Dokázala to. Jamrichová ziskom titulu napodobnila Hantuchovú

Renáta Jamrichová
Renáta Jamrichová (Autor: TASR/AP)
Sportnet|28. apr 2024 o 14:23 (aktualizované 29. apr 2024 o 11:25)

Renáta Jamrichová vyhrala turnaj ITF v Telde.

W15 Telde 2024

Dvojhra žien - finále:

Renáta Jamrichová (SR-3) - Maria Garciová Cidová (ŠPA.) 6:3, 6:7 (4), 6:2

TELDE. Slovenská tenistka Renáta Jamrichová triumfovala vo finále turnaja ITF v španielskom Telde. Domácu Mariu Garciovú Cidovú zdolala po setoch 6:3, 6:7 (4), 6:2, zápas trval 2 hodiny a 36 minút.

Šestnásťročná Slovenka tak získala druhý seniorský titul. Z toho prvého sa tešila koncom marca po triumfe na turnaji ITF v egyptskom meste Šarm aš-Šajch.

Finálový duel na Kanárskych ostrovoch bol plný brejkov, súperky si vzali servis celkovo málo vídaných 25-krát.

Podanie bolo Jamrichovej najväčšou slabinou, dopustila sa až 23 dvojchýb. Napravila to však bodmi na príjme, ktorých získala až 68 percent.

"Som veľmi šťastná, že sa mi podarilo vyhrať môj druhý titul, prvý na antuke. Priebeh celého turnaja bol veľmi zvláštny, kurty boli veľmi suché a šmykľavé.

Celý týždeň fúkal v Telde nepríjemný vietor, čo robilo každý zápas veľmi vyrovnaný. Som rada, že sa mi podarilo prispôsobiť hru a štýl tenisu týmto podmienkam.

Bol to môj prvý turnaj na antuke od minulého augusta. Z hľadiska vývoja skóre mal pre mňa takmer každý zápas nepríjemný priebeh, no nakoniec sa mi to vždy podarilo nejako otočiť," povedala po zisku titulu v Španielsku zverenka trénera Jána Matúša v Národnom tenisovom centre.

Zverenka Jána Matúša a kondičného trénera Tadeáša Mikesa sa stala od roku 1999 najmladšou Slovenkou, ktorá získala viacero titulov na okruhu ITF.

Pred 25 rokmi sa to podarilo Daniele Hantuchovej, ktorá vtedy mala 16 rokov a 142 dní. Jamrichová mala v deň zisku druhého titulu 16 rokov a 313 dní.

Juniorská grandslamová šampiónka vo dvojhre z Australian Open si do rebríčka WTA pripíše 15 bodov a posunie sa o 60 miest vyššie.

V jeho onlajn vydaní figuruje na 613. priečke, čo je iba deväť pozícií za jej kariérnym maximom. Informoval o tom web Slovenského tenisového zväzu.

Z titulu sa teší aj ďalšia Slovenka - Nina Vargová. Osemnásťročná hráčka triumfovala na turnaji W35 v tuniskom Hammamete.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Dokázala to. Jamrichová ziskom titulu napodobnila Hantuchovú