VII. LIGA RUBBEX ObFZ TRNAVA: ĎALŠÍ VÍŤAZNÝ POHÁR DO VITRÍNY PIEŠŤAN

(Zdroj: trnavaobfz.sk, Autor: Martina Radošovská)
Peter Cuninka|19. jún 2018 o 08:56

ObFZ Trnava/Martina Radošovská

Piešťany pokračovali v spanilej jazde do vyššej súťaže aj túto sezónu, ich víťazstvo však nebolo také jednoznačné ako pred rokom. Počas cesty natrafili na kvalitného súpera z Pečeňád. O ich postupe sa rozhodlo až v poslednom kole.

Piešťanom k spečateniu postupu stačila remíza, Dolný Lopašov však porazili vysoko – 6:1. Skóre otvárali domáci v 25. minúte, kedy si Glosovu spätnú prihrávku spracoval Štefanka a zakončil do prázdnej brány. Netrvalo dlho a Glos zvyšoval krásnou strelou k vzdialenejšej žrdi na 2:0. Ešte pred koncom prvého polčasu hosťujúci Kunic využili chybu domácej obrany a znížil na 2:1. Po výmene strán Piešťany nedali súperovi dýchať, najskôr sa presadil Gula, nasledovala Glosova ďalekonosná strela. V 62. minúte pokračoval Dadík, ktorý sa prekľučkoval pomedzi súperových obrancov, prihrávkou našiel Gulu, ktorý neminul. Keď na konečných 6:1 zavŕšil kanonádu domácich Štefanka, o majstrovi VII. ligy RUBBEX bolo rozhodnuté.

Piešťanom prišli odovzdať pohár zástupcovia ObFZ Trnava na čele s predsedom Vladimírom Hrachom. Víťazovi daroval cenu aj sponzor súťaže Rubbex, ktorú v zastúpení odovzdal člen Výkonného výboru ObFZ Trnava Ladislav Pocisk.

(Zdroj: trnavaobfz.sk, Autor: Martina Radošovská)

"Do sezóny sme išli s cieľom vyhrať súťaž a postúpiť, napriek tomu, že pre nás bola veľkou neznámou. Už od úvodných kôl sme vedeli, že našim veľkým konkurentom budú Pečeňady, čo sa potvrdilo, až do posledného kola, v ktorom sme museli hrať o postup. Touto cestou chcem aj súperovi z Pečeňád zložiť kompliment, pretože sme boli vyrovnanými mužstvami," začal rozhovor člen Výkonného výboru PFK Piešťany Michal Krajčovič.

"Káder sa nám oproti minulej sezóne zmenil minimálne, no zapracovali sme niektorých dorastencov, ktorí podali spoľahlivé výkony. Po jeseni sme mali 5-bodový náskok, aj keď sme mysleli, že bude väčší, no veľmi ľahko sme stratili body v dohrávke s Moravanmi, v poslednom jesennom kole prišla remíza v Dolnom Lopašove. V úvode jari sme prehrali s Pečeňadmi a neskôr sme na pár kôl stratili aj špicu tabuľky," pokračoval Krajčovič.

Do vyššej súťaže pôjdu Piešťany tentokrát s menšími ambíciami: "Doteraz sme vždy hovorili o postupe, no v najvyššej oblastnej súťaži nebudú naše ciele také smelé. Uvidíme ako sa adaptujeme, navyše potrebujeme posilniť káder o 5 až 6 hráčov, ale cieľom je hrať o popredné priečky tabuľky."

(Zdroj: trnavaobfz.sk, Autor: Martina Radošovská)

Cez leto sa budú musieť Piešťany poobzerať po hráčoch výraznejšie: "Budeme sa snažiť dotiahnuť iných hráčov, pretože v doraste končia len traja chalani, jeden brankár a dvaja hráči do poľa, ktorých budeme cez leto do mužstva zapracovávať, no stále je to málo."

Titul najúspešnejšieho zakončovateľa súťaže drží pevne v rukách opäť Jozef Glos, ktorý svoj 31-gólový úspech z minulej sezóny zvýšil na 53. "Sezóna bola ťažká, prvý polrok bol geniálny, až na tri posledné kolá. Stratili sme úplne zbytočne päť bodov, potom prišla zložitá jar, ktorá priniesla zranenia a choroby, v druhom kole prišla prehra v Pečeňadoch. Keď sme stratili prvé miesto, boli sme pod tlakom, nikoho to netešilo," ponúkol svoj pohľad na sezónu úspešný kanonier.

(Zdroj: trnavaobfz.sk, Autor: Martina Radošovská)

Svoj tohtosezónny triumf zhodnotil slovami: "Občas sa podarí, občas sa nepodarí (smiech). Je pravda, že chodím individuálne trénovať, ale myslím, že to nemá vplyv na počet nastrieľaných gólov. Je to zásluha celého mužstva, všetci na to robia a bojujú, či už vzadu alebo v útoku, jednoducho sme jeden tím," aj takýmto spôsobom venoval svoj triumf celému kolektívu.

Na vyššiu súťaž sa teší, aj keď priznáva, že momentálne ho trápia zdravotné problémy: "Dúfam, že to prejde, pretože by som si chcel zahrať VI. ligu. Je tam veľa dobrých mužstiev, všade mám kamarátov a s každým sa chcem stretnúť v zápase na hracej ploche, ale aj po zápase na dobrom pive (smiech). S postupom do vyššej súťaže však musíme mužstvo aj posilniť na to, aby sa hralo to, čo sa od Piešťan očakáva. Potrebujeme omladiť káder a pritiahnuť hráčov, ktorí budú mať na túto súťaž kvalitu. Uvidíme, čas ukáže," dodal Glos.

(Zdroj: trnavaobfz.sk, Autor: Martina Radošovská)

HRÁČI PFK PIEŠŤANY PO POSTUPE DO VI. LIGY ObFZ TRNAVA

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»VII. LIGA RUBBEX ObFZ TRNAVA: ĎALŠÍ VÍŤAZNÝ POHÁR DO VITRÍNY PIEŠŤAN