ÚS 2022/2023

Úradná správa ObFZ Dunajská Streda č.32/2022-2023 zo dňa 8.3.2023

Ľudovit Szerencsés|9. mar 2023 o 06:58
Úradná správa ObFZ DS č. 32 - 2022-2023 zo dňa 8.3.2023.pdf


Úradná správa ObFZ Dunajská Streda 

 č. 31/2022-2023 zo dňa 28.2.2023 


Sekretariát 

1.   Sekretariát ObFZ Dunajská Streda upozorňuje, že neplatič

Dynamo Blatná n/O (od 12.11.2022) 

a má zastavenú matričnú činnosť. 

2.   ObFZ Dunajská Streda zvoláva na pracovnú poradu štatutárnych orgánov klubov VIII. Ligy skupiny A aj B. Porada sa uskutoční dňa 10. marca 2023 (piatok) o 18.00 v Kaviarni DéjaVu, na prízemí OIC, Alžbetínske námestie 1203/7 v Dunajskej Strede. Jediným programovým bodom bude jarná časť súťaže VIII. Ligy ObFZ Dunajská Streda. Účasť je nutná.  

 

Sekretár ObFZ Dunajská Streda 

Ľudovít Szerencsés 

 

 

Športovo-technická komisia 

Oznamy 

1.  ŠTK upozorňuje všetky FK, FO, TJ, aby v zimnej prestávke venovali zvýšenú pozornosť na dodržanie podmienok materiálno - technického zabezpečenia štadiónov. Podrobný popis je uverejnený v Rozpise súťaží ObFZ.  

2.  ŠTK žiada všetky FO, v ktorých nastali zmeny štatutárov, funkcionárov, prípadne i iné organizačné zmeny, aby tieto zmeny urýchlene oznámili ŠTK (zaslať kópiu Zápisnice) a zároveň, aby tieto zmeny zaevidovali v ISSF.   

3.  ŠTK upozorňuje kluby na zaregistrovanie v ISSF funkcionára zodpovedného za oblasť zdravotnej starostlivosti a takisto uvádzanie v ISSF trénera a vedúceho družstva (SP čl. 40, 41 a 56) pod následkami disciplinárnych opatrení. Zaregistrovanie je plne v kompetencii klubového ISSF manažéra. 

 

 VII. LIGA OBFZ DS / AG SPORT LIGA:

4.   ŠTK ObFZ Dunajská Streda nariaďuje odohrať stretnutie 16. kola Malodvornícky FK Malé Dvorníky – OFC SAP 1986 dňa 11. marca. 2023 (sobota) o 15:00 na ihrisku Malodvornícky FK Malé Dvorníky.  

5.   ŠTK ObFZ Dunajská Streda nariaďuje odohrať stretnutie 16. kola TJ PALAS Jahodná – OFK Trhová Hradská v pôvodnom termíne dňa 12. marca. 2023 (nedeľa) o 14:30 na ihrisku TJ PALAS Jahodná.  

V. LIGA SD U19 OBFZ DS:

6.   ŠTK ObFZ Dunajská Streda nariaďuje odohrať stretnutie 20. kola OFK Rapid Ohrady – TJ Družstevník Vrakúň dňa 20. mája. 2023 (sobota) o 11:00 na ihrisku OFK Rapid Ohrady.  

7.   ŠTK ObFZ Dunajská Streda nariaďuje odohrať stretnutie 22. kola OFK Rapid Ohrady – DSC Orechová Potôň dňa 03. júna 2023 (sobota) o 11:00 na ihrisku OFK Rapid Ohrady.

IV. LIGA U13 Kukkonia liga:

8.   ŠTK ObFZ Dunajská Streda nariaďuje odohrať stretnutie 10. kola TJ Mliečno – Tejfalusi TE – FC Nový Život dňa 05. apríla. 2023 (streda) o 17:00 na ihrisku TJ Mliečno – Tejfalusi TE.  

 

Najbližšie zasadnutie ŠTK sa uskutoční dňa 16.3.2023.

Proti rozhodnutiam ŠTK ObFZ Dunajská Streda uverejneným v tejto Úradnej správe sa možno odvolať v termíne do 15 dní od uverejnenia Úradnej správy.

 

Predseda ŠTK 

Richard Földes 

 

Komisia rozhodcov 

OZNAM: 

KR upozorňuje R a DZ aby sledovali a riadili sa pokynmi odoslanými cez Vnútorné info KR. 

KR oznamuje R, aby svoje pracovné a voľnočasové záležitosti vybavili tak, aby 1. mája 2023 (pondelok) boli k dispozícii KR ObFZ Dunajská Streda z dôvodu Kukkonia športového dňa na MOL Akadémii v Dunajskej Strede. 

 

NÁBOR: 

Na Slovensku máme už cez 2.200 licencovaných rozhodcov, ktorí rozhodujú oficiálne  

majstrovské stretnutia. Využite aj Vy svoje nadšenie a záujem o futbal a staňte sa  

futbalovými rozhodcami. 

Hľadáme: 

· nadšených mladých ľudí vo veku od 12 rokov, mužov aj ženy 

· ľudí, ktorí majú záujem o futbal a pohyb na ihrisku 

· ľudí, ktorí sa chcú ďalej vzdelávať vo všetkých oblastiach súvisiacich s futbalom 

Ponúkame: 

· aktívne športové vyžitie 

· možnosť pravidelného tréningu s trénerom 

· možnosť pravidelného vzdelávania sa, účasť na seminároch 

· možnosť pracovať aktívne v rozhodcovskom spoločenstve 

· možnosť stať sa rozhodcom vo „Fortuna Lige“ resp. FIFA rozhodcom 

· odmena za vedenie stretnutí a paušálné náhrady (cestovné, ošatné, stravné) 

· vstup zadarmo na majstrovské zápasy v rámci oblasti , resp. regiónu 

Základné požiadavky na kandidáta rozhodcu 

ovládanie slovenského jazyka slovom a písmom 

vek minimálne 12 rokov (od 12 do 18 rokov nutný písomný súhlas rodičov) 

lekárske potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti vykonávať funkciu rozhodcu 

úspešné absolvovanie základného vstupného kurzu 

– test z pravidiel futbalu 

– test fyzickej pripravenosti 

Odmeňovanie R je zverejnené v Rozpise súťaží ObFZ Dunajská Streda 

 

Pozn. – odmeny sú bez odvodov a príplatkov, odmeny a ostatné náhrady DO mládeže hradí SFZ okrem prípravkárov 

Stanovený paušál predstavuje celkovú cenu práce v ktorej sú zahrnuté odvody zamestnanca a výsledný paušál bude ponížený o základné odvody zamestnanca. Príplatky za soboty, nedele a sviatky sa generujú podľa platných zákonov Slovenskej republiky. Výška odmeny (náhrada / paušál) má byť vyplatený delegovaným osobám aj v prípade začatého, ale neukončeného stretnutia ( v ktorejkoľvek minúte ktoréhokoľvek stretnutia). V prípade neuskutočnenia stretnutia, prináležia R, AR, DZ ostatné náhrady podľa tabuľky.  


Predseda KR 

Vojtech FEKETE 

 

TMK/KM 

PLÁNOVANÉ ŠKOLENIA TRÉNEROV: 

Podrobné informácie ohľadom organizácie školení, podmienok prijatia a záväznej prihlášky sú zverejnené na internetovej stránke SFZ v časti Tréneri / Školenia. 

·       Od 1.7.2022 je formou online školenia možné absolvovať školenie „SFZ Grassroots Leader  Tréner detí“.Absolvent získa oprávnenie na pôsobenie vo futbale mládeže pri zabezpečovaní prípravy a vedení hráčov (5 – 11 ročných) v súťažiach prípraviek riadených ObFZ / RFZ a v školských projektoch SFZ. 

UZNANÉ AKTIVITY KONTINUÁLNEHO VZDELÁVANIA TRÉNEROV: 

Pre splnenie podmienok "Kontinuálneho vzdelávania trénerov” (tzv. predlžovanie trénerských licencií), sú uznávané aj webináre dištančnou formou. Aktuálny zoznam pre jednotlivé trénerské licencie a podrobné informácie sú na webovom sídle SFZ, v časti SFZ / Tréneri / Kontinuálne vzdelávanie. 

·       Od 1.8.2022, v rámci kontinuálneho vzdelávania trénerov, je možné online formou absolvovať seminár „SFZ Grassroots Leader  Tréner detí“.Seminár je uznaný pre trénerov nasledovne: UEFA C/15 hodín, UEFA B/10 hodín a UEFA A/5 hodín

·       Od 22.12.2022 je možné vzhliadnuť záznam z Konferencie trénerov 2022. Po vzhliadnutí je možné uznať 5 hodín kontinuálneho vzdelávania (za každý deň Konferencie samostatne) trénerom UEFA B/A/EYA/PRO licencie. 

Tomáš Gaál   

Predseda TMK/KM ObFZ Dunajská Streda  

Súvisiaci obsah