V Zimnej lige pôjde o prvé body. Potrápi Kmeťovo piatoligistov?

(Autor: Lucas Villem)
Peter Popelka|2. feb 2024 o 21:24

Veľké Lovce (v modrom) na úvod padli najtesnejším rozdielom. Poradia si s Kmeťovom?

Tím Kmeťova sa s uplynulou sezónou lúčil z bronzovej priečky VI. ligy Východ, teraz v nej zimuje štvrtý a jeseň zakončil 19 gólmi v posledných dvoch kolách. V Zimnej lige HUMMEL je zatiaľ bez bodu, aj kvôli maródke a kontumačnej prehre. Na prvý zisk čaká aj zástupca V. ligy Juhovýchod z Veľkých Loviec, ktorý na začiatok súťaže podľahol Svodínu 0:1. V sobotu 3. februára o 12:00 si s Kmeťovom zmeria sily na umelej tráve v Radave.

Slovo pred ich súbojom dostali Ivan Bašťovanský (Veľké Lovce) a Jozef Zrubec (Kmeťovo).

Bašťovanský: Čakáme, že súper bude viac držať loptu

Do Zimnej ligy HUMMEL ste vstúpili najtesnejšou prehrou so Svodínom. Čo vám chýbalo ku bodovému zisku?

V prvom zápase nám chýbala efektivita, nedali sme gól z piatich šancí na rozdiel od súpera, ktorý svoju jedinú v celom zápase využil.

Na prvé body čaká aj váš ďalší súper z Kmeťova. V prvých dvoch kolách nazbieral divoké skóre 4:9. Akú hru čakáte od tohto mužstva?

Kmeťovo má skúsené mužstvo, kde v strede poľa hrajú najmä starší hráči. Očakávame teda, že budú viac držať loptu, ale slabiny majú v obrane, aj preto v dvoch zápasoch dostali 9 gólov.

V lige ste po jeseni trinásti, na hornú polovicu však strácate len štyri body. Ako hodnotíte priebeh prvej polsezóny?

Tabuľka je veľmi vyrovnaná, v našej lige môže naozaj poraziť aj posledný prvého. Dúfame, že na konci sezóny budeme patriť do hornej polovici tabuľky.

8:1, 5:0, 4:1, 1:4, 2:5 či 0:5 - aj také sú vaše doterajšie ligové výsledky. Čo treba zmeniť pre konzistentnejšiu formu?

Máme veľmi mladé mužstvo, možno aj preto máme nevyrovnané výsledky, takže potrebujeme nabrať viac skúseností.

Plánujete v rámci zimnej prestávky posilniť káder? Ak áno, na akých postoch?

Káder ostáva rovnaký ako na jeseň, možno príde hráč na hrot útoku. 

Zrubec: Určite môžeme zvíťaziť

Do Zimnej ligy HUMMEL ste vstúpili dvoma porážkami, z čoho sa treba poučiť v ďalšom stretnutí?

Prvý zápas bol náročný, pretože predtým sme mali len 2-3 tréningy, napriek tomu sme podali slušný výkon. Druhý zápas sme prehrali kontumačne kvôli veľkej maródke. V ďalšom zápase nás čaká náročný súper, ale ak sa vyvarujeme chýb v defenzíve, určite môžeme zvíťaziť.

Záver jesene ste naopak mali parádny - od septembra ste neprehrali, v posledných dvoch kolách ste dali 19 gólov. Čo prispelo k vašej fazóne?

Po niekoľkých zbytočných stratách sme si v kabíne povedali, že to musíme odčiniť a pozbierať všetky zvyšné body do konca jesennej časti, čo sa nám nakoniec podarilo a v tíme vládla spokojnosť. Vysoké skóre z posledných dvoch kôl by sme však určite vymenili za body v zápasoch, kedy nám to nechcelo padnúť.

Kmeťovo zimuje v top štvorke VI. ligy Východ, kam v tabuľke mieri na jar?

S jesennou časťou sme ako-tak spokojní, hoci sme si vedomí mnohých zbytočných strát. Najmä domáce zápasy musíme zvládať lepšie, ak chceme pomýšľať na najvyššie priečky. Strata 6 bodov na lídra tabuľky ale nie je veľká, takže sa pokúsime dotiahnuť na súperov.

Ako hodnotíte uplynulý ročník, ktorý ste zakončili na bronzovej priečke?

V minulej sezóne tím prešiel dosť veľkými zmenami, prišli noví hráči aj tréner. Kvalitu bolo cítiť od prvých momentov a ľudom sa útočný futbal z našej strany musel páčiť. Po nie až tak dobrej jeseni bolo tretie miesto úspechom.

Dlhodobo ste pôsobili v Michale nad Žitavou, prečo ste sa pred dvoma rokmi rozhodli posilniť Kmeťovo?

Michal nad Žitavou mi otvoril cestu do sveta futbalu dospelých, za čo by som klubu chcel veľmi pekne poďakovať. Vždy som sa preň snažil odovzdať maximum a spomienky budú len tie najkrajšie. Dôvodom prestupu bola najmä túžba zahrať si vyššiu súťaž a tiež vyššie ambície. Hrával som tu už v minulosti za mládežnícke tímy a nejaký ten rok tu pôsobím ako mládežnícky tréner. V Kmeťove mi to vždy bolo veľmi blízke, ak mi to zdravie dovolí, chcem tímu pomôcť čo najlepšími výkonmi.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: