De Minaur obhájil po roku titul v Acapulcu. Cítim sa tu ako doma, hovorí

Alex de Minaur s trofejou po triumfe v Acapulcu.
Alex de Minaur s trofejou po triumfe v Acapulcu. (Autor: TASR/AP)
REUTERS|3. mar 2024 o 08:21

Austrálsky tenista získal svoj ôsmy titul na okruhu ATP.

ATP Acapulco 2024

Dvojhra - finále:

Alex De Minaur (Aus.-3) - Casper Ruud (Nór.-6) 6:4, 6:4

ACAPULCO. Tretí nasadený Austrálčan Alex de Minaur úspešne obhájil titul na turnaji v Acapulcu, keď vo finálovom súboji zdolal nórskeho tenistu Caspera Ruuda 6:4, 6:4.

Austrálčan tak ukončil sériu štyroch finálových prehier a získal ôsmy titul na okruhu ATP. Zároveň si zabezpečil miesto v Top 10 rebríčku ATP, ktorý bude aktualizovaný v pondelok.

"Bol to úžasný týždeň," povedal De Minaur, ktorý minulý mesiac v Rotterdame prehral vo finále so šampiónom Australian Open Jannikom Sinnerom.

"Takýto týždeň som naozaj nečakal. Po príchode do Mexika som sa necitíl najlešie, no myslím, že dnes som odohral najlepší zápas na turnaji."

"Acapulco bolo pre mňa a moju tenisovú kariéru veľmi dobrým miestom. Prvýkrát som tu vyhral turnaj ATP 500, prvýkrát v kariére som obhájil titul. Cítim sa tu ako doma," uviedol po zápase Austrálčan.

VIDEO: Zostrih zápasu De Minaur - Ruud

Svetová deviatka brejkla súpera už v treťom geme úvodného setu, keď sa šiesty nasadený Ruud, ktorý sa v predchádzajúcich dvoch kolách prebojoval cez náročné trojsetové duely proti Benovi Sheltonovi a Holgerovi Runemu, zdal byť mierne mimo tempa.

Podobne ako v týchto zápasoch však Ruud zareagoval rázne a v druhom sete získal úvodné podanie súpera, no De Minaur vzápätí vyrovnal na 2:2 a v siedmom geme sa dostal do vedenia forhendovým winnerom.

De Minaur využil tento moment naplno a ukončil zápas na servise. Stal sa tak prvým mužom po 12 rokoch, ktorý dokázal obhájiť titul v Acapulcu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»De Minaur obhájil po roku titul v Acapulcu. Cítim sa tu ako doma, hovorí