Selice v nedeľu hrajú o prvé body v Zimnej lige HUMMEL. Poradia si s halovým špecialistom?

(Autor: Peter Pargáč)
Peter Popelka|15. feb 2024 o 20:19

Futbalisti Hornej Kráľovej (na foto v bielom) živia šancu na postup do play-off.

Tím Selíc na jar slávil postup do majstrovstiev oblasti, kde zimuje ôsmy a prípravu si spestril účasťou v Zimnej lige HUMMEL. O premiérový úspech v novej súťaži zabojuje v nedeľu 18. februára o 17:00 hod. Pripraví Hornej Kráľovej druhú porážku po sebe, alebo si body z Galanty odvezie favorizovaný celok VI. ligy Stred?

Odpoveď nám dá stretnutie, na ktoré Vás pozývajú Ladislav Rybánsky (Selice) a Dávid Tóth (H. Kráľová).

Rybánsky: Mimo Slovenska som strávil 13 rokov

Na jar ste slávili postup z 2. priečky, čo vravíte na úvodnú polsezónu v novej súťaži, kde zimujete v strede tabuľky?

Na súťaž sme sa tešili, z úvodnej polsezóny máme zmiešané pocity. Začali sme dvoma víťazstvami, ale kvôli dovolenkám, zraneniam a prácam v zahraničí sme mali problémy pre úzky káder.

Osem výhier, osem prehier - aj také sú jesenné čísla vášho tímu. Čo vás body stálo najčastejšie?

Poviem to jednoducho: keď väčšina vedela prísť, nebol problém, ale keď nám chýbali hráči kvôli pracovným povinnostiam či zraneniam, bolo to ťažšie. Celé to záviselo od dochádzky.

Máte ligovú minulosť, chytali ste aj za trnavský Spartak. Čo vás pred dvoma rokmi priviedlo do Selíc?

Naposledy som bol v druholigovom rumunskom klube FK Csíkszereda. Keďže sme s rodinou mimo Slovenska boli 13 rokov (dekáda v Maďarsku, rok v Poľsku, dva v Rumunsku), tak sme si povedali, že stačilo. Aj kvôli rodine som sa rozhodol vrátiť, chceli sme sa s rodinou usadiť, tak sme sa vrátili domov do Selíc, kde sme si postavili rodinný dom. Chcem sa venovať rodine a pomôcť rozvoju futbalu v Seliciach.

Cez víkend hráte o prvé body v Zimnej lige HUMMEL, čo by mohlo platiť na súpera z Hornej Kráľovej, ktorý v troch kolách nazbieral skóre 7:4?

V prvom rade sa sústreďujeme na seba, v príprave dávame možnosť mladším chalanom. Chceme ich pomaly zapracovať do mužstva, starší hrávajú pomenej a všetko záleží aj na tom, či hráči s pracovnými povinnosťami budú v daný deň k dispozícii.

Predstaví TJ Progres v jarnej časti aj posily?

Určite áno. Máme dvoch mladých chalanov z Tvrdošoviec, Denisa Kóňu a Mareka Divekyho, ďalšie prípadne posily sú v štádiu riešenia.

Tóth: Jednotlivec zápasy nevyhráva

Zimujete na 12. priečke VI. ligy Stred, na čo sa podľa vás treba zamerať v zimnej príprave?

V prvom rade musí každý jeden hráč začať od seba a musí pochopiť, že jednotlivec zápasy nevyhráva, a od začiatku prípravy sa zameriavame na úplne nový systém hry, ktorý nám vštepuje tréner s realizačným tímom.

Privítali ste v rámci zimnej pauzy aj nové posily?

Zatiaľ bez posíl, vrátili sa hráči po zranení a zbytočne preplácať hráčov ako v najbližšom okolí nie je vo filozofii klubu.

V Zimnej lige HUMMEL máte na konte dva triumfy, ako uspieť aj proti Seliciam v najbližšom kole?

K zápasu určite treba pristúpiť s plnou vážnosťou, hrať kolektívne, počúvať pokyny trénera a najmä premieňať šance, na čo najviac doplácame.

Ako sa vám podarilo zdolať o triedu silné Topoľníky, lídra VI. ligy Juh?

Na to, že to bol prvý zápas prípravy a ešte sme sa len zohrávali, každý hráč na ihrisku zaujal svoje miesto, plnil pokyny trénera a výsledok sa dostavil.

Čo vám pomohlo obhájiť triumf na populárnom halovom turnaji TIBI Cup?

Jedine kolektív, nič viac. Chlapi hrali za KFC a pre fanúšikov, ktorí si toto víťazstvo zaslúžili najviac.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: