TRNAVA SI DERBY UŽÍVA, SIAHA NA TITUL AJ NA FINÁLE POHÁRA

spartak vs slovan nástup
spartak vs slovan nástup (Zdroj: www.spartak.sk, Autor: Eleonóra Szombatová)
Marek Svátek|10. apr 2018 o 22:00

BORIS GODÁL CHCEL HRAŤ SO SLOVANOM AŽ NA 1. MÁJA

Pre futbalových fanúšikov na Slovensku niet atraktívnejšieho zápasu, než akým je derby medzi Spartakom a Slovanom. Osud chcel, aby sa apríl stal nie len mesiacom bláznov, ale aj mesiacom patriacim práve týmto sledovaným konfrontáciám. Zo štyroch naplánovaných stretnutí majú mužstvá za sebou polovicu. Po pohárovej remíze 1:1 v Bratislave a ligovej výhre 1:0 v Trnave sú zatiaľ spokojnejší Spartakovci. Ako vnímajú zhustenú frekvenciu derby sme sa opýtali Borisa Godála.

Trnava ďakovačka
Trnava ďakovačka (Zdroj: www.spartak.sk, Autor: Lukáš Grinaj)

Futbalový kalendár je k fanúšikom Trnavy štedrý. V rozmedzí 24 dní spojil Spartak so Slovanom až štyrikrát. Ako vníma takéto časté strety s odvekým rivalom kabína?
"Situácia vyplynula z nového modelu súťaže. Ten sme samozrejme akceptovali. Pre fanúšikov je to určite atraktívne. Je to pre nich bonus navyše. Ak mám byť ale úprimný, radšej by som sa so Slovanom stretol v rámci pohára iba raz. A to 1. mája na našom štadióne vo finále."

Tvoja predstava sa naplní aspoň čiastočne. Po pohárovom remízovom zápase v Bratislave sa s belasými stretnete v domácom prostredí aspoň v semifinále.
"Samozrejme, ak sa chceme prebojovať do finále, musíme najskôr vyradiť Slovan. Na Pasienkoch sme remizovali 1:1, čo nám dáva solídnu východiskovú pozíciu. O víťazstvá sa ale nebojuje výpočtami, ale tvrdým bojom na ihrisku. Až odveta ukáže, kto si napokon finále zahrá."

Vo svojej kariére si zažil viacero duelov proti Slovanu. Dá sa víkendový ligový považovať za najväčší z nich?
"Dá sa povedať, že áno. Tento zápas bol v mnohom špecifický. Pár kôl pred koncom súťaže sme doň nastupovali ako líder tabuľky. Bol to typický šesťbodový súboj. V prípade prehry by nás stiahli na štyri body, lenže po víťazstve na nich máme dvojciferný náskok. Bolo to elektrizujúce víťazstvo. Získali sme vďaka nemu obrovskú psychickú výhodu."

Hovoríš o elektrizujúcej atmosfére. Tou žila Trnava prakticky celý týždeň pred ligovým derby. Vnímali ste ju aj vo vnútri tímu?
"Samozrejme. Atmosféra každým dňom gradovala. Žili sme vážnosťou zápasu ako aj očakávaným návratom fanúšikov na tribúny. Zápas bol pre nás výnimočný, mali sme po ňom len pozitívne reakcie."

Trnava pozdrav pred zápasom
Trnava pozdrav pred zápasom (Zdroj: www.spartak.sk, Autor: Lukáš Grinaj)

Hrať proti Slovanu je vždy špecifické. A to nie len keď si obliekaš dres Trnavy. Ako si spomínaš na tieto stretnutia z éry tvojho trenčianskeho pôsobenia?
"Odohrali sme spolu viacero duelov. Spomínam si, že nás dvakrát vyradili vo štvrťfinále pohára. Za čias Depetrisa či Peltiera sa nám proti nim darilo najmä v úvodoch zápasov. Proti Slovanu to bolo vždy špecifické."

Z Trenčína si odišiel pred šiestimi rokmi, v posledných sezónach patria tvoje služby Trnave. Ako si sa zžil s mestom a s klubom?
"Veľmi dobre. V Trnave mám trvalý pobyt a cítim sa byť Trnavčanom. Keď som bol ešte chlapcom na futbal som chodieval práve sem. Futbalový život neskôr zariadil, že som pôsobil v Trenčíne, ale kruh sa napokon uzavrel a ja hrávam za Spartak."

A v jeho drese sa môžeš stať skutočnou osobnosťou. Trnava je po 45-tich rokoch veľmi blízko k národnému titulu. Stačí zvládnuť posledný krok.
"Nechcem, aby to vyznelo ako klišé, ale poviem, že lopta je guľatá. Kým to nemáme matematicky definitívne vo vrecku, som opatrný. Ak by sme teraz poľavili, mohlo by sa nám to nepekne vypomstiť. Naopak. Stále musíme byť na špičkách. Na nasledujúce zápasy sa musíme koncentrovať ešte viac ako na tie doterajšie. Musíme hrať nie na sto, ale minimálne na 120%. Čaká nás posledných šesť kôl. Naše výkony musíme ešte vygradovať. Body získané so Slovanom treba potvrdiť. A to už v najbližšom dvojzápase proti Ružomberku."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»TRNAVA SI DERBY UŽÍVA, SIAHA NA TITUL AJ NA FINÁLE POHÁRA