TIPOS III. LIGA VÝCHOD: TRÉNER LIPIAN EMIL JACKO: EUFÓRIU TREBA HAMOVAŤ

(Zdroj: FB/ŠK Odeva Lipany, Autor: Ladislav Lukáč)
Peter Cuninka|4. jún 2018 o 11:25

VsFZ/Šéfredaktor - Líder z Lipian sa presviedča o zložitosti posledných krokov.

Sériu výhier natiahli na číslo šesť, počet zápasov bez prehry je desať. Taká je bilancia treťoligových futbalistov Lipian v jarnej časti ročníka a to je dôvod, prečo kolektív ŠK Odeva vedie pelotón a je iba krok od spečatenia víťazstva v súťaži. Pravda, posledné kroky bývajú spravidla najnáročnejšie a o tom sa presviedča i líder zápolení. Naposledy hostil rezervu Prešova a dosiahol znovu – tak ako predtým v Stropkove - najtesnejšie víťazstvo.

(Zdroj: FB/ŠK Odeva Lipany, Autor: Ladislav Lukáč)

Polčas bol bezgólový, rozhodnutie prišlo po prestávke. Lipany vedia, že osud majú vo svojich rukách a nemusia sa spoliehať na zaváhania súperov. Lenže na druhej strane blížiaci sa záver ročníka a to, že sú na dosah od celkového úspechu, spôsobuje trošku aj nervozitu, stres. Možno aj preto do prestávky hra nemala žiaduce parametre. "Výsledok nasvedčuje, že to bolo otvorené do poslednej minúty. Tatran prišiel s ligovými dorastencami, hráčmi, čo sú výborne trénovaní, kondične na výške, vedia, čo majú hrať, majú prepracovaný herný systém a na ihrisku to bolo viditeľné. Mali sme s tým trošku problém a museli sme ráznejšie chlapcov nabádať k tomu, aby sa presadili svojimi zbraňami. Hlavne išlo o to, zverencov vyburcovať k tomu, aby zapli na iné obrátky, lebo sa mi zdalo, že sa domnievali, že víťazstvo príde samo od seba," rozhovoril sa tréner domácich Emil Jacko. Po prvom polčase nebol spokojný s výkonom mužstva. Síce hostitelia mali viac z hry, predsa nebolo dostatok vzruchu pred bránou súpera. "Mali sme loptu častejšie vo svojej moci a ocitali sme sa pred pokutovým územím hostí. Niektoré naše kombinácie zakončené streľbou zmaril výborný brankár Tatrana Slančík, ďalšie pokusy zblokovala obetavo obrana. Vyskytli sa zo štyri situácie, keď naša snaha stroskotala v poslednej chvíli na hradbe tiel a preto bol prvý polčas bez korenia."

(Zdroj: FB/ŠK Odeva Lipany, Autor: Ladislav Lukáč)

Tvrdšie slová a prehovorenie do duše cez pauzu zabralo, Lipany ožili, zvýšili tempo. Víťaz bol aktívnejší, dynamickejší, ukázal viac odhodlania, chuti, lepšie sa pohyboval a uvedomil si, že s tým, čo ukázal v prvej polovici zápasu, by neobstál. "Kritika padla na úrodnú pôdu, ukázal sa i zmysel pre sebakritiku a tak to v kolektíve má byť. Mužstvo chcelo, vyburcovalo sa a šliaplo na plyn. Verilo si a bolo presvedčené, že strelí rozhodujúci gól." Ten napokon padol, ale v závere sa to predsa len mohlo zdramatizovať, keď Haladej z ojedinelej akcie hlavičkoval do rúk domáceho brankára. "Remíza by iste bola krutá pre nás, veď súper bol v druhom polčase azda iba dva razy na našej polovici. Preto hovorím chlapcom, že musíme dať viac ako gól, lebo je to potom vratké a všetko sa môže prihodiť. Pritom šance sme mali. Klobúk však dolu i pre výkonom hostí, prinútili nás naozaj zabrať naplno." Inak, strelcom rozhodujúceho gólu bol Marcel Vysočan, teda hráč, ktorý zabezpečil výhru aj v Stropkove. Vtedy prišiel na pľac ako striedajúci hráč, teraz už bol v základe. "Nomináciu si vybojoval na základe toho, čo odviedol na ihrisku Stropkova. V tom zápase bol nasadený ako jeden zo žolíkov, čo nám vyšlo. Marcel je vo výbornej streleckej forme, tentoraz skóroval po centri z krídelného priestoru, keď sa presadil v páde."

Podľa všetkého líder sa hotuje spečatiť prvenstvo už v najbližšom kole na pôde Krompách. "Do každého duelu ideme s úmyslom naplno bodovať, teraz vieme, že potrebujeme ešte tri body a tie mienime čím skôr získať," dodal Emil Jacko a naznačil, že najdôležitejšie v ďalších dňoch bude udržať eufóriu na uzde a držať sa pri zemi. "Musíme ísť do každého stretnutia disciplinovane, poctivo a zodpovedne, hrať stále so srdiečkom, ktoré nám v daktorých súbojoch chýbalo, no teraz ho chlapci majú na pravom mieste."

(Zdroj: futbalsfz.sk, Autor: SFZ)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»TIPOS III. LIGA VÝCHOD: TRÉNER LIPIAN EMIL JACKO: EUFÓRIU TREBA HAMOVAŤ