Murray je späť na tréningovom kurte, jeho súťažný návrat je zatiaľ v nedohľadne

Andy Murray.
Andy Murray. (Autor: TASR/AP)
SITA|19. apr 2024 o 15:38

Skúsený Škót si poranil ľavý členok na marcovom turnaji v americkom Miami.

LONDÝN. Trojnásobný grandslamový šampión Brit Andy Murray sa vrátil na tréningové kurty.

Rodák zo škótskeho Glasgowa v súťažnom dianí absentuje od marcového turnaja v americkom Miami, na ktorom si poranil ľavý členok.

Rehabilitácia však u 36-ročného Murrayho prebieha dobre a aj lekári potvrdili, že jeho členok sa hojí aj bez potreby operácie.

V úvode aktuálneho týždňa jeho hovorca informoval, že sa tenista teší na návrat k tréningom. Po troch dňoch už niekdajšia svetová jednotka zverejnila na instagrame video, na ktorom je na krytom kurte a pracuje na svojom forhende.

Zatiaľ nie je známe, kedy by sa Andy Murray mohol vrátiť do súťažného diania.

Andy Murray v máji oslávi 37 rokov a začiatkom tohto roka prezradil, že pred odchodom do športového dôchodku túži ešte po jednej účasti na olympijských hrách.

Dvojnásobný olympijský víťaz tiež naznačil, že sa chce naposledy predstaviť aj na jedinom antukovom grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži, ktorý sa začne už o päť týždňov.

Murray hral na tomto turnaji iba raz, odkedy v roku 2019 podstúpil operáciu bedrového kĺbu.

Kým účasť na RG je pre Murrayho skôr utópiou, veľkým lákadlom pre neho je aj domáci grandslamový vrchol Wimbledon, ktorý v minulosti dvakrát ovládol. Ten sa začína na londýnskej tráve 1. júla, necelý mesiac pred štartom OH 2024 v Paríži.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Murray je späť na tréningovom kurte, jeho súťažný návrat je zatiaľ v nedohľadne