ZAHRAJÚ SI BORČICE EURÓPSKU LIGU?

(Zdroj: Facebook/Iskra Borčice, Autor: Radovan Stoklasa)
Marek Svátek|22. feb 2018 o 13:00

Blíži sa štvrťfinále Slovnaft Cupu.

Slovenské trávniky sa po zimnom spánku opäť dostávajú do prevádzkovej teploty. Po ligových dueloch prídu na rad aj zápasy Slovnaft Cupu. V súťaži ostalo osem najlepších tímov, víťaz si zabezpečí miestenku v nasledujúcom ročníku Európskej ligy.

Favorita na konečný triumf treba hľadať v trojlístku Trnava, Žilina a Slovan. V pohári sme sa ale už neraz dočkali veľkých prekvapení, takže nie je vylúčené že slovenskú vlajku bude niesť v budúcoročnej kontinentálnej súťaži číslo dva Poprad, Liptovský Mikuláš či dokonca Borčice.

Myšlienka, že by sa Borčice, Poprad alebo Liptovský Mikuláš prebojovali až na európske kolbištia nie je určite prehnaná. Veď aj v minulosti sa viackrát stalo, že pohárovú súťaž na Slovensku nevyhral tím z elitnej ligovej súťaže. V sezóne 2001/2002 zdolala druholigová KOBA Senec po jedenástkovej dráme silný Púchov, ktorý finišoval v lige na striebornej priečke. No a podobne uspel aj ViOn Zlaté Moravce o päť rokov neskôr. V tej dobe postupujúci tím do najvyššej ligy zdolal vo finále pohára FC Senec vysoko 4:0.

Štvrťfinálové zápasy sú na programe 13. marca. Veľkú pozornosť bude pútať západoslovenské derby Spartak Trnava - FC DAC 1904 Dunajská Streda, ale veľký náboj s vidinou účasti v pohárovej Európe budú mať aj ostatné tri duely.

PROGRAM ŠTVRŤFINÁLE SLOVNAFT CUPU:
FC Spartak Trnava – FC DAC 1904 Dunajská Streda
TJ ISKRA Borčice – MŠK Žilina
ŠK Slovan Bratislava – MFK Tatran Liptovský Mikuláš
FK Poprad – MFK Ružomberok

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»ZAHRAJÚ SI BORČICE EURÓPSKU LIGU?