ŽENY A: IVAN HUCKO NOVÝM TRÉNEROM ŽENSKEJ FUTBALOVEJ REPREZENTÁCIE

(Zdroj: TASR, Autor: TASR)
Peter Cuninka|20. feb 2018 o 19:30

BRATISLAVA (SFZ) – Ivan Hucko podpísal dnes dopoludnia zmluvu so Slovenským futbalovým zväzom a stal sa novým trénerom ženskej futbalovej reprezentácie.

Zsolt Pakusza ukončil po desiatich rokoch pôsobenie pri ženskej futbalovej reprezentácii v úlohe trénera, jeho nástupcom sa stal Ivan Hucko. "Rozhodol som sa prijať ponuku Slovenského futbalového zväzu, hoci v oblasti ženského športu som doteraz nikdy nepracoval. Priznávam, rozhodoval som sa dlhšie, post reprezentačného trénera vnímam ako výzvu," povedal krátko po podpise zmluvy bývalý obranca trnavského Spartaka, pražskej Dukly, FC Nitra a Slovana Bratislava Ivan Hucko.

"Skúsenosti so ženským futbalom nemám, som však profesionálny tréner a som pripravený robiť si svoju prácu. V športe a vo futbale sa hovorí rovnakou rečou v mužských i ženských kolektívoch. Po krátkom rozhovore s prezidentom SFZ Jánom Kováčikom sa budem usilovať naplniť spoločnú predstavu o napredovaní ženského futbalu na Slovensku a konkurencieschopnosti ženskej futbalovej reprezentácie na medzinárodnej scéne."

Ženská futbalová reprezentácia pod vedením trénera Pakuszu prchádzala v poslednom období generačnou obmenou, v kádri dostávali priestor mladé hráčky so skúsenosťami z domáceho európskeho šampionátu do 19 rokov. "Hráčky detailne nepoznám, prvou príležitosťou spoznať ich ponúka reprezentačný zraz pred odchodom na Women's Cup na Cypre. Tam nás čakajú tri zápasy, ktoré mi pomôžu zorientovať sa a po nich budem môcť bližšie špecifikovať, ktorým smerom sa bude budovanie kádra uberať. Spomínaná generácia mladých futbalistiek dostane priestor ukázať sa, všeobecne platí, že v nominácii budú hráčky, ktorých výkonnosť bude najlepšia," vysvetľoval nový lodivod ženskej reprezentácie Ivan Hucko. "Mnohé hráčky pôsobia v zahraničí, budem sa snažiť podrobne mapovať ich výkonnosť, ich poznanie je veľmi dôležité. Tak ako hrajú v kluboch, taká bude ich výkonnosť aj v najcennejšom drese."

(Zdroj: futbalsfz.sk, Autor: SFZ)

Tréner Zsolt Pakusza viedol tím dlhých desať rokov. Konzultoval nový kormidelník situáciu v kádri s bývalým koučom? "Zatiaľ na to nebol priestor, zmluvu som podpísal len pred niekoľkými minútami. Jeho informácie však určite ocením." Slovenský ženský futbal túži po prieniku na vrcholný šampionát a netají sa ambíciou atakovať méty približujúce sa reálnym bojom o postupové miestenky. "Svetová špička je na vysokej úrovni, videl som duely vyspelých ženských tímov Švédska, Nórska, či USA. Neviem, či s našou populáciou a základňou ženského futbalu je možné týmto krajinám konkurovať. Zároveň však platí, že výkonnostné rozdiely v športoch, vrátane ženského futbalu, sa zmenšujú a tak je na mieste otázka, prečo by sa nemohli dostať na veľké fórum aj naše hráčky? Pokúsime sa napredovať," dodal na záver Ivan Hucko.

Jeho premiéru pri ženskej futbalovej reprezentácii zaobstarajú tri stretnutia v rámci Women's Cupu 2018 na Cypre, (28.2. - 5.3.), Slovenky sa postupne stretnú s Juhoafrickou republikou, KĽDR a Maďarskom.

VIZITKA - IVAN HUCKO

Dátum narodenia: 3. januára 1965
Hráčska kariéra:
ŠK Slovan Bratislava (1983 - 1984)
FC Spartak Trnava (1984 - 1988)
Dukla Praha (1988 - 1989)
FC Spartak Trnava (1990)
FC Nitra (1991 - 1993)

Liga: 142 zápasov / 8 gólov
Úspechy: Víťaz Československého pohára 1998

Trénerská kariéra:
Kazma SC (1994 - 1996)
Slovensko U17 (2003)
MFK Ružomberok (2004 - 2005)
Al Ain FC (2005 - 2006) - asistent trénera
FC Spartak Trnava (2007)
Bahrajn (2007 - 2010) - asistent trénera
Kazma (2011)
FC Spartak Trnava (2015 - 2016)
Reprezentácia SR ženy (2018)

(Zdroj: futbalsfz.sk, Autor: SFZ)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»ŽENY A: IVAN HUCKO NOVÝM TRÉNEROM ŽENSKEJ FUTBALOVEJ REPREZENTÁCIE