Správy

Krajským talentovaným rozhodcom ZsFZ prednášali elitní kolegovia

(Autor: ZsFZ)
ZsFZ|29. apr 2024 o 21:50

Komisia rozhodcov ZsFZ usporiadala v Trnave seminár talentovaných arbitrov, na ktorom jeho účastníci absolvovali zaujímavý a prínosný program.

Komisia rozhodcov ZsFZ v rámci práce s mladými, perspektívnymi arbitrami, pozvala 35 z nich na seminár projektu Talent ZsFZ, ktorý sa uskutočnil v dňoch 26. a 27. apríla v Trnave. 

Dvojdňový seminár začal fyzickými previerkami, pred ktorými rozhodcovia absolvovali ukážku správnej rozcvičky pred vykonávaním pohybovej činnosti. Samotné fyzické testy prebiehali vo forme intervalového behu podľa usmernenia FIFA a po ich skončení nasledovala ukážka formy strečingu po záťaži. Túto časť viedli v priestoroch štadióna FK Lokomotíva Trnava členovia komisie p. Matej Zemko a Ákos Juhos, obaja asistenti rozhodcu republikových súťaží SFZ.

Mladí rozhodcovia absovovali tréningy i fyzické previerky.
Mladí rozhodcovia absovovali tréningy i fyzické previerky. (Autor: ZsFZ)

Následne čakala na frekventantov teoretická časť vrátane previerok z Pravidiel futbalu a videotestu. V rámci programu podujatia sa k mladým talentovaným rozhodcom ZsFZ prihovoril aj náš medzinárodný asistent rozhodcu Branislav Hancko z Prievidze, čerstvý účastník Majstrovstiev Európy v Nemecku. Pre poslucháčov si pripravil prednášku na tému pôsobenia asistenta rozhodcu v stretnutí, ako aj na oblasť dôkladnej fyzickej prípravy. Po tejto časti bol vykonaný pohovor s každým účastníkom, kde mali možnosť vyjadriť sa o ich doterajších skúsenostiach z rozhodovania, či o cieľoch, ktoré si stanovili do ďalšieho kariérneho obdobia.

Frekventantom sa prihovoril aj špičkový FIFA asistent rozhodcu Branislav Hancko z Prievidze, čerstvý účastník Majstrovstiev Európy v Nemecku.
Frekventantom sa prihovoril aj špičkový FIFA asistent rozhodcu Branislav Hancko z Prievidze, čerstvý účastník Majstrovstiev Európy v Nemecku. (Autor: ZsFZ)

Na úvod druhého dňa rozhodcovia opäť absolvovali tréningovú jednotku, po ktorej si pre nich pripravil prezentáciu náš medzinárodný rozhodca Peter Kráľovič z Trnavy. Prednáška jedného z najskúsenejších elitných rozhodcov SFZ bola zameraná na tému osobnosti rozhodcu, predzápasového dohovoru a samotnej spolupráci počas stretnutia.

Cenné rady do kariéry odprezentoval elitný medzinárodný rozhodca Peter Kráľovič z Trnavy.
Cenné rady do kariéry odprezentoval elitný medzinárodný rozhodca Peter Kráľovič z Trnavy. (Autor: ZsFZ)

Komisia rozhodcov ZsFZ plánuje aj v nastávajúcom období naďalej venovať osobitnú pozornosť koncepčnému rozvoju výkonnosti mladých, nádejných arbitrov.

Absolventi projektu Talent ZsFZ v Trnave:

Filip Deák, Marek Fodor, Samuel Gago, Ivan Hádek ml., Juraj Hudec, Lukáš Jablonický, Matúš Jakubis, Štefan Korman ml., Rastislav Kubica ml., Andrej Mészároš, Nikolas Mikuš, Ján Osuský, Lukáš Páleník, Damián Pavlovič, Marek Proč, Juraj Puschenreiter, Patrik Rojko, Martin Slatárovič, Dominik Slovák, Juraj Soboňa ml., Erik Šimák, Ivan Šimonek, Markus Šinka, Xénia Škultétyová, Marek Štank, Adrián Šturdík, Martin Uhrin, Ľubomír Veselák, Peter Vojtík


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: