TIPOS III. LIGA VÝCHOD: ŠLÁGER V STROPKOVE LEPŠIE ZVLÁDLI LIPANY

(Zdroj: FB/ŠK Odeva Lipany, Autor: Ladislav Lukáč)
Peter Cuninka|28. máj 2018 o 09:10

VsFZ/Šéfredaktor - Šláger 27. kola TIPOS III. ligy skupiny Východ lepšie zvládli futbalisti ŠK Odeva Lipany, ktorí zvíťazili na trávniku MŠK Tesla Stropkov 1:0.

Jedno z kľúčových stretnutí najvyššej regionálnej futbalovej súťaže sa uskutočnilo na ihrisku Stropkova, kde sa predstavili Lipany. Líder navýšil svoj náskok po najtesnejšom víťazstve a urobil dôležitý krok k splneniu cieľa. Naopak, domáci Stropkov si zhoršil vyhliadky a prepásol šancu usalašiť sa na špici pelotónu.

(Zdroj: FB/ŠK Odeva Lipany, Autor: Ladislav Lukáč)

Zápas z kategórie šesťbodových lepšie zvládli hostia, ktorí umocnili skutočnosť, že v podobných dôležitých dueloch je niekedy výhoda hrať na cudzom ihrisku. Koniec koncov na jeseň v Lipanoch dominovali Stropkovčania. Tentoraz sa však na zápas dôslednejšie koncentrovali hráči ŠK Odeva. "Myslím si, že šláger kola musel zaujať diváka, ktorý videl dosť vzruchu, kvalitu hry. Dianie malo patričný náboj, hralo sa s nasadením a každý vedel, čo má na ihrisku robiť a o čo hrá. My sme to zvládli v hlavách, preto sme vyhrali," podotkol jeden z členov kolektívu hostí Jozef Bujňák.

Naznačil, že Lipany boli lepšie kombinačne, ale aj v taktickom rozmýšľaní. "Mali sme viac šancí, do prestávky hlavne Lukáš Hruška, keď už aj prekonal brankára, ale loptu zastavili domáci hráči. Po zmene strán sme sa dostali do troch-štyroch vyložených príležitostí, našťastie jednu z nich sme dokázali premeniť na výhru. Domáci sa tiež snažili kontrovať, vyskytli sa nejaké ich náznaky, ale nebolo to nič vážne, všetko sme s prehľadom vyriešili."

Bol to teda duel o jednom góle, ktorý napokon strelili hostia. Zaznamenal ho Marcel Vysočan, ktorý bol na pľaci ako striedajúci hráč len pár minút. Takže tréner Emil Jacko mal naozaj šťastnú ruku pri striedaní. Gólovú akciu vypracoval motor tímu a dispečer ŠK Odeva Lukáš Janič. "Ja som hádzal aut, loptu som usmernil po čiare Lukášovi, ktorý sa pustil medzi dvoch protihráčov a prenikol do šestnástky. Potom popred päťku poslal prudký center, kde bol Marcel a ten do prázdnej brány skóroval." Dalo sa predpokladať, že Stropkovčania za nepriaznivého stavu urobia maximum pre zmenu skóre, ale tutovku nemali. Navyše si oklieštili "palebnú silu", keďže červenú kartu videl Frederik Varga. "Zahrávali sme rohový kop a kým si spoluhráč pripravoval loptu, tak domáci futbalista lakťom zasiahol Jana Dlugoša do hrude. Stalo sa tak pred očami rozhodcu, ktorý neváhal. Nebolo ani o čom rozmýšľať." Celkovo však zápas nebol poznačený emóciami a nervozitou, prvý polčas bol možno čosi opatrnejší, lebo nikto nechcel urobiť zbytočné chyby. "Druhý polčas bol viac živší, hralo sa hore-dolu."

Aj Jozef Bujňák priznal, že táto výhra môže veľa znamenať pre konečné poradie. "Už by sme si to nemali nechať ujsť, hoci do konca ročníka bude každý duel náročný, lebo všetci súperi sa budú chcieť proti nám vytiahnuť. Máme však kvalitu na to, aby sme to zvládli a ustrážili si prvú priečku," pripomenul bývalý hráč Tatrana Prešov, ktorý koketoval s účinkovaním v Lipanoch už vlani, ale potom odišiel za veľkú mláku, kde pracoval a hral aj futbal. Keď mu skončili víza, vrátil sa domov a obnovil kontakty s Lipanmi. "Chcel som pomôcť mužstvu k dosiahnutiu cieľa a som rád, že to zatiaľ vychádza."

(Zdroj: futbalsfz.sk, Autor: SFZ)

HIGHLIGHTS: MŠK TESLA STROPKOV - ŠK ODEVA LIPANY 0:1

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»TIPOS III. LIGA VÝCHOD: ŠLÁGER V STROPKOVE LEPŠIE ZVLÁDLI LIPANY