Piaty deň na MS: Kolaps Kanady a malé rakúske Nagano, komentoval expert

Kanada inkasovala v tretej tretine až päť gólov.
Fotogaléria (36)
Kanada inkasovala v tretej tretine až päť gólov. (Autor: Tlačová agentúra SR/AP)
Nikola Baďová|14. máj 2024 o 23:45

Súhrn piateho dňa na MS v hokeji.

OSTRAVA. Slovenskí hokejisti mali po výhre nad USA na šampionáte deň voľna. 

„Dva body s Amerikou sú super. Myslím si, že dnes si dáme aj po jednom pivečku,“ usmial sa pred kamerami JOJ Šport strelec víťazného gólu Miloš Kelemen

Do hry zasiahli ich najbližší súperi. Boli to dôležité zápasy o body. 

Zaujímavý duel videli diváci v skupine A, kde Kanada senzačne prišla o päťgólové vedenie. 

Žiadna hokejová krása

Lotyšsko si vlani nastavilo latku príliš vysoko. Po fantastickom úspechu a zisku bronzových medailí nevstúpil národný tím do šampionátu veľmi presvedčivo. 

Po dvoch výhrach po predĺžení s papierovo slabšími súpermi z Poľska a Francúzska si až v treťom zápase pripísali plný bodový počet.  

Lotyši zlomili Kazachov v druhej tretine a dva góly im stačili na víťazstvo. Aj Kazachstan mal dobré príležitosti, ale nevyužil ich. Platilo nedáš-dostaneš. Hokej sa hrá na góly a nie na šance. 

Čisté konto Lotyšska na majstrovstvách sveta nie je častou záležitosťou. Naviac, Kazachstan nedokázal vsietiť gól do lotyšskej brány už druhý rok po sebe. Vlani prehral vysoko 0:7. 

Zostrih zápasu Lotyšsko - Kazachstan

„Kazachovia mali problém v strednom pásme, mali problém vyhrávať osobné súboje v útočnom pásme, ak sa tam dostali. Lotyši tam boli silnejší, vedeli si pomôcť. Nemuseli ani kombinovať nejakým extra spôsobom. 

Stačilo iba posunúť puk do stredného pásma. Nebola to žiadna hokejová krása. Bolo to účelné vo viacerých ohľadoch. Hráči sa dostali do vedenia a nemuseli si siahať na dno síl ako v predošlých zápasoch,“ komentoval v štúdiu JOJ Šport expert Rastislav Konečný. 

„Tento zápas sme hrali rovnako ako predchádzajúce dva. Bol to chaotický hokej a nie taký ako chceme hrať. Bol to ťažký zápas, máme s chlapcami ťažké nohy. Zajtra hráme ďalší zápas a dúfam, že bude lepšie. 

Musíme vyhrať, pretože Slovensko vyhralo nad USA. Ak chceme postúpiť do štvrťfinále, musíme vyhrávať,“ uviedol po zápase útočník Hradca Králové Ralfs Freibergs pre JOJ Šport. 

Fotogaléria zo zápasu Kazachstan - Lotyšsko na MS v hokeji 2024 (skupina A)

Zlý deň

Paralelne so súbojom Lotyšsko – Kazachstan sa hral zápas v skupine A, ktorý sa skončil totožným výsledkom. Nórom stačili na víťazstvo dva góly v dánskej sieti

Bolo to stretnutie, ktoré neprekvapilo, pretože na seba narazili dva tímy, ktoré nie sú tvorcami hry. 

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»Piaty deň na MS: Kolaps Kanady a malé rakúske Nagano, komentoval expert