2. LIGA: ADRIÁN LEŠKO PO NÁVRATE DO LOKOMOTÍVY: KLUB MI PRIRÁSTOL K SRDCU

(Zdroj: FB/FCLK, Autor: FCLK)
Peter Cuninka|23. jan 2019 o 20:25

FUTBALNET/PETER CUNINKA, zdroj: fclokomotiva.sk

Staronovou posilou košickej Lokomotívy sa v zime stal ofenzívny univerzál Adrián Leško. Šikovný stredopoliar či útočník, ktorý dokáže nastupovať na akomkoľvek poste v ofenzíve, v Lokomotíve už pôsobil. V sezóne 2015/2016 hosťoval v Lokomotíve z Michaloviec a v 23 zápasoch zaznamenal 8 gólov. Následne hrával za MFK Zemplín, Lipany a naposledy za Tatran Prešov. V rozhovore prezradil, s akými cieľmi prichádza do košickej Lokomotívy.

Ako sa zrodil tvoj návrat do Lokomotívy?
Adrián Leško: "Mal som síce v Prešove hosťovať až do konca sezóny, no vzhľadom na situáciu, aká tam bola, som sa rozhodol hosťovanie ukončiť. Ozval sa mi tréner Benkovský, ktorý ma zavolal na skúšku. Prišiel som a po týždni sme sa dohodli, že tu zostanem. Pokúsim sa Lokomotíve čo najviac pomôcť v boji o záchranu."

V Tatrane Prešov si strávil celý uplynulý rok. Ako ho hodnotíš?
"Nie veľmi pozitívne. Predsa len, na jar sme vypadli z Fortuna ligy, nemali sme dobré výsledky ani na jeseň v druhej lige. Celkovo atmosféra v klube nebola na bohvieakej úrovni. Asi aj preto to dopadlo tak, že veľa chlapcov odtiaľ teraz v zime odišlo."

Ako sa za necelé tri roky od tvojho odchodu zmenila Lokomotíva?
"Nevnímam výrazné zmeny, veľa chalanov stále poznám, hoci, bohužiaľ, niektorí v klube skončili. Stále je to tu však podobné. Veľkou zmenou je, samozrejme, nový tréner."

(Zdroj: Ceglédi VSE, Autor: Ceglédi VSE)

Mal si aj iné ponuky, prečo si sa napokon rozhodol pre Loky?
"Pretože k tomuto klubu mám najlepší vzťah. Lokomotíva mi pomohla, keď som bol v Michalovciach. Pravidelne som tu hrával, odohral som dobrú sezónu, vytvorili sme skvelú partiu. V klube všetko fungovalo, páčilo sa mi to. "Loky" mi prirástla k srdcu. Keď sa naskytla možnosť vrátiť sa, tak som neváhal."

Aktuálne sa mužstvo nachádza v zóne zostupu a čaká ho boj o záchranu…
"Osobne si myslím, že je v silách tohto tímu zachrániť druhú ligu. "Loky" si túto súťaž rozhodne zaslúži. Teraz do klubu vstúpil nový investor, ktorý má zaujímavé ambície. My hráči urobíme všetko pre to, aby sme sa zachránili."

Nové vedenie avizovalo príchod futbalistov z Južnej Ameriky, predovšetkým z Brazílie. Neobávaš sa zahraničnej konkurencie?
"Čím väčšia konkurencia, tým lepšie. Verím, že chlapci, ktorí prídu, nám pomôžu. Snáď prinesú do našej hry niečo zaujímavé a spolu dovedieme klub k záchrane."

Doposiaľ si bol stále kmeňovým hráčom Michaloviec, odkiaľ si hosťoval v rôznych kluboch. Teraz prichádzaš do Lokomotívy na prestup. Je to vítaná zmena?
"Určite áno. Ešte to síce nie je úplne dotiahnuté, no ak sa to podarí, budem veľmi rád. Predsa len, po rokoch by to bola taká istota. Verím, že konečne už budem v jednom klube pôsobiť dlhšie obdobie."

Tvoje osobné ciele?
"Prvoradým cieľom je zlepšovať sa, napredovať. Samozrejme, chcem pomôcť tímu nejakými gólmi, asistenciami a dobrými výkonmi k záchrane v druhej lige."

(Zdroj: futbalsfz.sk , Autor: SFZ)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»2. LIGA: ADRIÁN LEŠKO PO NÁVRATE DO LOKOMOTÍVY: KLUB MI PRIRÁSTOL K SRDCU