástkami, bolo tam minimum šancí na oboch stranách. Prevládal boj nad futbalom, obe mužstvá si uvedomovali dôležitosť zápasu. Do druhého polčasu sa to už viac otvorilo. Bol to remízový zápas, záver sme nezvládli, čo sa nám nestáva často. Skúsení hráči si nepokryli tých ľudí, ktorých si mali pokryť. Preto odchádzame sklamaní," konštatoval asistent trénera ŠKF Sereď Marián Šarmír.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Spasiteľ Šesták rozhodol v poslednej minúte