ŽENY A: TRÉNER ZSOLT PAKUSZA SA VZDAL FUNKCIE TRÉNERA REPREZENTÁCIE

(Zdroj: futbalsfz.sk, Autor: SFZ)
Peter Cuninka|7. feb 2018 o 15:50

BRATISLAVA (SFZ) – Tréner ženskej futbalovej reprezentácie Zsolt Pakusza po desiatich rokoch ukončil pôsobenie pri A-tíme. Pre futbalsfz.sk vysvetlil aj dôvody svojho rozhodnutia.

S bilanciou 100 zápasov na lavičke ženskej slovenskej futbalovej reprezentácie prenecháva, po dohode s vedením SFZ, tréner Zsolt Pakusza reprezentačné kormidlo svojmu nasledovníkovi. "Moje rozhodnutie nesúvisí s presvedčením, že by som ďalej nemal družstvu čo odovzdať. Bral som však do úvahy pozíciu manažéra vzdelávania, ktorá si vyžaduje s narastajúcim objemom, počtom študentov a významom, stále viac času a dospel som do bodu, kedy viem, že na tieto dve pozície je jeden človek málo. Obe si vyžadujú stopercentný prístup a tak považujem toto rozhodnutie za korektné voči sebe, hráčkam a tiež futbalovej verejnosti," povedal smerom k osobnému rozhodnutiu Zsolt Pakusza.

Pred vyhlásením konzultoval svoj zámer s predstaviteľmi SFZ. "Tréner Zsolt Pakusza sa vzdal funkcie trénera ženskej reprezentácie po dohode s prezidentom Jánom Kováčikom s tým, že sa už bude venovať iba vzdelávaniu vo funkcii manažéra vzdelávania tak, ako doteraz. Čo sa týka jeho nástupcu, budeme sa snažiť vyriešiť vzniknutú situáciu so šéfom technického úseku Jánom Gregušom do dvoch týždňov," uviedol generálny sekretár SFZ Jozef Kliment.

Zsolt Pakusza bol na čele ženského futbalu na Slovensku dlhých desať rokov a nazbieral magickú stovku oficiálnych medzištátnych stretnutí. "Pred nástupom do funkcie som netušil, na aké obdobie sa budem môcť ženskej reprezentácii venovať. Počas celého obdobia som mal šťastie na vynikajúcich spolupracovníkov v realizačnom tíme a tiež maximálne motivované hráčky s chuťou napredovať a pracovať na sebe. Myslím si, že sa nám v priebehu dekády spoločnými silami podarilo posunúť u futbalovej verejnosti vnímanie a vážnosť ženského futbalu na vyššiu úroveň a verím, že v tomto trende bude ženský futbal, nielen na úrovni reprezentácie, napredovať aj v ďalšom období. Na Slovensku pracujú dievčatá v kluboch v amatérskych podmienkach, kým v reprezentácii v profesionálnych. Zároveň platí, že dievčatá, s ktorými som mal možnosť pracovať na reprezentačnej úrovni, sú svojim prístupom, oddanosťou a vzťahom k futbalu čisté profesionálky," vyjadril na diaľku kompliment "svojim babám" odchádzajúci tréner a naznačil, že desaťročné puto nemieni pretrhnúť.

"Vďaka patrí tiež Slovenskému futbalovému zväzu za vytvorené podmienky na najvyššej úrovni a všetkým členom realizačného tímu a hráčkam, s ktorými som mohol počas desiatich rokov pôsobiť pri reprezentačnom tíme. Tým, že som sa rozhodol venovať v nasledujúcom období výhradne úlohám súvisiacim s pozíciou manažéra vzdelávania, sa so ženskou reprezentáciou ako takou nelúčim. Som pripravený kedykoľvek pomôcť a byť k dispozícii svojmu nástupcovi a pevne verím, že ženský futbal sa v našej krajine postupnými krokmi dopracuje k métam zaručujúcim účasť na vrcholných európskych, či svetových podujatiach," dodal na záver odstupujúci kouč ženskej futbalovej reprezentácie Zsolt Pakusza.

(Zdroj: futbalsfz.sk, Autor: SFZ)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»ŽENY A: TRÉNER ZSOLT PAKUSZA SA VZDAL FUNKCIE TRÉNERA REPREZENTÁCIE