Úradujúca olympijská víťazka so slovenskými koreňmi oznámila narodenie dcérky

Belinda Benčičová.
Belinda Benčičová. (Autor: Twitter Belinda Bencic)
SITA|25. apr 2024 o 11:34

V komentároch na sociálnej sieti jej zablahoželali poľská svetová jednotka Iga Swiateková či krajanka Viktorija Golubicová.

ŽENEVA. Úradujúca olympijská šampiónka v tenise Švajčiarka Belinda Bencicová sa stala prvýkrát mamou.

V stredu na sociálnych sieťach oznámila, že spoločne s partnerom Martinom Hromkovičom, niekdajším futbalistom a jej súčasným kondičným koučom, privítali na tomto svete dcéru.

„Bella, naša láska,“ uviedli pod fotografiou zverejnenou na instagrame, pri ktorej uviedli aj utorňajší dátum narodenia.

V komentároch Bencicovej zablahoželali poľská svetová jednotka vo dvojhre Iga Swiateková či krajanka Viktorija Golubicová, s ktorou hrali spolu štvorhru a na OH 2021 v Tokiu v nej vybojovali pre Švajčiarsko striebro.

Bencicová v japonskej metropole získala aj zlato vo dvojhre, keď vo finále zdolala Češku Markétu Vondroušovú 7:5, 2:6, 6:3.

Dvadsaťsedemročná Bencicová má po otcovi aj mame slovenské korene, jej dedko kedysi hrával hokej za Slovan Bratislava.

V minulosti sa často pripravovala na turnaje práve na Slovensku a nevie si vynachváliť slovenskú kuchyňu.

Už skôr potvrdila, že sa chce vrátiť do súťažného kolotoča ako matka. V ženskom tenise to nie je nič nezvyčajné, keďže po narodení dieťaťa sa do proficirkusu vrátili napríklad Ukrajinka Elina Svitolinová či Japonka Naomi Osaková.

Najprominentnejšia hráčka a zároveň matka bola pred pár rokmi 24-násobná grandslamová víťazka Američanka Serena Williamsová.

V singlovom rebríčku WTA Bencicová medzičasom klesla zo 15. na 92. miesto, odkedy v novembri minulého roka oznámila tehotenstvo.

Podľa švajčiarskych zdrojov by však malo byť jej 15. miesto, na ktorom sa vlani v septembri priebežne lúčila s tenisom, "zmrazené" a istý čas by z toho mala po návrate profitovať.

Olympijský turnaj v tenise sa v Paríži začne už o tri mesiace, no je nepravdepodobné, že sa na ňom Bencicová zúčastní.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Úradujúca olympijská víťazka so slovenskými koreňmi oznámila narodenie dcérky