VV SFZ NA ROKOVANÍ V ČIERNOM BALOGU – ČLENOVIA NA ČELE S PREZIDENTOM KOVÁČIKOM SI NEDALI UJSŤ MIESTNU ATRAKCIU

(Zdroj: futbalsfz.sk, Autor: Roman Ferstl)
Peter Cuninka|2. jún 2018 o 21:25

ČIERNY BALOG (SFZ/BRANISLAV SARŇÁK) – Počas tohto víkendu (1. a 2. júna 2018) mal výkonný výbor Slovenského futbalového zväzu (VV SFZ) výjazdové rokovanie v Čiernom Balogu. Po oficiálnom zasadnutí si členovia VV nedali ujsť, počas zápasu I. triedy ObFZ Banská Bystrica Tatran Čierny Balog – ŠK Hronec, miestnu atrakciu, ktorá je jediná svojho druhu na Slovensku.

Na rokovaní najvyššieho výkonného orgánu SFZ nechýbal ani prezident nášho futbalu Ján Kováčik. "Mali sme na programe dvadsať bodov, ale dva boli najdôležitejšie – prerokovanie strategického plánu SFZ na ďalšie štyri roky, ktorý doporučujeme na schválenie Konferencii SFZ a rozšírenie I. žiackej ligy. Strategický plán je kľúčový materiál, podľa ktorého sa budeme snažiť fungovať a napĺňať ideu, ktorú sme si spoločne zadefinovali," povedal prvý muž slovenského futbalu pre futbalsfz.sk, ktorý víta výjazdové rokovania.

(Zdroj: futbalsfz.sk, Autor: Roman Ferstl)

Výkonný výbor sa schádza raz za mesiac, pričom polovicu zasadaní sa snaží mať práve v regiónoch. "Je na nich iná atmosféra, má to svoje čaro. Veď každý kraj má svoje špecifiká, a to nás čakalo aj v Čiernom Balogu. Medzi ihriskom a tribúnou vedie úzkokoľajná železnica, po ktorej, aj počas stretnutí, jazdí lokomotíva. Je to jediná atrakcia tohto druhu na Slovensku a asi aj v Európe. Členovia výkonného výboru ma niekoľko rokov žiadali, aby sme takýto zápas absolvovali," vravel prezident SFZ. Lokomotíva sa objavila aj teraz v sobotu na dueli I. triedy ObFZ Banská Bystrica Tatran Čierny Balog – ŠK Hronec (10:0).

(Zdroj: futbalsfz.sk, Autor: Roman Ferstl)

Tohtovíkendové výjazdové rokovanie bolo pre Jána Kováčika špecifické aj tým, že sa konalo v jeho rodisku. "Som rodák z Čierneho Balogu a veľmi rád sa sem vraciam. Väčšina kolegov z výkonného výboru tu bola prvý raz a som rád, že mali možnosť vidieť tento krásny kút Slovenska," vyhlásil Kováčik, ktorý klubu Tatran Čierny Balog priniesol pamätné predmety. Dobrú náladu členom VV nepokazilo ani daždivé počasie. Výjazdové rokovanie zachytil na fotografiách Roman Ferstl.

ATRAKCIA V ČIERNOM BALOGU

(Zdroj: futbalsfz.sk, Autor: Roman Ferstl)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»VV SFZ NA ROKOVANÍ V ČIERNOM BALOGU – ČLENOVIA NA ČELE S PREZIDENTOM KOVÁČIKOM SI NEDALI UJSŤ MIESTNU ATRAKCIU