Šampión verzus vicelíder VI. ligy Sever. Kto v Dubnici oslávi postup do súboja o štvrťfinále?

(Autor: Pavol Bielik)
Peter Popelka|7. feb 2024 o 16:35

Tím Pruského (v zelenom) ovládol prvé dve kolá so skóre 8:3.

Pruské pred rokom ovládlo VI. ligu Sever, no postup sa nekonal. Teraz zimuje v strede tabuľky a jej čelo atakuje Horná Poruba, ktorá súboj s Pruským zvedie v sobotu 10. februára o 17:00 na umelej tráve v Dubnici. Na posledné kolo skupinovej fázy Zimnej ligy, ktoré nám odhalí víťaza skupiny Sever 2, pozývajú René Revák (H. Poruba) a Jaroslav Branický (Pruské).

Revák: Na postup určite máme

Od augusta Horná Poruba prehrala iba dvakrát, čo mu pomohlo preniesť formu aj do Zimnej ligy?

Bola to tá psychická pohoda, keď sa začne dariť a ste na víťaznej vlne, tak to ide, určite sme sa tiež väčšmi zohrali. Prvé kolá sme hrali v pozliepanej zostave, potom sa už dostavili výsledky. Myslím si, že máme veľmi dobré mužstvo, aj teraz sa chalani snažia, makajú a chodia na tréningy, tak v tom treba pokračovať.

Pruské ste na jeseň zdolali 2:0, čo bolo kľúčom k úspechu a čo treba zopakovať cez víkend?

Pravdupovediac, nehral som pre choroby, určite však bude potrebné nasadenie a čo najmenej chýb vzadu. V ofenzíve sme silní na lopte, takže určite nejaké góly strelíme. Treba si hlavne užiť zápas, ide o zimnú prípravu.

Zimujete druhí, pokúsite sa v jarnej časti o postup?

Určite naň máme, na Opatovú strácame len dva body. Netreba sa pozerať na koniec ligy, ale ísť od zápasu k zápasu, lebo každý je iný. Ale bolo by určite krásne, keby sa nám podarilo súťaž vyhrať.

S Bardejovom ste hrali o postup do najvyššej súťaže, pôsobili ste aj v Liptovskom Mikuláši či Borčiciach. Čo vás priviedlo do Hornej Poruby?

Prišli zranenia a zdravotné problémy, ktoré ma limitujú dodnes. Mám problémy s chrbticou, musím veľmi veľa cvičiť, aby som dokázal fungovať bez bolesti. Po zápase sa niekedy dávam dokopy aj dva dni, ale robím všetko preto, aby som mohol hrať. Bez pohybu a futbalu by to bolo pre mňa ešte horšie, lebo robím to, čo ma baví. Do Poruby som šiel na ročné hosťovanie do leta z MFK Bytča, lebo tam som prestal hrávať v základnej zostave, doteraz neviem dôvod a už ani nechcem vedieť. Oslovil ma pán Puček, či by som im nešiel pomôcť. Povedal som si - prečo nie, potrebujem hrávať a mať radosť z futbalu, to pre mňa bolo hlavné.

Bytči ste pred rokom pomohli k postupu do V. ligy, ako spomínate na pôsobenie v MFK?

K postupu som pomohol sčasti, ako vravím, keď ma tréner prestal stavať do základu, sezónu som tu predčasne ukončil, ale nikdy na žiadny klub nespomínam v zlom a sústredím sa na pozitíva. Som rád, že sa chalanom podarilo postúpiť a nech sa im darí. Aj tam sú veľmi šikovní futbalisti, tak nech v tom len pokračujú.

Branický o priestore ku zlepšeniu i tréningoch súpera

V Zimnej lige HUMMEL ste po dvoch kolách stopercentní, ako sa cítite pred súbojom s vicelídrom VI. ligy Sever?

Teším sa na zápas a počul som, že dobre trénujú, tak som zvedavý, ako na tom sú. Čakám ťažký zápas, verím, že bude kvalitný z oboch strán.

Hornej Porube ste koncom septembra podľahli 0:2, ako jej cez víkend porážku oplatiť?

Hlavne sa dobre nastaviť v hlavách a nepodceniť to, treba hrať svoju hru, na ktorú sme zvyknutí.

Váš tím zimuje siedmy, aké tabuľkové ciele má v jarnej časti?

Konkrétny cieľ nemáme, ale určite budeme chcieť skončiť čo najvyššie a potrápiť tímy pred nami, nech to nemajú také jednoduché.          

Čo by ste v ďalšej polsezóne mohli zlepšiť a čo by ste naopak z jesene vyzdvihli?

Zlepšiť možno ľahkosť a efektívnosť v zakončení. Občas mi to príde, že súper má dve šance a dostaneme tri góly, kým my sa na gól nadrieme.

V Pruskom pôsobíte už ôsmou sezónou, ktoré posty ste za ten čas vystriedali a na ktorom sa vám hra najlepšie?

Väčšinou v strede zálohy, ale občas aj v útoku. Skúšal som aj kraj zálohy a polčas som hral na ľavom obrancovi.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: