SR 21: NOVÝM TRÉNEROM SOKOLÍKOV SA STAL ADRIÁN GUĽA: JE TO PRE MŇA ODMENA A POCTA

(Zdroj: futbalsfz.sk, Autor: SFZ)
Peter Cuninka|7. máj 2018 o 13:00

BRATISLAVA (SFZ/BRANISLAV SARŇÁK) - Adrián Guľa sa stal novým trénerom slovenskej reprezentácie do 21 rokov. Stolička pri sokolíkoch sa uvoľnila po tom, ako Slovenský futbalový zväz vyhovel v marci vtedajšiemu koučovi Pavlovi Hapalovi a uvoľnil ho do Sparty Praha. Následne po dvojzápase s Albánskom SFZ vyhovel aj odchodu zastupujúcemu koučovi Otovi Brunegrafovi, aby mohol odísť za dlhoročnou trénerskou dvojičkou.

Nového trénera predstavil na pondelkovej tlačovej konferencii prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik. "Vážené dámy, vážení páni, dovoľte mi, aby som vám predstavil nového trénera do 21 rokov Adriána Guľu. Dohodli sme sa na dokončenie tejto kvalifikácie a na ďalší kvalifikačný cyklus. Trvalo nám to trošku dlhšie, ale z objektívnych dôvodov. Pán Guľa má ešte zmluvu s MŠK Žilina. Prebehli rokovania s majiteľom klubu pánom Antošíkom, ktorý nám vyšiel v ústrety. Chceli sme trénera, ktorý príde po Pavlovi Hapalovi a bude spĺňať najvyššie kritériá. Som veľmi rád, že sme sa dohodli," povedal Ján Kováčik. Okrem neho boli na tlačovke aj ďalší poprední predstavitelia SFZ generálny sekretár Jozef Kliment a viceprezident pre štátnu reprezentáciu Karol Belaník. "Po tom, ako sme nastavili 21-ku, ktorá sa prezentovala pekným futbalom a po odchode Pavla Hapala s Otom Brunegrafom, sme hľadali trénera, ktorý prinesie kredit, úspech a motiváciu. Všetci sme sa zhodli na tom, že najlepšia voľba je Adrián Guľa," vravel Belaník, ktorého doplnil Kliment: "Teším sa na našu spoluprácu, ktorá bude určite dobrá a plodná. Budem sa snažiť naďalej vytvárať čo najlepšie podmienky."

(Zdroj: futbalsfz.sk, Autor: SFZ)

Svoje pocity opísal aj nový tréner futbalovej reprezentácie do 21 rokov Adrián Guľa. "Chcem sa poďakovať Slovenskému futbalovému zväzu za túto šancu. Je to pre mňa odmena a pocta viesť reprezentáciu do 21 rokov. V mojich očiach sú to významní hráči s obrovským potenciálom. Preto ma táto ponuka zaujala," vyhlásil Guľa.

"Sokolíci" menia trénera po troch rokoch. Tím viedol od roku 2015 Pavel Hapal. S mužstvom sa prebojoval na majstrovstvá Európy 2017 v Poľsku. Naši futbalisti u severných susedov nepostúpili zo skupiny do vyraďovacej časti. So "sokolíkmi" začal Hapal aj aktuálnu kvalifikáciu o budúcoročný šampionát. Na úvod cyklu vyhrali mladíci nad Estónskom (2:1), Severným Írskom (1:0) a potom nestačili na Island (0:2) a dvakrát na Španielsko (1:4, 1:5). Pred prvými tohtoročnými zápasmi prijal Hapal ponuku Sparty Praha. Duel v Albánsku (3:2) a odvetu v Žiline (4:1) viedol jeho dlhoročný asistent Oto Brunegraf. Jeho kroky následne smerovali za kolegom. "Karty sú rozdané, my sa budeme snažiť dostať sa do baráže," skonštatoval Guľa.

Štyridsaťdvaročný kouč má v trénovaní s mladými hráčmi veľké množstvo skúseností. Fanúšikovia videli jeho výbornú prácu v predošlých rokoch v Žiline, s ktorou v sezóne 2016/17 získal aj majstrovský titul. V majstrovskej sezóne sa stal aj najlepším trénerom najvyššej súťaže. Pod Dubňom bol od roku 2013. "Som rád, že som kabínu informoval vopred. Chalani neprestali pracovať a byť tímoví. Chceme pre Žilinu urobiť maximum a priniesť Európsku ligu," zakončil Guľa.

VIZITKA - ADRIÁN GUĽA

Dátum a miesto narodenia: 29. júna 1975, Nováky
Hráčska kariéra: FK Nováky, ligový dorast Prievidza, Nováky /II. liga/, Opava /ČR/, Jablonec nad Nisou /ČR/, Viktoria Žižkov /ČR/, Matador Púchov, Inter Bratislava, Prievidza /II. liga/
Trénerská kariéra: AS Trenčín (2009 - 2013), MŠK Žilina (2013 - 2018)
Úspechy: víťaz II. ligy 2010/2011, víťaz Fortuna ligy 2016/2017, najlepší tréner Fortuna ligy 2016/2017

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»SR 21: NOVÝM TRÉNEROM SOKOLÍKOV SA STAL ADRIÁN GUĽA: JE TO PRE MŇA ODMENA A POCTA