ŽIVOTNÉ SÓLO PETRA PAVELICU HITOM INTERNETU

Peter Cuninka|16. mar 2018 o 13:15

Autor: Peter Cuninka

Futbalový oddiel TJ Tatran Hybe, ktorý aktuálne vedie tabuľku ligy Sportika 3. B trieda Liptovského futbalového zväzu, zavesil na svoj klubový youtube kanál fantastické sólo 36-ročného obrancu Petra Pavelicu, ktoré sa ihneď stalo hitom internetu. "Gól som strelil ešte na jar 2017 a odvtedy „trčal“ vo videoarchíve klubu. Spolu s kolegom, ktorý rieši u nás v klube videoprojekciu, sme sa k nemu vrátili až v tomto období. Hrali sme 9. apríla 2017 domáci zápas proti TJ Ďumbier Uhorská Ves a v tej dobe sme bojovali o umiestnenie do skupiny o postup," prezradil na úvod strelec odvážneho sóla cez celé ihrisko.

Peter Pavelica podľa štatistík na futbalnet.sk veľa gólov z pozície obrancu nestrieľa, ten proti TJ Ďumbier Uhorská Ves však stál za to. Ako spomínaný hráč opísal gólový moment? "Dlhé roky som hrával v zálohe, až posledných osem rokov na stopérovi, takže bežať smerom na súperovu bránu mi vôbec nie je cudzie. Samozrejme, že z pozície obrancu je ťažšie strieľať góly, ale keď už po výbornej defenzívnej práci získate loptu a máte možnosť ju vyviesť a nie bezhlavo odkopnúť, tak sa to nedá zastaviť. A keď vás ešte vzadu zastúpia spoluhráči a ženú vás dopredu, tak nie je o čom. Jednoducho to vyskúšate! Nad tým, či bude z toho pekné sólo, v tej chvíli nerozmýšľate. V tom okamihu bolo dôležité, že to tam padlo a my sme súperovi z kategórie silnejších odskočili na 2:0. Bol to pre nás dôležitý impulz dotiahnuť zápas do víťazného konca aj napriek tomu, že pár minút predtým bol vylúčený náš spoluhráč. Vyhrali sme 3:0 a až dva dni po zápase som si v duchu uvedomil, že to bol asi môj životný gól."

Neuveriteľný presný zásah Petra Pavelicu videlo na youtube.com viac ako 13.000 ľudí, toto číslo bude zaiste raketovo stúpať. Na otázku či sa spomínaný strelec cíti byť na verejnosti známejším odvetil: "Popravde som takýto veľký záujem vôbec neočakával. Samozrejme, že ma teší záujem ľudí, ktorí si pozreli toto video na internete, ale známejším sa necítim. Skôr ma teší, že aj takýmto pozitívnym spôsobom sa môže prezentovať dedinský futbal, ktorý hrajú chlapci zo srdca, s radosťou, zadarmo a naozaj úprimne pre divákov – fanúšikov."

Pozitívnu odozvu malo parádne sólo aj u jeho spoluhráčov: "(Smiech) Ako to už chodí, aj mne sa ušlo nejaké to potľapkanie po pleci, potrasenie rukou či nejaké úškrny a vtipné prirovnania k futbalovým superhviezdam... No a je úplne jasné, že som sa chlapcom revanšoval v miestnom podniku (smiech). Samozrejme, patrí sa mi chlapcom z mančaftu aj touto cestou poďakovať, pretože bez nich by nebol žiadny gól ani žiadne video. To je bez debaty!"

Ako relaxuje urastený "Prajzo"? "Napĺňa ma taká tá klasická práca okolo domu – kosenie trávičky, zveľadovanie okolia domu, trošku auto "obriadiť" a popri tom nejaký záhradný gulášik či grilovačka so super partiou. Preto milujem leto, teplo, slniečko! Pokiaľ je to možné, snažím sa čo najviac času venovať mojej rodine – manželke a synčekovi Peťkovi, ktorí ma na oplátku podporujú v mojej najväčšej záľube, pretože si plne uvedomujem, že za tie roky hrania futbalu, to majú so mnou ťažké..."

Trúfa si robustný obranca z maličkej obce Hybe podobný kúsok zopakovať? "Momentálne nad tým nerozmýšľam, ale jeden nikdy nevie! Ak by sa niečo podobné zadarilo, bolo by to fajn. Pre mňa je v tomto prípade najpodstatnejšie byť zdravý a aj napriek veku byť stále platným spoluhráčom na ihrisku. Skôr by som si veľmi prial postup do vyššej súťaže, ktorý si naša obec s bohatou futbalovou históriou a tiež náš celý vynikajúci kolektív určite zaslúži. Pár postupov, ale i pádov som v našej "vysokohorskej ligy" zažil, chcem to však zažiť ešte aspoň raz, kým mi to "kope" a zo srdca prajem každému spoluhráčovi prežiť ten pocit!"

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»ŽIVOTNÉ SÓLO PETRA PAVELICU HITOM INTERNETU