Ponúkne väčšiu flexibilitu. Na Roland Garros sa môže hrať viac zápasov aj v daždi

Tenisový kurt počas Roland Garros.
Tenisový kurt počas Roland Garros. (Autor: TASR/AP)
SITA|25. apr 2024 o 15:55

Zastrešenie získal kurt Suzanne Lenglenovej s kapacitou hľadiska 10-tisíc miest, doteraz ho mal len 15-tisícový hlavný dvorec Philippa Chatriera.

PARÍŽ. Organizátori druhého grandslamového turnaja tenisovej sezóny Roland Garros v Paríži počas tohtosezónnej edície podujatia uvedú do prevádzky druhý kurt so zaťahovacou strechou.

Po novom bude zastrešený kurt Suzanne Lenglenovej s kapacitou hľadiska 10-tisíc miest, od roku 2020 je pred nepriazňou počasia takto chránený aj hlavný dvorec Philippa Chatriera určený pre 15-tisíc divákov.

Riaditeľka turnaja Amélie Mauresmová informovala o tom, že nové zastrešenie slávnostne uvedú do prevádzky 26. mája.

Tohtoročný Roland Garros na parížskej antuke sa začne v pondelok 20. mája a potrvá do nedele 9. júna.

Kvalifikačné boje sa začnú ešte pred uvedeným termínom. Strechu môžu organizátori zatiahnuť aj pred slávnostným uvedením do prevádzky, ak si to vyžiadajú okolnosti.

"Zastrešenie tohto kurtu nám veľmi pomôže," uviedla Mauresmová a doplnila, že organizátorom to poskytne väčšiu flexibilitu pri plánovaní zápasov.

Pred dažďom či páľavou bude nová strecha chrániť hráčov či divákov aj v lete počas OH 2024, rovnaký areál totiž bude hostiť tenisové súboje počas parížskej olympiády.

Areál prestížneho tenisového počas OH nebude hostiť iba tenistov, v jeho priestoroch sa uskutočnia aj finálové zápasy v boxe.

Mauresmová sa tiež vyjadrila aj na adresu štrnásťnásobného víťaza parížskeho turnaja Rafaela Nadal zo Španielska.

Ten sa nechal počuť, že na RG do Paríža pricestuje iba v prípade, ak bude zdravotne v poriadku a bude sa cítiť konkurencieschopný.

"Držíme palce jemu aj nám. Aj tu je jeho domov a on to vie. Čakáme, čo sa stane. Budeme sledovať jeho túžby," poznamenala.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Ponúkne väčšiu flexibilitu. Na Roland Garros sa môže hrať viac zápasov aj v daždi