Francúz odpadol na kurte. Kedy prestaneme ohrozovať zdravie hráčov, pýta sa krajanka

Francúzsky tenista Arthur Cazaux.
Francúzsky tenista Arthur Cazaux. (Autor: TASR/AP)
Miroslav Kováčik|19. mar 2024 o 12:25

Arthur Cazaux odpadol na turnaji v Miami, jeho súper čelil kritike.

MIAMI. Francúzsky tenista Arthur Cazaux sa na prestížnom turnaji v Miami postaral o rozruch, no určite iným spôsobom, aký by si sám predstavoval. 

V prvom kole kvalifikácie nastúpil proti svojmu krajanovi Haroldovi Mayotovi a darilo sa mu otáčať skóre už takmer strateného zápasu.

Od stavu 4:6, 4:5, pričom na podaní bol jeho súper, získal päť gemov za sebou a mal navrch. Vo štvrtom geme rozhodujúceho setu však zrazu nekontrolovateľne padol na zem, keď čakal na podanie súpera. 

Po niekoľkých sekundách k nemu pribehli lekári. Iba 21-ročný mladík zrejme odpadol v dôsledku náročných podmienok, ktoré na Floride panovali. 

V Miami bolo viac ako 30 stupňov Celzia, no ešte väčším problémom pre hráčov je vysoká vlhkosť vzduchu, ktorá bola približne 70 percent.

"Kombinácia horúčav a vysokej vlhkosti si vybrala svoju daň na Cazauxovi. Ten po zotavení sa zápas logicky vzdal," uviedol belgický web Sporza.

"Strašidelná scéna v Miami," dodáva New York Post.

VIDEO: Arthur Cazaux odpadol počas zápasu na turnaji v Miami

K tejto situácii sa vyjadrila aj skúsená francúzska tenistka Alizé Cornetová.

K videu, ktoré zdieľala na sociálnej sieti X, napísala: "Teplo a vlhkosť sú v Miami šialené. Kedy už prestaneme ohrozovať zdravie hráčov?"

Paradoxne, kritika sa strhla aj na Mayota. Na sociálnych sieťach mu bolo vyčítané, že sa nezachoval adekvátne k situácii. Keď videl, ako jeho súper leží na zemi, otočil sa chrbtom, neskôr si išiel pre uterák. 

"Prestaňte vyvolávať falošnú kontroverziu pre nič," napísal Mayot na sociálnych sieťach a následne celú situáciu dopodrobna opísal. 

"Sústreďoval som sa na ďalšiu výmenu a nevidel som, ako Arthur spadol. Až keď som išiel k lavičkám, tak som zistil, že to nie sú kŕče, čo ho trápi. Hneď som išiel za ním a veľmi som sa o neho bál. 

S Arthurom sme kamaráti od detstva, je medzi nami rešpekt. Prajem mu skoré uzdravenie a len to najlepšie. Nikdy nie ste spokojný, keď vyhráte zápas takýmto spôsobom," cituje Harolda Mayota web Daily Mail.

Francúzsky tenista Arthur Cazaux počas Roland Garros 2021.
Francúzsky tenista Arthur Cazaux počas Roland Garros 2021. (Autor: Reuters)

Cazauxa, ktorý v úvode roka zaujal triumfom nad Holgerom Runem a postupom do štvrtého kola Australian Open, museli napokon odviesť na vozíku. 

Nebolo však prvýkrát, čo hráč skolaboval na Miami Open za posledné roky. 

Britský tenista Jack Draper odpadol v roku 2021 v zápase prvého kola proti Michailovi Kukuškinovi, pričom dôvodom boli podobné.

Nepomohol mu ani fakt, že dva mesiace predtým prekonal koronavírus.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Francúz odpadol na kurte. Kedy prestaneme ohrozovať zdravie hráčov, pýta sa krajanka