Košecké Podhradie proti top obrane V. ligy Severozápad. Zabojuje Domaniža o možnosť ďalšieho postupu ?

(Autor: Pavol Bielik)
Peter Popelka|8. feb 2024 o 19:45

Piatoligista (na foto v modrom) je hlavným favoritom skupiny Sever 1.

Nováčik VI. ligy Sever z Košeckého Podhradia vstúpil do novej sezóny na výbornú. Jeseň zakončil v prvej päťke, prehral len raz a menej gólov obdržal iba jeden tím v súťaži. V skupinovej fáze Zimnej ligy HUMMEL ZsFZ cez víkend nastúpi proti Domaniži, lídrovi tabuľky a celku V. ligy Severozápad. O prekvapenie sa pokúsi v sobotu 10. februára o 15:00 hod.

Na futbal v Považskej Bystrici pozývajú Rastislav Čepák (Košecké Podhradie) a Sebastián Čiernik (Domaniža).

Čepák: V našom drese ťahám už štvrtú dekádu

Ako nováčik VI. ligy Sever zimujete piati s druhou najlepšou obranou súťaže, pričom ste prehrali len raz. Čomu vďačíte za skvelý vstup do novej súťaže?

Prežívame futbalovú rozprávku už druhú sezónu. Vytvorili sme skvelú partiu a vezieme sa na vlne.

Na druhej strane ste remízovými kráľmi jesene, body ste si delili až sedem ráz. Čo vás najčastejšie delí od plného zisku?

Doplácame na to, že na gól sa narobíme. Verím, že naši útočníci sa už aklimatizovali vo vyššej súťaži, na jar im to začne padať a namiesto remíz prídu trojbodové zápasy.

Nerozhodne skončilo aj derby s Košecou v Zimnej lige HUMMEL ZsFZ, ako hodnotíte tento zápas s odstupom času?

Každé mužstvo sa nachádza v inej fáze prípravy. My Zimnú ligu berieme ako dobrú prípravu na jarnú časť sezóny. Na to, že šlo o jej prvý zápas, derby malo solídnu úroveň. Diváci videli štyri góly a dve nepremenené penalty.

Cez víkend vás čaká Domaniža, jeden z favoritov na titul. Ako si poradiť s top útokom i obranou vašej skupiny?

Lopta je guľatá a každý zápas začína od nuly. Je to pre nás výzva a budeme sa snažiť to favoritovi neuľahčiť.

Futbalnet hlási, že hráčom K. Podhradia ste od roku 1994 - naozaj čoskoro načnete štvrtú dekádu v jeho drese?

Veru, roky letia, už mám 48 a štarty sú čoraz zriedkavejšie. Ja tvrdím, že idem už len niekedy na ozdobu (úsmev). Futbalnet možno eviduje rok 1994, ale ja som ako rodák začal v našom drese hrávať ako štvrták na základnej škole, takže asi ako 10-ročný, tým pádom som štvrtú dekádu v klube už započal. Keďže sme nemali dorast, tieto roky som odohral v Košeci, v osemnástich som sa vrátil a baví ma to. Chalani to so mnou musia vydržať do päťdesiatky. Plním si sny v našej TJ a podarilo sa mi zahrať aj so synom. Mám ešte jeden, privítať v Slovenskom pohári na našom ihrisku nejaké veľké mužstvo. Ideálne Slovan alebo Trnavu.

Čiernik o priebehu jesene i pôsobení v druhej lige

S Považskou Bystricou ste hrali druhú ligu, čo vás v septembri priviedlo do piatej?

V Považskej som odohral začiatok sezóny do konca augusta, potom mi však začal semester na vysokej škole a nemohol som chodiť každý deň na tréningy. S vedením sme sa dohodli na ukončení spolupráce a ozvalo sa mi viacero klubov, ktoré boli ochotné tolerovať menší počet tréningov. Keďže poznám veľa chalanov z Domaniže, rozhodol som sa pre ňu.

Zimujete štvrtí, čo vravíte na priebeh jesene?

Myslím, že na začiatku sme zbytočne stratili body, no potom to už bolo lepšie. Škoda posledného zápasu s Prečínom, ktorý sme nezvládli. Prišiel nový impulz v podobe trénera, ktorý odvádza kvalitnú robotu a mužstvo napreduje.

V Zimnej lige HUMMEL sa Vám zatiaľ darí, čakali ste podobne hladký priebeh pred jej štartom?

Nevedel som, čo očakávať, súperov som veľmi nepoznal. Prekvapili ma hlavne na začiatku zápasov, kde sa snažili hrať kombinačný futbal. Domaniža však má vysokú kvalitu, ktorú sme podľa mňa ukázali a jednoznačne vyhrali.

Ako sa vám pozdáva kvalita V. ligy Severozápad, kde s Domanižou hráte?

Kvalita súťaže je podľa mňa výborná, tri-štyri tímy by si v kľude uhrali štvrtú ligu. Vysokú hernú kvalitu ukazujú Piešťany, samozrejme aj Myjava B a veľmi dobré bojovné tímy sú Prečín a Vrbové.

Myslím, že boj o postup bude ešte veľmi vyrovnaný, no my spravíme všetko preto, aby sa nám podarilo uspieť.

Čo bude kľúčom k úspechu cez víkend v súboji s Košeckým Podhradím? Čo z predošlých stretnutí treba zopakovať?

Súpera veľmi nepoznám, ešte som ho hrať nevidel, ale asi to bude klasický pevná defenzíva a hlavne efektivita v zakončení, ktorú by sme mali zlepšiť, hoci sme dali mnoho gólov. Na dobrej úrovni sme mali aj organizáciu hry.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: