V Žiari nad Hronom otvorili nový štadión

(Zdroj: futbalsfz.sk, Autor: SFZ)
Marek Svátek|13. aug 2017 o 00:00

Autor: SFZ/šat, Štadión zrekonštruovali v rekordnom čase

Konečne sa dočkali. Starý štadión v Žiari nad Hronom sa zmenil na nepoznanie. Nový stánok s kapacitou 2309 divákov pokrstili včera na slávnostnom ceremoniáli a radosť obyvateľov a fanúšikov miestneho klubu bola o to väčšia, že ich stánok prešiel rekonštrukciou v rekordnom čase.

(Zdroj: futbalsfz.sk, Autor: SFZ)

Postarali sa oň prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik, primátor mesta Žiar nad Hronom Peter Antal a poslanec NR SR Dušan Galis. Slávnostne otvorenie zaplnilo tribúny. Domáci činovníci sa postarali o bohatý program. Po ceremoniáli prišiel na rad  exhibičný zápas medzi mužstvom bývalých hráčov FK Žiar a Internacionálmi SR. Zvíťazil tím okolo Ladislava Petráša a Dušana Galisa 5:3. Harcovníkov potom vystriedali druholigisti. Domáci futbalisti si na novom stánku odkrútili prvý majstrovský zápas. FK Pohronie Žiar nad Hronom-Dolná Ždaňa privítalo mužstvo FK Spišská Nová Ves. V Žiari sa vôbec poprvýkrát v histórii hralo pod umelým osvetlením. A domáci hráči pokrstili nový stánok víťazstvom 1:0.

(Zdroj: futbalsfz.sk, Autor: SFZ)

Po zápase fanúšikov čakal ešte kultúrny program. Jeho ťahákom bola Dara Rolins a ženské rockové zoskupenie Poison Candy. Celé podujatie moderoval moderátor z RTVS Ľuboš Hlavena.

Nový futbalový štadión zaujal aj prezidenta Slovenského futbalového zväzu Jána Kováčika, ktorý po nástupe do funkcie odštartoval spomínaný projekt rekonštrukcie a modernizácie štadiónov na Slovensku, keď tie v mnohých mestách už pripomínali ruiny.

„No veru, konečne máme nový štadión aj my. Ten starý tu bol od roku 1957 a mal už teda nejaký ten rok. Aj keď sme neboli v projekte SFZ od začiatku, stále som veril, že sa nám podarí dostať sa medzi tie mestá, ktoré budú stavať alebo rekonštruovať štadión. Ako povedal pán prezident SFZ Ján Kováčik, nám sa to podarilo v rekordnom krátkom čase. V podstate sme začali v januári a teraz v auguste ho otvárame. Za to patrí veľká vďaka všetkým, ktorí nám pri tom pomohli,” povedal primátor mesta Žiar nad Hronom, Peter Antal. 

(Zdroj: futbalsfz.sk, Autor: SFZ)

Štadión v Žiari nad Hronom postavili vďaka projektu Slovenského futbalového zväzu rekonštrukcie, modernizácie a výstavby futbalových štadiónov. Od Ministerstva školstva dostali dotáciu 750-tisíc eur. Na výstavbu mesto Žiar nad Hronom prispelo sumou milión eur. Okolo 300-tisíc naň prispeli viacerí naši sponzori. Štadión bude mať kapacitu 2 309 miest. Bude patriť do druhej kategórie podľa smernice UEFA.

Nový stánok v Žiari nad Hronom vyzdvihol aj prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik. „Tento štadión je ideálny, presný po všetkých stránkach a výborne zasadený do prostredia, v ktorom sa nachádza toto okresné mesto. Spĺňa všetky kritéria a čo je veľmi dôležité vznikol najrýchlejšie zo všetkých a bez najmenšieho problému,” chválil prezident  Kováčik.

Zo spomínaného projektu SFZ je to už v poradí dvanásty štadión, ktorý sa podarilo postaviť alebo zrekonštruovať. V pláne je zmodernizovať na Slovensku až 21 štadiónov. Tu šéf nášho futbalu vidí ešte rezervy. „Na jednej strane ma to teší ten počet 12-tich štadiónov, ale na druhej strane v tých najväčších krajských mestách, ako sú Košice, Prešov, Banská Bystrica, Nitra či Trenčín štadióny ešte stále nemáme. No ja verím, že v roku 2017 až 2018 budú dokončené,” doplnil Kováčik.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»V Žiari nad Hronom otvorili nový štadión