V DUNAJSKEJ STREDE OTVORILI HLAVNÚ TRIBÚNU

(Zdroj: fcdac.sk, Autor: fc dac)
Peter Cuninka|4. nov 2017 o 11:30

DUNAJSKÁ STREDA (šat/tasr) - V Dunajskej Strede mali včera veľký futbalový sviatok. Pred zápasom so Slovanom Bratislava totiž otvorili hlavnú tribúnu. Na nový stánok prispel sumou 2,4 milóna eur štát na základe projektu Slovenského futbalového zväzu (SFZ) rekonštrukcie a výstavby štadiónov na Slovensku.

Novú hlavnú tribúnu futbalovej MOL Arény v Dunajskej Strede dali do užívania tesne pred piatkovým fortunaligovým derby so Slovanom Bratislava. Hráči i tréneri oboch tímov tak vkročili do úplne nových šatní a obrovský komfort sa núkal aj ďalším aktérom - rozhodcom, delegátom, médiám a najmä divákom.

(Zdroj: fcdac.sk, Autor: fc dac)

Po prehliadke novej tribúny s kapacitou 3062 sedadiel, ktorú viedol architekt štadióna Csaba Ambrus, predstúpil pred médiá na tlačovej konferencii majiteľ DAC Oszkár Világi. "Sen, ktorý sme si vytýčili, naberá nové rozmery. Dnes sme v novej, najväčšej časti štadióna. Unikát je, že sme to postavili za 11 mesiacov. Avizovali sme, že splníme úlohu vybudovať základnú infraštruktúru klubu. Snažíme sa z vlastných síl, a aj z istej časti štátnych, naplniť sociálny priestor, ktorý tu futbal znamená," povedal prvý muž DAC.

(Zdroj: fcdac.sk, Autor: fc dac)

Po otvorení novej hlavnej tribúny sa teda na štadión vojde spolu 9901 ľudí (vrátane 175 v Press sektore). Dĺžka A-tribúny je 122,4 a výška 15 metrov na štyroch podlažiach, základy hlavnej budovy merajú 90,30 m x 30,50 m. Nové priestory ponúkajú nadštandardné vybavenie pre všetkých návštevníkov. Domáca šatňa o rozlohe 235 m2 štvornásobne prevyšuje terajší rozmer v starej tribúne. Desať štandardných (Business) a tri veľké (Royal) Skyboxy, ako aj všetky kategórie VIP sedadiel ponúkajú maximálny zážitok vďaka komfortným vyhrievaným sedadlám.

(Zdroj: fcdac.sk, Autor: fc dac)

Ukončením výstavby a odovzdaním hlavnej A-tribúny sa skončila druhá fáza rekonštrukcie dunajskostredského štadióna. Tretia etapa sa začne búracími prácami starej hlavnej tribúny a zavŕši ju výstavba poslednej D-tribúny zo strany Športovej ulice. Po ukončení stavebných prác v júni 2018 štadión bude MOL Aréna ako len tretí štadión na Slovensku vyhovovať predpisom UEFA pre štadióny štvrtej kategórie. Znamená to, že sa na ňom môžu organizovať medzinárodné aj reprezentačné stretnutia všetkých vekových kategórií. V poslednej, štvrtej etape výstavby sa v okolí ulice Gyurcsóa vybudujú multifunkčné parkoviská a zastávky autobusov.

(Zdroj: fcdac.sk, Autor: fc dac)

Celkové náklady na výstavbu MOL Arény sa pôvodne predpokladali vo výške 22 miliónov eur. "Suma bude nakonec zrejme o pár miliónov vyššia. Po dokončení výstavby očakávame náklady vo výške 25 až 30 miliónov eur," dodal majiteľ DAC Oszkár Világi.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»V DUNAJSKEJ STREDE OTVORILI HLAVNÚ TRIBÚNU