SR 20: Matej Oravec a Milan Kvocera parťáci a súperi v jednom

(Zdroj: futbalsfz.sk, Autor: SFZ)
Peter Cuninka|8. jan 2018 o 20:05

ATÉNY (SFZ/PETER ZEMAN) – Obranca trnavského Spartaka Matej Oravec a krídelník AS Trenčín Milan Kvocera sú rivalmi a priateľmi zároveň. Obaja sú súčasťou slovenskej 20-ky a pripravujú sa v rámci tréningového kempu na duely s Gréckom.

Obaja dosiahli v najvyššej domácej súťaži métu dvadsiatich odohraných zápasov, obaja sú dlhodobo členmi reprezentačných mládežníckych výberov, obaja veria, že do nového kalendárneho roka 2018 vstúpia dvomi víťazstvami v drese SR 20. Výber trénera Hapala sa pripravuje v Aténach na dva prípravné zápasy s rovesníkmi z Grécka, v dvadsaťdvačlennom kádri figuruje tiež dvojica Matej OravecMilan Kvocera.

Oslovili sme ich už na zraze v Bratislave. Počas úvodného mítingu sedeli vedľa seba a ako sami hovoria, priatelia sa už niekoľko rokov. "Hrávame spolu odmalička, myslím si, že asi od ôsmich rokov, počas reprezentačných zrazov sme niekoľkokrát bývali spolu na izbe. Môžem povedať, že sme dobrí kamoši," potvrdil obranca trnavského Spartaka Matej Oravec. Ten nastúpil počas jesene v ôsmich zápasoch a zaslúžil sa o prekvapivý výstup Spartaka až na pozíciu lídra tabuľky. "Matejovou doménou sú osobné súboje, na poste defenzívneho stredopoliara vyniká odoberaním lopty, celkovo vysoko uňho hodnotím defenzívnu činnosť," vyzdvihol futbalové parametre mladého obrancu Trenčan Milan Kvocera. Oravec parťákovi futbalový kompliment oplatil: "Milan vyniká rýchlosťou. Je to výborný šprintér, atlét, výborne zvláda súboje jeden na jedného a koncovku," hovorí na adresu dribléra Milana Kvoceru, ktorý dal o sebe vedieť v novembri minulého roka v Ružomberku fantastickým sólom od polovice ihriska zakončený gólom, jeho spoluhráč Matej Oravec.

Na zrazoch a v súkromí kamoši, v ligových zápasoch rivali. Kým jeden oblieka červeno-čierny dres trnavského Spartaka a teší sa z deväťbodového náskoku na pozícii lídra najvyššej domácej súťaže, druhý háji trenčianske farby a so svojim tímom sa usiluje kvalifikovať do prvej šestky. Podarilo sa im niekedy nastúpiť proti sebe? A ako takýto súboj dopadol? "Nie, nespomínam si, že by sme sa na ihrisku stretli," hovorí Oravec a Kvocera ho dopĺňa: "Zatiaľ nám nebolo dopriate. Vždy nastúpil buď jeden alebo druhý." Zisťovali sme, či chlapci majú spoločné minúty na ihrisku dobre spočítané a naozaj sa nemýlia. Najbližšie k vzájomným súbojom na zelenom pažiti mali v auguste tohto roka v zápase 3. kola, kedy Kvocera v Trnave na štadióne Antona Malatinského schádzal z ihriska v 71. minúte, Oravec naň nastupoval o osem minút neskôr, aby nahradil Chanturishviliho.

(Zdroj: futbalsfz.sk, Autor: SFZ)

Kým na ostrý vzájomný súboj si budú musieť obaja počkať, počas reprezentačných zrazov ich zažili neúrekom. "Snažíme sa na tréningoch nezraniť. Treba povedať, že Milana je ťažké brániť," hovorí Matej Oravec a jeho parťak dopĺňa: "Máme voči sebe rešpekt." Trnavčania s Oravcom sa tešia z jesenného titulu, Trenčania s Kvocerom sa vyšplhali v tabuľke na priebežné šieste miesto. "Verím, že deväťbodový náskok by nám mohol stačiť a na konci sezóny sa budeme tešiť z prvenstva," komentuje uplynulú jeseň Oravec, Kvocera mu nezostal nič dlžný. "Postupne sa bodovo doťahujeme a ešte tých Trnavčanov v tabuľke preskočíme (úsmev)."

Obaja sa pripravujú v tréningovom kempe v Aténach na blížiace sa zápasy slovenskej 20-ky s Gréckom, ktoré odohrá naša reprezentácia na štadióne Spaty v Aténach v utorok 9. januára a vo štvrtok 11. januára. "Budeme chcieť ukázať maximum a pôjdeme do zápasov s cieľom vyhrať. Bude dôležité, aby sme na ihrisku pôsobili ako jeden tím," vyhlásil ešte pred odletom do Grécka Matej Oravec. "Chceme ukázať peknú hru, nesklamať fanúšikov na Slovensku a vyhrať," podčiarkol povedané Trenčan Milan Kvocera.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»SR 20: Matej Oravec a Milan Kvocera parťáci a súperi v jednom