Ktorí hokejisti posilnia Slovensko na MS? Tatar si dáva načas, Regenda chce prísť (Sportnet podcast)

Šimon Nemec.
Šimon Nemec. (Autor: TASR)
Sportnet|22. apr 2024 o 07:05

Vypočujte si pondelkovú časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je pondelok, 22. apríl, a v tento deň oslavuje svoje 44. narodeniny bývalý slovenský futbalista a súčasný tréner Košíc Ján Kozák mladší.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Nitra má blízko k extraligovému titulu

Nitrania kráčajú za titulom. Hokejisti HK Nitra zvíťazili v prvom a aj druhom finálovom zápase play off Tipos extraligy na ľade Spišskej Novej Vsi.

V sérii hranej na štyri víťazné zápasy tak vedú už 2:0.

Finále bude od utorka pokračovať dvoma duelmi na ich ľade. Tréner domácich Vlastimil Wojnar nemal v druhom finále k dispozícii produktívneho útočníka Oliviera Archambaulta, ktorý sa zranil v úvodnom zápase série.

Zaujímavosťou je, že Nitrania už druhýkrát v tejto sezóne zrušili Spišiakom domácu neporaziteľnosť.

Najprv im v januári v základnej časti ukončili sedemnásťzápasovú víťaznú sériu a teraz ich dokonca ako prví dokázali dvakrát poraziť na ich ľade aj vo finále play-off.

Viac k téme:

Kto posilní reprezentáciu na MS?

V tíme slovenských hokejistov sa v ďalšej fáze prípravy na MS v hokeji 2024 objavia štyri nové mená.

Asistent trénera Peter Frühauf po dvoch prípravných zápasoch v Nemecku uviedol, že na utorkovom zraze sa ešte neobjavia hráči z NHL, ale o týždeň neskôr by už mali byť k dispozícii národnému tímu.

Martin Pospíšil bude reprezenzovať Slovensko na MS v hokeji 2024 v Česku. Útočník Calgary Flames to potvrdil v piatok na klubovej tlačovej konferencii.

Slovenský tím sa tak môže spoľahnúť na tretiu posilu z NHL, šampionátu sa zúčastnia aj Juraj Slafkovský a Šimon Nemec. Miroslav Šatan informoval, že súhlas vyjadril aj Pavol Regenda.

Verejne sa zatiaľ nevyjadril Tomáš Tatar, aj keď Frühauf na jeho adresu jasne uviedol, že dúfa, že ich posilní aj on. Voľný je aj útočník Jakub Demek, ktorý v tejto sezóne odohral 55 duelov v AHL za Henderson Silver Knights.

Nedávno však utrpel otras mozgu. Klubová sezóna sa skončila aj pre útočníkov Filipa Mešára a Dalibora Dvorského. Obaja vypadli so svojimi tímami z play-off kanadskej OHL. Frühauf ale priznal, že na nich už vraj nie je čas.

Ako povedal: "V Nemecku sa všetci mladí hráči ukázali veľmi slušne, Petrovský, Kašlík a Petrovický sa chytili šance.

Čo sa týka Dvorského a Mešára, ak by sme ich chceli vyskúšať, niekto z tých, ktorí hrajú dobre, by nás musel opustiť a nás by to potom mrzelo. Ale obaja sú hráči, ktorí patria do reprezentácie a chceli sme ich vidieť hrať a boli v našich plánoch. No opakujem, my už máme málo času na skúšanie."

Na uplynulom zraze prezradil tréner brankárov Ján Lašák, že sa telefonicky spojí so Stanislavom Škorvánkom, ktorý by mal prísť.

Viac k téme:

Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»Ktorí hokejisti posilnia Slovensko na MS? Tatar si dáva načas, Regenda chce prísť (Sportnet podcast)