SR 20: Martin Vantruba zažiaril v Trnave: "Najskôr za snom, potom do Slavie. Grécko môžeme zdolať futbalovými zbraňami."

(Zdroj: futbalsfz.sk, Autor: SFZ)
Peter Cuninka|8. jan 2018 o 09:30

ATÉNY (SFZ/PETER ZEMAN) – Brankár FC Spartak Trnava MARTIN VANTRUBA prispel k jesennému prvenstvu svojho tímu v najvyššej domácej súťaži, pred pár dňami sa dohodol na letnom prestupe do Slavie Praha, v Aténach sa pripravuje na prípravné zápasy SR 20 s domácim Gréckom.

V ligovej bránke sa ocitol nečakane. Brankárska jednotka trnavského Spartaka Adam Jakubech prestúpil na začiatku sezóny do OSC Lille a medzi žrde sa postavil v zápase 3. kola proti Trenčínu ešte mladší Martin Vantruba. Možno nervozita, možno menej skúseností, hneď v ligovej premiére na začiatku zápasu nevybehol dobre na centrovanú loptu a Trnava inkasovala prvý gól. Duel Trnavčania otočili, vyhrali 2:1 a zásadne otočil kormidlo na svojej ceste aj mladý Vantruba. V ďalšom priebehu ligy sa stal veľkou oporou tímu, ktorý kráčal od víťazstva k víťazstvu a na konci jesene sa usadil na čele tabuľky s deväťbodovým náskokom pred svojimi prenasledovateľmi.

"Som vďačný Trnave za šancu v 19 rokoch chytať v najvyššej domácej súťaži. Nikto nečakal, že po jeseni budeme na prvej priečke s tak veľkým náskokom. Pre mnohých je to prekvapenie a môže to byť aj naďalej naša veľká výhoda. Z môjho osobného hľadiska je to niečo fantastické. V tak mladom veku môžem byť súčasťou tohto mužstva, som vďačný za každý zápas," komentoval jesenný primát Trnavčanov 190 cm vysoký brankár, ktorý od leta bude hájiť farby "sešívaných". Po sezóne sa stane brankárom pražskej Slavie. "Ponuka sa mi páčila aj preto, že mi umožňuje ešte polroka zotrvať v Trnave. Po jeseni to máme dobre našliapnuté a bolo by nefér voči Trnave ukončiť spoluprácu v tomto období. Teším sa na novú skúsenosť, je to pre mňa niečo nové a bude iba na mne ako sa v novom prostredí ukážem."

Trnava tak prichádza v krátkom čase o tretiu brankársku jednotku a mládežníckeho reprezentačného gólmana. Pred Vantrubom skúsili šťastie v zahraničí Dobrivoj Rusov (brankár SR 21 v kvalifikácii o postup na ME 2015) a Adam Jakubech (člen kádra SR na ME do 21 rokov v Poľsku). "V Trnave to mali dobre rozbehnuté, zvolili si náročnú cestu v zahraničí. Ja som volil Slaviu aj preto, že nebude treba zdolávať jazykovú bariéru a ľahko sa dohovorím. Myslím si, že Slavia je správny klub pre môj ďalší progres," povedal smerom k avizovanému prestupu mladý gólman. V Trnave má však rozrobené niečo, čo by bolo hriechom pustiť len tak z rúk. "Veľa kamarátov mi píše, že mi gratuluje k prestupu, ale najskôr musím v Trnave zdvihnúť nad hlavu majstrovský pohár. Áno, vyhrať ligu je mojím snom."

(Zdroj: futbalsfz.sk, Autor: SFZ)

Devätnásť hráčov do poľa a traja brankári sa budú uchádzať o pozornosť trénerskej dvojice Hapal – Brunegraf v prípravných dueloch proti gréckej 20-ke. "Predpokladám, že každého hráča, ktorého tréneri nominovali, budú chcieť vidieť aj v zápase. Predsa len je rozdiel vidieť hráča na tréningoch a v ostrom zápase. Ja osobne sa na každý zápas v reprezentácii teším," povedal Vantruba smerom k šanciam ukázať sa v minimálne jednom z dvojice zápasov. "Gréci sú behaví, vynikajú agresivitou, predčiť ich môžeme našou futbalovosťou a premýšlaním."

Práve zápasmi v Aténach vstúpi Martin Vantruba do nového kalendárneho roka. Ten predošlý bol mimoriadne úspešný. Čo si praje mladý brankár do nového roka 2018. "V prvom rade zdravie. Tak ako nám prízvukoval tréner Malatinský v mladšom výbere do 19 rokov, zdravie je vo futbalovom živote to najdôležitejšie a ak by som si mal želať niečo z tých osobných úspechov, bolo by pekné vybojovať v Trnave majstrovský titul a po prestupe ukázať v Slavii Praha, že niečo brankárske vo mne je."

ROZHOVOR S MARTINOM VANTRUBOM

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»SR 20: Martin Vantruba zažiaril v Trnave: "Najskôr za snom, potom do Slavie. Grécko môžeme zdolať futbalovými zbraňami."