U14: Belasí vyradili aj Bayern Mníchov

(Zdroj: FB Styrian Cup 2018, Autor: Styrian Cup 2018)
Peter Cuninka|18. jan 2018 o 10:20

Belasá U14 skvele reprezentovala Slovan v konkurencii špičkových európskych klubov, zdroj: skslovan.com

Počas druhého januárového víkendu sa starší žiaci Slovana Bratislava v kategórii do 14 rokov (U14) zúčastnili na veľmi kvalitne obsadenom halovom turnaji Styrian Indoormasters Cup 2018. Na turnaji hralo celkom 32 tímov z ôsmich krajín. Zverenci trénera Pavla Sedláka obsadili fantastické siedme miesto, pričom v ceste do vyraďovacej fázy vyradili aj Bayern Mníchov.

V osemčlennej základnej skupine získali belasí dvanásť bodov, ktoré im zaistili tretie miesto a postup do kvalifikačnej skupiny. Ako kľúčové sa pri postupe ukázali víťazstvá 2:1 nad Admirou Wacker a nemeckým Ingolstadtom.

Zo štvorčlennej kvalifikačnej skupiny postupovali dva tímy a keď sa slovanisti pozreli na súperov, tak vedeli, že cesta do play-off bude náročná – čakali ich giganti Ajax Amsterdam a Bayern Mníchov a popri nich aj maďarský Haladás. S Ajaxom síce zverenci Pavla Sedláka prehrali 1:4, no s maďarským Haladásom dosiahli dôležité víťazstvo a o postupe sa tak rozhodlo v poslednom zápase. A v tom naši mladíci po remíze 2:2 vyradili slávny Bayern Mníchov!

Vo štvrťfinále belasí nestačili na rakúsky Red Bull Salzburg a zahrali si tak "len" o piate až ôsme miesto. Po nešťastnej prehre s Regensburgom nasledovalo meranie síl s Rapidom Viedeň, v ktorom Slovan vyhral 2:0. Konečné siedme miesto je v konkurencii 32 tímov skvelým vysvedčením pre belasú U14.

(Zdroj: FB Styrian Cup 2018, Autor: Styrian Cup 2018)

"Naši chlapci na tomto špičkovom turnaji vynikajúco reprezentovali Slovan aj Slovensko. Stretli sme sa s top mužstvami z Nemecka, Rakúska či Maďarska. Treba povedať, že po kvalitatívnej stránke nás tímy ako Borussia Dortmund či Ajax Amsterdam prevyšovali, ale chlapci sa im snažili vyrovnať obrovským nasadením. So súpermi ako Rapid Viedeň, Ingolstadt, Admira Wacker či Sturm Graz sme odohrali vyrovnané súboje, v ktorých sme protivníkov viackrát herne prevýšili. Turnaj dal hráčom veľa krásnych zážitkov a skúseností. Nám trénerom ukázal, kde spĺňame prísne kritériá a kde sa musíme zlepšovať. Potešujúce je, že naši traja – štyria najlepší hráči by sa vedeli kvalitatívne uplatniť v ktoromkoľvek zúčastnenom tíme. Konečné siedme miesto je v takej silnej konkurencii veľkým úspechom, predbehli sme veľa ďalších silných klubov ako Bayern Mníchov, Sparta Praha, Slavia Praha či Rapid Viedeň," zhodnotil turnaj tréner tímu Pavol Sedlák.

(Zdroj: FB Styrian Cup 2018, Autor: Styrian Cup 2018)

Výsledky ŠK Slovan U14 na turnaji Styrian Indoormasters Cup 2018

Základná skupina:

ŠK Slovan – Admira Wacker (Rakúsko) 2:1 – góly Riznič, Kachnič
SV St. Johann i.d. Haide (Rakúsko) – ŠK Slovan 0:5 – Riznič, Paulech, Kachnič, Murár, Záhon
ŠK Slovan – SC Wiener Neustadt (Rakúsko) 1:2 – Záhon
ŠK Slovan – Borussia Dortmund (Nemecko) 1:5 – Paulech
ŠK Slovan – Sturm Graz (Rakúsko) 0:2
ŠK Slovan – SC Pinkafeld (Rakúsko) 2:1 – Alex, Paulech
FC Ingolstadt (Nemecko) – ŠK Slovan 1:2 – Mišovič 2

Kvalifikačná skupina:

Ajax Amsterdam (Holandsko) – ŠK Slovan 4:1 – Kachnič
ŠK Slovan – Haladás Szombathely (Maďarsko) 2:1 – Kachnič, Riznič
ŠK Slovan – Bayern Mníchov (Nemecko) 2:2 – Riznič, Kachnič

Štvrťfinále:

ŠK Slovan – Red Bull Salzburg (Rakúsko) 1:3 – Mišovič

Malé štvrťfinále (o 5. - 8. miesto):

ŠK Slovan – SSV Jahn Regensburg (Nemecko) 1:2 pp. – Riznič
Rapid Viedeň (Rakúsko) – ŠK Slovan 0:2 – Riznič, Alex

(Zdroj: FB Styrian Cup 2018, Autor: Styrian Cup 2018)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»U14: Belasí vyradili aj Bayern Mníchov