TIPOS III. LIGA VÝCHOD: LUKÁŠ HRUŠKA SVOJIM GÓLOM SPEČATIL POSTUPOVÚ EUFÓRIU LIPIAN

(Zdroj: FB/ŠK Odeva Lipany, Autor: Ladislav Lukáč)
Peter Cuninka|10. jún 2018 o 22:55

VsFZ/Šéfredaktor

A je to spečatené! Lipany neponechali nič na náhodu a o svojom prvenstve v najvyššej regionálnej futbalovej súťaži rozhodli v predposlednom kole na pôde Krompách. Naplnili sa tak slová trénera Emila Jacka, ktorý avizoval, že mužstvo nebude nič nechávať na posledné vystúpenie, ale pokúsi sa zavŕšiť snahu už v tomto vystúpení. Pravdaže, ŠK Odeva nemal nôž na krku, lebo aj v prípade zaváhania by mal všetko vo svojich rukách, ale predsa len je lepšie na záverečný duel nastúpiť v pohode, uvoľnene, ako pod značným tlakom a povinnosťou stoj čo stoj vyhrať.

(Zdroj: FB/ŠK Odeva Lipany, Autor: FB/ŠK Odeva Lipany)

Hovorí sa, že posledný krok na dlhej ceste za celkovým triumfom býva najťažší. Určite sa o tom presvedčili aj hostia. "Nebolo to jednoduché, ale podstatné je, že sme to zvládli," podotkol Lukáš Hruška, jeden z členov víťazného kolektívu a na otázku, či už boli nejaké oslavy, riekol, že všetko si treba vychutnať po rozlúčkovom zápase najbližšiu sobotu so Šarišskými Michaľanmi. Ako teda videl uplynulé meranie síl? "Do každého zápasu sme nastupovali s úmyslom byť úspešní a tento duel nebol výnimkou. Krompašania sú veľmi dobrý kolektív, kombinačný a neodkopávajú loptu ako niektorí iní účastníci tejto súťaže. Ujali sme sa vedenia, no tesne pred prestávkou prišlo vyrovnanie, keď sme inkasovali z penalty. Tak sme si v šatni cez prestávku povedali, že máme štyridsaťpäť minút pred sebou a určite rozhodujúci gól dáme. To nám vyšlo." Lipany sa nehrali na schovávačku, hrali aktívne a nevyčkávali, čo urobí súper. Aj po zmene strán vybehli na súpera s úmyslom zdolať ho. "Hrali sme tak, aby sme sa dostávali do šancí a tento zámer sme naplnili," riekol borec, ktorý bol autorom druhého a kľúčového zásahu. Od príchodu v zime do ŠK Odeva to bol jeho v poradí štvrtý gól. "Myslím, že Kristián Hirka na pravej zálohe odviedol dobrú robotu, odcentroval a ja som na prednej žrdi hlavičkoval loptu do siete." Domáci sa nevzdávali, otvorili však obranu, no skóre sa nezmenilo. "Udržiavali sme si tesný náskok, no nevyskytli sa nejaké situácie, ktoré by boli pre nás nepríjemné, ale i tak sme uverili v náš triumf až po záverečnom hvizde rozhodcu."

Podstatné pre lídra súťaže bolo, že na jar inkasoval len tri góly a zaútočil "spoza chrbta", nie z prvej priečky, na prvenstvo. Táto taktika Lipanom vyšla dokonale a preskočili svojich rivalov. "Mali sme veľmi dobre vyskladaný tím, na každom poste bola kvalita a zaslúžili sme si tento úspech," pripomenul futbalista, ktorý tiež prispel k tomu, že súpiska bola naozaj hodnotne obsadená a tréner Jacko dal dokopy súci kolektív, ktorý vedel realizovať svoje schopnosti priamo v zápoleniach. Prvoradá bola partia, no niektorí jednotlivci naozaj svojimi výkonmi udreli každému do očí.

Príchod Lukáša Hrušku do Lipian počas zimnej prestávky bol aj prekvapivý. Tento ofenzívny hráč predtým pôsobil v Skalici, kde strávil poldruha roka. "Podrobil som sa operácii slabín a tak sme ukončili predčasne spoluprácu. Nebolo to príjemné, ale taký je futbalový život. Nestihol som prestupové obdobie do vyššej ligy, preto som sa skontaktoval s Lipanmi s tým, či by som sa nemohol rozohrať tu a vyšlo to. Som rád, že som tiež pomohol k postupu do druhej ligy. Pokiaľ ide o účinkovanie na Záhorí, mám naň pekné spomienky, len škoda, že sme nevyhrali pohár a nedostali sme sa do najvyššej súťaže," dodal Lukáš Hruška. Takže tento úspech je preňho malou satisfakciou. Mimochodom, postupovú eufóriu si po dvoch rokoch okúsi druhý raz, lebo predtým ju zažil s Tatranom Prešov pri prieniku do Fortuna ligy.

(Zdroj: futbalsfz.sk, Autor: SFZ)

MARCEL VYSOČAN (ŠK ODEVA LIPANY) - 0:1

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»TIPOS III. LIGA VÝCHOD: LUKÁŠ HRUŠKA SVOJIM GÓLOM SPEČATIL POSTUPOVÚ EUFÓRIU LIPIAN