Články a novinky ObFZ

Seminár trénerov mládeže

Ján Mano|18. mar 2019 o 00:00

V piatok 15.3.2019 sa v reštaurácií „VÝŠKOVÁ“ v Michalovciach konal seminár pre trénerov UEFA B a Grassroots C licencie. V úvode všetkých zúčastnených privítal Ján Mano (sekretár ObFZ). Pripomenul, že po dlhom čase sa podarilo zorganizovať seminár trénerov na pôde ObFZ Michalovce, začo veľká vďaka patrí predsedovi trénersko-metodickej komisie ObFZ Jozefovi Vaľkovi a koordinátorovi vzdelávania SFZ Petrovi Szénayovi, ktorí sa podieľali na zabezpečení a organizácii seminára. 

„Seminára sa zúčastnilo 48 trénerov nie len z nášho ObFZ, ale aj z iných ObFZ. Dokonca dvaja tréneri prišli až zo Svitu. Celý seminár bol v znamení problematiky účasti nižšieho počtu hráčov v tréningovej jednotke. Myslím si, že je to aktuálna téma, lebo s týmto problémom zápasí nejeden tréner na úrovni mužstiev ObFZ. Úvodnú prednášku na tému Amatérsky futbal – tréning s nižším počtom hráčov prezentoval Peter Szénay - koordinátor vzdelávania SFZ. 

Potom sa tréneri presunuli na štadión MFK Zemplín Michalovce, kde na tú istú tému mal praktickú ukážku Mgr. Viktor Kostovčík - tréner MFK Zemplín U16. 

V ďalšom sa už opäť pokračovalo v priestoroch reštaurácie, kde Mgr. Viktor Kostovčík podrobne vysvetlil činnosť pri vedení tréningu s nižším počtom hráčov. Na záver seminára si svoju prednášku pripravil Peter Škultéty - tréner OŠK Tušice TNV. V nej prezentoval svoje skúsenosti z vedenia tréningovej jednotky s nižším počtom hráčov vo svojom FK“, takto zhodnotil seminár Ján Mano.

Súvisiaci obsah